پایگاه خبری تحلیلی آسمانی نیوز

آیت‌الله رییسی : اهمیت تشکیل دولت الکترونیک درکاهش اطاله دادرسی ها

 

 

 

 

رییس قوه قضاییه گفت: افتتاح پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی می‌تواند یاری‌رسان دستگاه قضایی در حوزه‌های مختلف ثبت اسناد و املاک، پزشکی قانونی و سازمان زندان‌ها باشد.
خبرگزاری میزان – به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، آیت‌الله رییسی در آیین بهره برداری از «پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی» که صبح امروز با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از مسئولان عالی قضایی برگزار شد، راه‌اندازی این مرکز را نتیجه نیازسنجی و یک سال کار کارشناسی برای ارائه خدمات آسان و ارزان و دسترسی سریع آحاد مردم به عدالت عنوان کرد.

رییس قوه قضاییه گفت: حضرت امام (ره) در دوران دفاع مقدس با شناخت دقیق از ظرفیت‌های کشور و اعتماد به جوانان عزیز، زمام امور را به افراد پرتحرک و خلاق واگذار کردند و جوانان ما با وجود موانع و تحریم ها، با اتکاء به خدا و اعتماد به نفس در دفاع از کشور و ایستادگی در برابر دشمن خوش درخشیدند.

آیت‌الله رییسی با بیان این که دفاع مقدس بهترین نسخه برای اداره امور کشور در همه دوره هاست، افزود: امروز با حمایت و هدایت مقام معظم رهبری فرصت عظیم علمی و نوآوری در کشور داریم و نیروی انسانی خلاق و مبتکر ما می‌تواند در ساختن کشور و تحول در همه عرصه‌ها نقش اساسی ایفا کند.

رییس قوه قضاییه با اشاره به آغاز دوران تحول در دستگاه قضایی اظهار داشت: لازمه تحول استفاده از علم و فناوری است و بدون علم و فناوری و ابتکار و نوآوری نمی‌توانیم به تحول و تسهیل دسترسی جامعه به عدالت گام برداریم.

آیت‌الله رییسی با اشاره به شناسایی ۴۰۰ موضوع هدف شرکت‌های دانش بنیان که مرتبط با حوزه قضایی است تصریح کرد: شرکت‌های دانش بنیان با تکیه بر نوآوری و فناوری می‌توانند قوه قضاییه را در تصمیم سازی و تصمیم گیری و توزیع عدالت و شفافیت بیشتر یاری دهند.

رییس قوه قضاییه با اشاره به توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان در رفع نیاز‌های این قوه، ایجاد پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی را مقدمه‌ای برای حرکت در جهت تسهیل خدمت رسانی دستگاه قضا و توزیع عدالت دانست و گفت که تلاش‌های این مرکز وقتی اثرگذار خواهد بود که مردم خدمات آسان و ارزان قضایی را لمس کنند و شاهد تغییر در روند رسیدگی به پرونده‌ها باشند.

آیت‌الله رییسی با اشاره به حمایت‌های مقام معظم رهبری از شرکت‌های دانش بنیان، حمایت دستگاه قضایی از این شرکت‌ها را نیز جدی دانست و تصریح کرد: شرکت‌های دانش بنیان علاوه بر حمایت‌های قانونی و مالی نیازمند حمایت‌های جدی قضایی هستند که در این راستا دفتری برای پیگیری مسائل حقوقی این شرکت‌ها راه اندازی شده است.

رییس قوه قضاییه ، مالکیت معنوی و ثبت شرکت‌ها و علائم تجاری را یکی از دغدغه‌های مهم دستگاه قضا دانست و گفت: باید با اعتبارسنجی دقیق شرکت‌های صوری از شرکت‌های واقعی تشخیص داده شوند تا زمینه‌ای برای ثبت شرکت‌های کاغذی به وجود نیاید که بعداً باعث بروز مشکل برای مردم شود.

آیت‌الله رییسی همچنین از لزوم شکل گیری هر چه سریع‌تر دولت الکترونیک در کشور تأکید کرد و افزود: شکل گیری دولت الکترونیک و تسهیل امور مردم در پرتو الکترونیکی شدن خدمات همه دستگاه‌ها و تعامل بانک‌های اطلاعاتی موجود در کشور شکل می‌گیرد.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: برای آن که دولت الکترونیک هر چه زودتر شکل بگیرد و همه از آثار و برکات آن بهره‌مند شویم باید دستگاه‌های اداری ضمن حفظ اطلاعات مردم با همدیگر تعامل سازنده داشته باشند و در ارائه اطلاعات به یکدیگر امساک نکنند تا کار مردم به خاطر یک مکاتبه یا استعلام ساده معطل نماند.

آیت‌الله رییسی با تقدیر از تلاش‌های معاون راهبردی قوه قضاییه و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور که ظرف یک سال پس از دیدار وی با فعالان حوزه‌های دانش بنیان اقدام به راه اندازی پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی کردند، ابراز امیدواری کرد که این اقدام ارزشمند در رفع مشکلات مردم گره گشا باشد و تا سال دیگر که عملکرد آن ارزیابی خواهد شد، کارنامه درخشانی از خود ارائه دهد.

ایجاد کارگروه دائمی رفع مشکلات قضایی دانش بنیان‌ها
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، دکتر محمدباقر ذوالقدر معاون راهبردی قوه قضاییه با تبیین روند شکل گیری پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی تصریح کرد: این مرکز به منظور تقویت و تسهیل تعاملات دستگاه قضایی با مراکز علمی و با دو هدف مشخص استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان در حوزه قضایی و حمایت قضایی از این شرکت‌ها شکل گرفته است.

وی افزود: ۳۹۵ برنامه در چارچوب برنامه ۵ ساله توسعه قضایی برای تفویض به استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان شناسایی شده است که علاوه بر فراهم کردن امکان استفاده دستگاه قضا از این شرکت ها، زمینه ورود آن‌ها به بازار گسترده قضایی را به وجود می‌آورد.

معاون راهبردی قوه قضاییه در پایان از ایجاد «کارگروه دائمی ساماندهی امور قضایی و رفع مشکلات قضایی دانش بنیان ها» زیر نظر ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه به ریاست معاون اول قوه خبر داد که قرار است با استقرار در پردیس نوآوری ها، امور حقوقی و اختلاف دعاوی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان را حل و فصل نماید.

پیشنهاد دکتر ستاری برای دسترسی آسان مردم به خدمات قضایی
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این مراسم با اشاره به تغییر نگاهش به مفهوم توسعه، «توسعه» را مفهومی «فرهنگی» دانست و با تأکید بر این که اعتماد به توانمندی جوانان می‌تواند منشاء تحولات بزرگ در جامعه شود، خاطر نشان کرد: ارائه خدمات ارزان و آسان به مردم با اتکا به نیروی جوان فعال در حوزه دانش بنیان و حذف واسطه‌ها امکان پذیر است.
وی از فعالان دانش بنیان به عنوان «موجودات جدید در ساحت اقتصاد کشور» یاد کرد و خواستار حمایت‌های مادی و معنوی از آن‌ها و فراهم کردن زمینه دسترسی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان به بازار حقوقی کشور شد.

کمک مالی ۷ هزار و ۵۰۰ میلیاردی به شرکت‌های دانش بنیان در ۲۰ ماه گذشته
وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم در سخنانی با اشاره به فعالیت ۵ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان و نقش آن‌ها در رفع نیاز‌های نیاز‌های کشور، گفت که در ۲۰ ماه گذشته ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در قالب وام و ۲ هزار میلیارد تومان نیز در قالب ضمانت به این شرکت‌ها تسهیلات حمایتی پرداخت شده است.

وی با اشاره به اجرای ۶۲ طرح توسط شرکت‌های مذکور در حوزه مقابله با کرونا در ۸ ماه اخیر، گفت که در پی شناسایی ۷ نیاز اساسی سازمان زندان ها، ۷۴ شرکت دانش بنیان برای رفع این نیاز‌ها اعلام آمادگی کرده اند که موضوع از طریق پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی پیگیری می‌شود.

گفتنی است، در جریان افتتاح پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی، با حضور آیت الله رییسی تفاهم نامه همکاری میان معاونت راهبردی قوه قضاییه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق و نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تیم‌های استارتاپی و استفاده از خدمات آن‌ها در بخش‌های مختلف قضایی منعقد شد.

«پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی» که صبح امروز چهارشنبه با حضور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از مسئولان عالی قضایی مورد بهره‌برداری قرار گرفت در فضایی بالغ بر ۳۶۰۰ متر مربع و با استقرار ۴۰ تیم استارتاپ آغاز به کار کرده و قرار است موتور محرکی برای شرکت‌های دانش بنیان و خلاق باشد که می‌توانند ضمن رفع نیاز‌های قوه قضاییه، به هوشمندسازی و چابک سازی و کارآمدی هر چه بیشتر نظام قضایی کشورمان کمک کنند.

این پردیس که با هدف ایجاد زمینه برای ارائه خدمات متقابل شرکت‌های دانش بنیان و دستگاه قضا تشکیل شده، ماموریت حمایت از استارت آپ‌ها فعال در حوزه حقوقی و قضائی را بر عهده دارد. همچنین این پردیس زمینه ساز شکل گیری «شبکه نوآوری حقوقی – قضائی» است که بر اساس آن خدمات مورد نیاز دستگاه قضائی شناسایی و در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌گیرد تا شرکت‌هایی که توانایی تامین این نیاز‌ها را دارند مورد حمایت قرار گیرند. بر اساس گزارش معاونت راهبردی قوه قضائیه تا کنون ۴۰۰ مورد از خدمات مورد نیاز قوه قضائیه شناسایی و به این شبکه اعلام شده است.

همچنین با دستور رئیس قوه قضائیه، خط ویژه سازمان ثبت مالکیت معنوی و ثبت شرکت‌ها برای ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان این پردیس، در محل پردیس مستقر شده و به شرکت‌ها ارائه خدمات خواهد کرد. این خدمت در کنار استقرار «دبیر خانه کارگروه ساماندهی حقوقی- قضائی شرکت‌های دانش بنیان» در محل پردیس نوآوری‌های حقوقی قضائی، گامی مهم در تسهیل گره‌های قضائی شرکت‌های دانش بنیان به شمار می‌رود.

ارتقاء سلامت دستگاه قضا، توسعه عدالت و دسترسی آسان و ارزان به خدمات قضایی، پیش بینی جرایم و پیشگیری از جرم و افزایش مشارکت‌های اجتماعی در بهبود نظام قضایی از جمله اهداف و برنامه‌های «پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی» است که با استفاده از ارکان موجود در زیست بوم فناوری‌های کشور پیگیری خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه در جریان افتتاح این مرکز، از بخش‌های مختلف پردیس بازدید کرد و ضمن گفتگوی چهره به چهره با مدیران پروژه‌های مختلفی که در این مجموعه طراحی شده است، در جریان برنامه ها، فعالیت‌ها و روند اجرایی طرح‌های در دستورکار پردیس قرار گرفت.

آیت الله رئیسی همچنین با استقبال از طرح‌ها و پروژه‌های پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی توصیه‌هایی نیز برای اجرای هر چه بهتر این طرح‌ها و پروژه‌ها برای تسهیل فرایند توزیع عدالت در جامعه داشت و بر لزوم همکاری بخش‌های مختلف حقوقی و قضایی با این پردیس تأکید کرد.

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از برنامه‌های پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی برای حمایت از طرح‌های خلاقانه افراد کم درآمد جامعه و کاهش هزینه‌های خدمات قضایی تأکید کرد: فهم مطالب در حوزه تئوری خوب است، اما اجرای هر طرحی نیازمند جرأت و جسارت است که با آن می‌توان موانع را از سر راه برداشت.

آیت‌الله رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم توجه به صیانت از مالکیت‌های فکری و معنوی تصریح کرد: مهر ثبت برای مردم اطمینان آفرین است و در فرایند ثبت شرکت‌ها و طرح ها، ضمن توجه به عنصر زمان در جذب سرمایه گذاران باید در تشخیص شرکت‌های واقعی و صوری دقت شود تا اعتماد مردم آسیب نبیند.

رئیس قوه قضاییه با استقبال از طرح‌ها و ایده‌های مربوط به خدمات الکترونیک از جمله خدمات شتاب دهنده حامی برای ثبت امضای الکترونیک و هوشمندسازی قراردادها، این اقدامات را موجب تسهیل و توزیع مناسب خدمات، رفع نیاز مردم برای حضور در مراجع قضایی و کاهش زمان فرایند‌های اداری دانست.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از بازدید خود از پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی با استقبال از بررسی سیستم‌ها و فرایند‌های قضایی آن را حرکتی در جهت تسهیل و تقویت ارتباطات مجموعه‌های قضایی و حذف زوائد نظام اداری و همچنین شفاف سازی و چابک سازی سیستم قضایی دانست.

رئیس دستگاه قضا در جریان بازدید از سامانه معرفی وکیل که طراحان آن مدعی بودند با معرفی وکلای متخصص به طرفین دعاوی حقوقی امکان بهره مندی همگانی از وکیل با هزینه کم یا حتی رایگان برای عموم مردم فراهم می‌کند، همکاری کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه با طراحان این سامانه را مورد تأکید قرار داد

خروج از نسخه موبایل