[ad_1]
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از کتاب “به روایت همت” نوشته حسین بهزاد و “سالار تیپ عمار” اثر گلعلی بابایی با حضور حجت الاسلام و المسلمین شیرازی نماینده مقام معظم رهبری در سپاه قدس، سردار کاظمینی فرمانده لشکر محمد رسولالله، جمعی از معاونان این لشکر و اهالی فرهنگ عصر امروز، اول شهریور در مرکز پاتوق کتاب برگزار شد.
مهدی همت، فرزند شهید ابراهیم همت در ابتدای این مراسم، گفت: در این سالها به زحمتی که حسین بهزاد برای تدوین و نگارش این اثر کشید، پی نبردیم. پیاده کردن این سخنرانیها و جلسات برگزار شده در جنگ در تاریخ ماندگار خواهد شد و آیندگان از آن قدردانی خواهند کرد.
وی با اشاره به ویژگیهای این کتاب افزود: “به روایت همت” نکات جالبی دارد که یکی از اینها نحوه فرماندهی شهید همت است. او زمانی که با بسیجیها سخن میگوید، پدرانه است اما نحوه رفتار شهید زمانی که با واحد اطلاعات عملیات سخن میگویند، متفاوت است.
همت در پایان اضافه کرد: این اثر تنها کتابی است که در چاپ نخست ۵۰۰ نسخه از این اثر را خریدم و به دوستانم هدیه دادم.
شیبانی از همرزمان شهید همت دیگر سخنران این مراسم بود. وی با بیان اینکه من نوکر شهید همت هستم، به بیان خاطراتی در رابطه با سه روز منتهی به شهادت همت مطرح کرد و گفت: در آن زمان شهید همت به نقل از سردار جعفری به ما گفتند که امام بر حفظ جزیره تأکید دارند و شاید ما الان معنای حرف امام را ندانیم، اما جزیره باید حفظ شود.
وی ادامه داد: ۱۲ نفر خط دستشان بود و به فرمان شهید همت باید از جاهای مختلف شلیک میکردند تا دشمن فکر کند که اینجا نیرو زیاد است. تاکتیک دشمن این بود که در روز به ما حمله میکرد و شهید همت دستور داده بود که ما شب به دل آنها بزنیم تا نظم آرایش دشمن را از بین ببریم؛ این شیوه باید تا زمانی که خط را تحویل میدادیم ادامه مییافت.
وی افزود: زمانی که خط را تحویل دادیم، در مسیر بازگشت دو شهید را دیدیم که یکی از آنها شهید همت بود. شهید همت به ولایت و امر امام احترام ویژهای میگذاشت و حتی درباره کسی که منتخب امام بود، با احترام سخن میگفت.
گلعلی بابایی، نویسنده کتاب “سالار تیپ عمار” نیز در سخنانی گفت: ایده نگارش کتاب ” به روایت همت” سال ۷۵ زمانی که به یکسری از نوارهای سخنرانیهای شهید همت دست یافتیم، شکل گرفت. در ابتدا به ذهنمان رسید که این مطالب را در قالب یک کتاب ۱۰۰ صفحهای تدوین کنیم اما حسین بهزاد توانست با وسواس این مجموعه را به اتمام برساند. این اثر مجموعهای از مطالب آموزنده است که تاریخ مصرف ندارد.
وی با اشاره به کتاب ” سالار تیپ عمار” که درباره شهید خندان نوشته شده است، افزود: کار اصلی در این اثر به این شکل بود که طبق فرموده رهبر معظم انقلاب، زندگی فرماندهان سپاه محمد رسول الله(ص) از مجموعه بیست و هفت استخراج و برای سهولت در مطالعه، نوشته شود.
بابایی ادامه داد: در این کتاب تلاش شد تا خصلت مردمی بودن شهید خندان براساس خاطرات و منابع آرشیوی موجود باروایی شود. شهید خندان قبل از شروع جنگ عضو فعال جهاد سازندگی بود و بعد از آن به کسوت سپاه درآمد. او از همان روز که در کسوت یک بسیجی بود، در قالب یادداشت وقایع آن روزها را نوشته و این مطالب در کتاب هم آمده است. اوج مردمی بودن او این بود که با اقشار مختلف؛ از آدمهای مذهبی گرفته تا یک رزمنده سیگاری دوست بود. در عین فعالیت در کسوت فرماندهی، به وضعیت معیشت و زندگی مردم و امنیت آنها اهمیت میداد و توجه میکرد.
وی با بیان اینکه در این نوع آثار باید به ظرفیت انقلاب اسلامی برای پرورش چنین افرادی توجه شود، افزود: عمار بودن این افراد از جمله ویژگیهایی است که باید به آن توجه شود. در تابستان سال ۶۲، زمانی که بحث جانشینی امام مطرح میشود، شهید خندان در آن موج تبلیغاتی و در آن فضا بصیرت خود را نشان داد. نامهای به همراه یک عکس از رهبر معظم انقلاب و احمد بیابانی به دست او میرسد. او عکس را بر دیده میگذارد و به اطرافیان میگوید که این سید بزرگوار در آینده رهبری نظام را برعهده میگیرد؛ شاید من آن زمان نباشم ولی شما هستید و این را میبینید.
نویسنده کتاب “سالار تیپ عمار” با تاکید بر اینکه در این دو اثر از مستندات استفاده شده، گفت: مقام شهیدان بالاست و آنها معرف خود هستند و با امثال ما این مقام بالاتر نمیرود. در این دو کتاب از مطالب شایبهدار استفاده نشده است.
مهدی قرایی، شاعر و پژوهشگر، دیگر سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به اهمیت کار بابایی و بهزاد برای نگارش این دو اثر گفت: سرگذشت نامه سبک ویژه این دو نویسنده است. سرگذشت نامههایی که بابایی مینویسد، با زلالی تام و تمام است و نثری شهیدانه دارد. بابایی لباس شهیدانه بر تن واژگان کرده و این متأثر از زندگی شهیدانه اوست.
وی به ویژگی و سبک بابایی اشاره کرد و ادامه داد: مطالبی که او در پاورقیها میآورد، گاه بیشتر از متن است و این نشانه صداقت او در بیان مطالب است.
قرایی از بیگانه بودن فضای دانشگاهها با ادبیات دفاع مقدس انتقاد کرد و افزود: هرچند این امر با راهاندازی رشته ادبیات پایداری در دوره کارشناسی ارشد در برخی از دانشگاهها کم کم در حال از بین رفتن است، اما هنوز دانشگاهها برای انتخاب موضوع پایان نامهها با محوریت دفاع مقدس همکاری نمیکنند و مانع میشوند. دانشگاه حق ادبیات دفاع مقدس را ادا نکرده است. این در حالی است که اگر به نویسندگانی مانند بابایی و حسین بهزاد ضریب داده شود، جلوی تحریف ادبیات دفاع مقدس گرفته خواهد شد. به فضاهای ضد استکباری که ذیل انقلاب، امام و رهبر انقلاب تبیین شده بیمهری میشود.
در پایان این مراسم با حضور سردار کاظمینی، حجتالاسلام و المسلمین شیرازی و مرتضی سرهنگی از تلاشهای گلعلی بابایی و حسین بهزاد تجلیل شد.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع