خصلتی که در ردیف تعرض به جان و مال مسلمان قرار دارد / ای اهل ایمان, از بسیاری گمانها پرهیز کنید
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۱۳ شهریور ۹۵ 5۰26
[ad_1]
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا» سوء ظن نسبت به اطرافیان از مهمترین ابزارهای ابلیس جهت ایجاد اختلافات میان افراد است تا جایی که این خصلت بد بسیار مورد عتاب خداوند متعال و اهلبیت عصمت و طهارت(ع) قرار گرفته است.
همچنین با ریشهیابی اختلافات بین فردی (همسر یا دوست) در مییابیم که در اکثر موارد ماجرا از یک گمان منفی نسبت به شخص مقابل آغاز میشود که در صورت عدم اصلاح آن اختلافات شدیدتری ایجاد میشود.
پیامبر اکرم(ص) در ضرورت پرهیز از گمان بد فرمودند: «اِحتَرِسوُا مِنَ النّاسِ بِسُوء الظَّنِّ؛ از سوءظن و بدگمانی نسبت به مردم بپرهیزید» (تحفالعقول، ص۵۳) و نیز در روایتی دیگر فرمودند «اِنّ اللهَ تَعالی حَرَّمَ مِنَ المُسلِمِ دَمَهُ وَ مالَهُ وَ أَن یُظَنَّ بِهِ ظَنَّ السَّوءِ؛ خداوند متعال، تعرض به جان و مال مسلمان و سوءظن و گمان بد بردن به او را حرام فرموده است. (بحار، ج ۷۵، ص ۲۰۱)؛ طبق این روایت رسول اکرم(ص) سوءظن به مسلمان را در کنار تعرض به جان و مال او قرار داده است و این نشاندهنده شدت حرمت این خصلت ناپسند است.
این خصلت ناپسند نیز مورد اشاره خداوند در آیات قرآن قرار گرفته است. خداوند در آیه۱۲ سوره حجرات میفرماید «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید، از بسیاری از گمانها بپرهیزید که پارهای از گمانها گناه است»؛ نکته حائز اهمیت در این آیه، خطاب خداوند به مؤمنین است که میفرماید «ای مؤمنان» از بسیاری گمانها اجتناب کنید، بنابراین اهل ایمان بیشتر در معرض این حربه شیطان قرار دارند.
انتهایپیام/
[ad_2]
لینک منبع