[ad_1]
مجتبی سلطانی احمدی یکی از مؤلفین «دانشگاه مشهد به روایت اسناد»، درباره این کتاب به خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس گفت: «دانشگاه مشهد به روایت اسناد» به قلم اینجانب و فرزاد سلیمانی تألیف و جهت طی مراحل علمی و اداری به مرکز اسناد انقلاب اسلامی تحویل شد. در این کتاب ضمن توصیف، تبیین و تحلیل شرایط پیدایش این دانشگاه، توسعه عمرانی، برنامههای آموزشی و علمی، چگونگی رشد و توسعه مبارزات انقلابی دانشگاهیان آن دانشگاه به روایت اسناد بررسی و ارزیابی شده است.
این استاد دانشگاه گفت: این کتاب در دو بخش تنظیم شده است؛ بخش نخست مدخل پژوهشی است که مشتمل بر ۵ فصل و نتیجه گیری است و بخش دوم شامل اسناد، تصاویر و فهرست منابع است.
به گفته سلطانی احمدی، این پژوهش متکی بر ۷۰ سند است و از جمله اسناد جالب توجه آن، اجازه تدریس زعیم بزرگ تشیع آیت الله العظمی بروجردی به مرحوم آیت الله کاظم مدیرشانه چی مبنی بر اجازه تدریس در دانشگاه فردوسی به دو شرطِ تربیت اسلامی دانشجویان و پاسخ به شبهات مذهبی است.
نویسنده کتاب «پژوهشنامه انقلاب اسلامی ایران» گفت: احساس خطر پهلوی دوم از تحرکات و مبارزات دانشجویی به حدی بود که از سال ۱۳۵۰ خورشیدی شاه شخصا از نخست وزیر میخواست تا روزانه وضع و حوادث دانشگاهها را به وی ارسال دارد، وی حتی زمانی که برای تعطیلات تفریحی به خارج از کشور میرفت از تحرکات و حوادث دانشگاهها غافل نبود. چنانچه وقتی برای تعطیلات به سنت موریس رفته بود، نخست وزیر تلگرافی از سپهبد ایادی دریافت کرد که طی آن نوشته بود: «جناب آقای نخست وزیر اعلی حضرت همایون شاهنشاه آریامهر فرمودند چند روزی است از وضع دانشگاهها گزارش ندادهاید. لازم است گزارش دهید.»
نویسنده کتاب «مبدأ نهضت» گفت: اسناد و منابع نشان میدهد حضور دکتر علی شریعتی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد باعث شد این دانشکده در مبارزات سیاسی از سایر دانشکدههای این دانشگاه پیشی بگیرد. تدریس درس اسلام شناسی در سالهای ۴۵-۱۳۴۴ از عوامل گرایش دانشجویان دانشگاه مشهد به مبارزات انقلابی با زمینههای اسلامی شد.
این تاریخپژوه گفت: طبق اسناد موجود ساواک سخنرانیهای شهید سید عبدالکریم هاشمینژاد برای دانشجویان دانشگاه مشهد را تحریک آفرین میدانست و نسبت به حضور دانشجویان دانشگاه مشهد در جلسات سخنرانی آیات سیدعلی خامنهای، شیخ عباس واعظ طبسی و سید عبدالکریم هاشمینژاد هشدار میداد.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع