رقابت تنبورنوازان جوان در رودکی / افزایش کیفیت و کمیت
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۱۲ مرداد ۹۸ 3۰28
[ad_1]
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان این روزها در تالار رودکی در حالا برگزاری است. پنجشنبه دهم مرداد، این جشنواره میزبان تنبورنوازان بود.
علیاکبر مرادی، محمد ذوالنوری و علیرضا فیض بشی پور داوران این بخش بودند.
کودکان و نوجوانان و جوانانی به جشنواره آمده بودند که به راستی کیفیت کارشان بالا بود. بیشتر شرکت کنندگان تسلط کافی به سازشان داشتند و مقامهای تنبور را به خوبی مینواختند. کیفیت اجراها به حدی بود که پس از پایان بخش نخست اجراها که گروه سنی الف بودند؛ علی اکبر مرادی خطاب به حاضران در سالن گفت: «از نظر من تمام شرکت کنندگان در این بخش اول هستند. تفاوت هر کدام از این شرکتکنندگان بیشتر از نیم نمره نبود. همه خوب بودند. به خانوادههای این عزیزان تبریک میگویم. خانوادهها باید بدانند که نفرات برتر تنها با اختلافی اندک انتخاب میشوند.»
هر شرکت کننده در آغاز اجرایش میبایست بداههای براساس مقامهای تنبور داشته باشد. این استراتژی برای جشنواره، نشان میدهد که تصمیمگیرندگانِ این رویداد تلاش میکنند تا نوازندگان و شرکتکنندگان را به سمت نوآوری و آزادی انتخاب ببرند. بسیاری از شرکتکنندگان ترجیح داده بودند که دو مقام را انتخاب کنند و براساس آن دو مقام پنج دقیقه بداههنوازی کنند.
بخش دیگری از آزمون به اجرای یک یا دو مقام خاص اختصاص داشت. در این بخش داوران بودند که مقامِ مورد نظر را انتخاب میکردند و شرکت کننده میبایست آن مقام را بنوازد.
بخش دیگری از اجرای تنبورنوازان به شناخت تئوری موسیقی اختصاص داشت. در این بخش پرسشهایی دربارهی تاریخچه تنبور و شناخت بزرگان تنبورنوازی در مناطق مختلف مطرح میشد. داوران در این بخش درباره کوکهای تنبور و انواع قطعههای مختص این ساز سوالاتی داشتند که با شرکتکنندگان مطرح میکردند.
با اینکه شرکتکنندگان در این بخش تعدادشان زیاد بود، اما داوران با حوصله به تمام اجراها توجه کردند و اجرای شرکت کنندگان در بخشهای مختلف را بررسی کردند.
حالا شرکت کنندگان در بخش تنبور باید صبر کنند تا نتایج این ساز در بخشهای سنی مختلف اعلام و تکلیف برگزیدگان مشخص شود.
شرکت کنندگان در قالب سه گروه سنی الف، ب و ج از ساعت ۹:۰۰ تا غروب پنجشنبه در نوبتهای مختلف به رقابت پرداختند.
گروه سنی الف – بخش اول: رها افضلی، سیدسارینا مرادی، کیان ناصری، مهدی بابایی، رومینا نوروزی، ایلیا محمدی، امیرسام رضوی، دریا کاکائی، دنیا کاکائی و سارا کاکائی.
گروه سنی الف – بخش دوم: حافظ کریمی، وریا کریمی، سید سیروان رستمیان، بنیامین گراوند، اهورا افراز، سیده غزل شفیعی و سید فرهاد فرهادی.
گروه سنی ب: مهدی مریدی، مهدی مرادی، همایون کاکی، جهاندار ملکی، مهرشاد دوامی، سید امیر حسینی و امیر مرادی.
گروه سنی ج: سهیل رستمی، مصطفی عزیزی، سید نوید کمری باغزینبی، علی مومیوند، نیما محمدی، پیمان مولایی و حسنا فتحی.
بخش آواز و تنبور:
گروه سنی الف: حامد طاهری میرحصاری، پژمان طاهری نیا، بردیا اکابری، کسری کاکائی و کامیاب چراغی افضل
گروه سنی ب: پدرام طاهری نسب، برزو امیریان، سپهر ذوالنوری، سجاد رضایی، ایوب رضایی و جهاندار ملکی
گروه سنی ج: فرزین زهری صحنه، سجاد علائی فر، افشین براک، جهانگیر مرادی وند و سعید کرمی راد
جشنواره موسیقی جوان و بخش تنبورنوازی، تنها جا برای رقابت تنبورنوازان نیست. تا کمتر از سه هفته دیگر و در روزهای ۲۸ و ۲۹ مردادماه در خانه تنبور جشنواره ای با عنوان «کهن آواهای تنبور» برگزار میشود. در آنجا هم نوازندگان تنبور در بخشهای مختلف به رقابت میپردازند.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع