[ad_1]
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، امام حسن عسکری(ع) در ماه ربیعالثانی سال ۲۳۲ قمری چشم به جهان گشود و در تاریخ اول ربیع الاول سال ۲۶۰ قمری به دستور معتمد عباسی، مسموم شد و در روز هشتم همان ماه در سن ۲۸ سالگی به شهادت رسید و در خانه خود در سامرا کنار مرقد مطهر پدرش آرام گرفت.
هفت دهه بعد و پس از پایان غیبت صغرای حضرت مهدی(عج)، ابتدا آلحمدان و سپس آلبویه نخستین قبه و بارگاه را بر مزار امامین عسکریین بنا کردند.
علاوه بر دو امام بزرگوار، مزار حکیمه خاتون (دختر امام جواد و خواهر امام هادی) و نرجس خاتون (مادر امام زمان) نیز در این مکان منور قرار دارد.
مزار امام بزرگتر (امام هادی) رو به قبله و در ابتدا قرار گرفته، پشت سر آن مزار امام حسن عسکری است مزار بعدی متعلق به نرجس خاتون است، پایین پا هم مزار حکیمه خاتون قرار دارد
به شهادت «تقویم شیعه» حرم شریف امامان هادی و عسکری علیهما السلام در سامرا، قریب ۱۳ بار در طول تاریخ به دست دشمنان قسمخورده اهلبیت(ع) تخریب شده است.
آخرین مرتبه این تعرضها صبح روز بیست و سوم محرم ۱۴۲۷ هجری (سوم اسفند ۱۳۸۴) بود و مقدسترین مکان شهر سامرا یعنی حرم امامین عسکریین(ع) با ۲۰۰ کیلوگرم مواد منفجره توسط عمال وهابی به طور کامل تخریب شد.
در پی این فاجعه دردناک، در عراق و ایران عزای عمومی اعلام شد. علمای حوزه علمیه و مراجع تقلید دروس خود را تعطیل کردند و بازارها در اکثر شهرهای بزرگ بسته شد.
پس از هتک حرمت مرقد مطهر امامین عسکریین(ع)، رهبر معظم انقلاب نیز با صدور بیانیهای اعلام کردند: «دست تبهکار فتنهانگیزان بار دیگر خنجر زهرآلود خود را به پیکره امت اسلامی فرود آورد و مرتکب جنایتی فجیع شد. حادثه انفجار در حرم سامراء و هتک حرمت مرقد مطهر امامین همامین عسکریین سلام الله علیهما نه فقط دل شیعیان جهان را خونین و عموم مسلمان را که به خاندان مکرم پیامبر اعظم صلیالله علیه وآله عشق و ارادت میورزند، غمگین و جریحهدار کرد، بلکه دنیای اسلام را در برابر توطئه هولناکی قرار داد که هدفش ایجاد جنگ داخلی در عراق و مشغول کردن ملتهای مسلمان به حوادث خونین مذهبی و فرقهای است.»
بازسازی این حرم مطهر پس از آواربرداری آغاز شد و کار ساخت گنبد آن در سال ۱۳۸۹ کلید خورد. این گنبد منور ۱۲۰۰ متر مربع مساحت دارد و یکی از بزرگترین گنبدها در عتبات عالیات عراق محسوب میشود؛ گنبدی که با ۲۵ هزار خشت طلا پوشانده شد. آخرین طلاکاری این گنبد قبل از تخریب، در دوره قاجار انجام شده بود.
نوسازی گنبد حرم امامین عسکریین سال گذشته به اتمام رسید و رونمایی شد.
همچنین به گفته رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات در سامراء، انتقال و نصب ضریح حرم امامین عسکریین(ع) تا پایان امسال محقق میشود. این ضریح در قم و زیر نظر حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی (نماینده آیتالله سیستانی در ایران) ساخته شده است.
در ادامه تصاویری از قبل و بعد از هتک حرمت به حرم امامین عسکریین مشاهده میشود.
حرم مطهر پیش از تخریب
قبه منور پیش از تخریب
قبه منور پس از تخریب
قبه منور پس از بازسازی
گنبد مطهر پس از تخریب
بازسازی گنبد مطهر
بازسازی گنبد مطهر
شستوشوی گنبد مطهر پس از بازسازی
حرم مطهر پس از بازسازی
انتهای پیام/ک
[ad_2]
لینک منبع