شهید مطهری تا هاشم صباغیان در انتظار استقبال از امام
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۳ بهمن ۹۶ 1۰21
[ad_1]
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، ایرانیان بیصبرانه منتظر ورود حضرت امام خمینی(ره) به ایران بودند تا تدارک لازم از بزرگترین استقبال تاریخی را فراهم آوردند.
* ۵۰ هزار جوان ایرانی مسئولیت محافظت از جان امام را برعهد گرفتند
به همین مناسبت ستادی مرکب از روحانیون و نمایندگان اقشار مختلف مردم تهران تشکیل شد تا مراسم استقبال را هرچه باشکوهتر برگزار کند. در این ستاد پنجاه هزار جوانِ عاشق امام مسؤولیت حفاظت از جان امام و انتظامات مراسم را به عهده گرفتند.
بسیاری از مردم نیز از شهرها و روستاهای مختلف ایران به تهران سرازیر شدند تا در مراسم استقبال شرکت جویند. از سوی دیگر، پس از تظاهرات گسترده مردم، چهارهزار افسر نیروی هوایی نیز به پشتیبانی از مردم مبارز ایران، دست به اعتصاب غذا زدند و خواستار اخراج مستشاران آمریکایی از ایران شدند
با اوجگیری تظاهرات و اعتراضات مردمی در سراسر کشور، به ویژه در تهران، شاه با انتصاب شاهپور بختیار به عنوان نخستوزیر، از کشور فرار کرد.
از همین زمان بود که بیش از پیش احتمال بازگشت امام به ایران مطرح شد و مقدمات بازگشت ایشان سرعت گرفت. اگرچه بختیار در ابتدا در برابر خواست مردم مقاومت کرد، اما وی و دیگر طرفداران رژیم به ناچار تن به پذیرش خواست مردم دادند و با عقب نشینی نیروهای نظامی، بازگشایی فرودگاه بینالمللی مهرآباد را اعلام کردند و با این کار ورود رهبر انقلاب به کشور قطعی شد و امام پس از انتشار پیامی که در آن از مردم دهکده نوفل لوشاتو، تشکر و قدردانی کردند، بار سفر بستند و عازم کشور شدند.
*شهید مطهری و اقدامات اولیه کمیته استقبال
شهید محلاتی از درباره اقدامات اولیه برای تشکیل کمیته استقبال چنین میگویند: «یک روز صبح بعد از اذان در منزل در حال استراحت بودم. تلفن زنگ زد، مرحوم مطهری بود، گفتند: دیشب احمد آقا از پاریس تلفن کردند و گفتند، امام تصمیم گرفتهاند بیایند ایران، شما رفقا را خبر کنید و به منزل ما بیایند. من به بعضی از افراد تلفن کردم و رفتم صبح اول آفتاب منزل مرحوم شهید مطهری، ایشان پیام امام را به ما ابلاغ کردند و بعد فرمودند، باید اول فکر محلی برای استقرار امام باشیم و سپس کمیته استقبال از امام را تشکیل بدهیم… از منزل شهید مطهری تلفن کردیم به مرحوم شهید بهشتی که بیایند آنجا، گفتند که بعضی از دوستان اینجا هستند و دارند مذاکره میکنند، دیدیم که دو تا کار میشود کرد… برای اینکه هماهنگ کنیم به اتفاق مرحوم مطهری رفتیم منزل شهید بهشتی و بقیه افراد جامعه روحانیت مبارز را هم خبر کردیم و همگی در منزل شهید بهشتی جمع شدیم و پس از ارائه نظرات، شورای مرکزی کمیته استقبال تشکیل شد».
*حساسترین وظیفه کمیته استقبال حفظ امنیت امام بود
مهمترین وظیفه «کمیته استقبال از امام» تهیه برنامه استقبال و برنامهریزی برای اجرای آن بود و حساسترین بخش این برنامه نیز حفظ امنیت جانی امام در فرودگاه و در طول مسیر حرکت ایشان از فرودگاه تا بهشت زهرا بود.
در آن جلسه تأکید شد که باید از همه گروهها و دستههای سیاسی مبارز، نمایندهای برای هماهنگی بیشتر گروههای سیاسی با کمیته حضور داشته باشند. برای این منظور، نمایندگانی از گروههای سیاسی و مذهبی معرفی شدند و اولین جلسه کمیته استقبال از امام در مدرسه رفاه در اواخر دی ماه ۱۳۵۷ تشکیل شد.
در این جلسه افراد مشروحه زیر به عنوان اعضای ستاد مرکزی کمیته استقبال از حضرت امام انتخاب شدند: شهید آیتالله مطهری، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط با شورای انقلاب، شهید آیتالله دکتر مفتح، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط روحانیت مبارز،شهید آیتالله فضلالله محلاتی، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط روحانیت مبارز، هاشم صباغیان، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط نهضت آزادی، اسدالله بادامچیان، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط مؤتلفه اسلامی، کاظم سامی، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط جاما، حسین شاه حسینی، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط جبهه ملی، تهرانچی، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط بازار، علی دانش منفرد، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط انجمن اسلامی معلمان.
پس از معرفی این افراد، اعضای جلسهای در تاریخ ۱/۱۱/۱۳۵۷ به صورت رسمی در مدرسه رفاه تشکیل دادند و در این جلسه آیتالله شهید مرتضی مطهری به عنوان رییس کمیته استقبال از امام خمینی انتخاب شد. سپس بعد از آن شاخهها و گروههای کاری کمیته کمیته تشکیل شد که شامل گروههای؛ تبلیغات، انتظامات، تدارکات مالی، برنامه ریزی و تشریفات، برنامه ریزی داخلی و پذیرایی، روابط عمومی، اطلاعات، درب ورودی و دو واحد به صورت واحد شهرستانها و واحد خبرنگاران داخلی و خارجی ترسیم و طراحی شد.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع