واردات ۱۳۰ هزار تن محصولات چاپی به کشور در سال گذشته/ دستگاهها با نیازها هماهنگ نیستند
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۱۵ شهریور ۹۵ 3۰14
[ad_1]
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ، صبح امروز ۱۵ شهریورماه با حضور محمودرضا برازش، مدیرکل دفتر امور چاپ و محمدحسن فکری دبیر جشنواره شانزدهم در سرای اهل قلم برگزار شد. برازش در ابتدای این نشست با اشاره به برنامههای این دوره جشنواره گفت: برنامه های ملی چاپ در تهران را در مهرماه شاهد خواهیم بود، در استان ها هم این برنامه ها در حال اجراست. صنعت چاپ به مرور در حال گسترده شدن است، این صنعت حلقه واسطی بین بخشهای مختلف فرهنگی و صنعتی و بازرگانی است. تلاش داریم که طبق برنامه این صنعت تا سال ۱۴۰۴ به رتبه یک منطقه تبدیل شود.
حمایت از علاقهمندان به تحصیل در رشتههای مرتبط با صنعت چاپ
برازش گفت: در جشنواره امسال هم مسابقات آثار چاپی داریم و هر روز آثار اضافه میشود ، تقریباً نیمی از استانهای کشور برای بخش تقدیر از پیشکسوتان و نوآوران ثبتنام کردهاند. تا دو سال گذشته ما ۱۰ استان را حمایت میکردیم، این میزان در سال گذشته به ۱۶ استان رسید، اما امسال تمام استانهای کشور که بخواهند جشنوارهای داشته باشند یا از پیشکسوتان شان تقدیر کنند حمایت خواهیم کرد. یکی از الویتهای ما در بخش چاپ تمرکز بر آموزشهای تکنیکی صنعت چاپ است، به همین منظور برنامههای گستردهای برگزار شد که از این موارد میتوان به برگزاری ۳۷ دوره آموزشی در ۱۵ استانها و برگزاری دورههای درخواستی اشاره کرد. از سوی دیگر، امسال در نظر داریم تا دورههای آموزشی را گسترده کنیم؛ به همین منظور در ابتدای سال نامهای به تشکلهای نشر برای برگزاری دورههای آموزشی در زمینه تکنیک ارسال شد. همچنین امسال با توجه به اهمیت چاپ دیجیتال، ۵ سمینار در ۵ استان خواهیم داشت و از فعالان در چاپخانهها که تمایل به ادامه تحصیل در این زمینه هستند، به صورت نیمبها حمایت خواهیم کرد. علاوه بر این، برای استانی مانند سیستان و بلوچستان دو روز تور بازدید از چاپخانههای بزرگ داشتیم که برای آنها مفید ارزیابی شده است.
وی همچنین در خصوص پژوهش های حوزه چاپ گفت: با دوستان دانشگاه شریف کارهایی انجام دادیم که به زودی نتایج آن را اعلام می کنیم. همچنین با کمک چهار دانشگاه فردوسی، اصفهان، تبریز و شریف چندین کار پژوهشی انجام میدهیم. علاوه بر این، اقدام به ارسال کتابخانه تخصصی چاپ به ۲۵ استان کشور کردهایم.
واردات ۱۳۰ هزار تن محصولات چاپی به کشور در سال گذشته
بخش دیگر سخنان برازش به واردات محصولات چاپی به کشور اختصاص داشت. وی در این رابطه گفت: بحث واردات خیلی مهم است و باید جدی گرفته شود. برای کنترل واردات جلسات متعددی به منظور نحوه حمایت از تولیدات داخل برگزار شده است تا سرمایهگذاری به صورت هدایتشده انجام شود و اینطور نباشد که از طرفی با کمبود کار در چاپخانهها مواجه باشیم و از سوی دیگر، با خیل واردات. این رویه نشاندهنده این است که دستگاههای ما با نیازها هماهنگ نیستند. به عنوان نمونه در سال گذشته حدود ۱۳۰ هزار تن مجوز واردات محصولات چاپی صادر شده است. ما در سال گذشته طبق آمار خانه کتاب تعداد ۱۵۰ میلیون جلد کتاب چاپ کردیم که میزان کاغذ مصرفی این تعداد(به غیر از کتابهای درسی) ۵۰ هزار تن کاغذ بوده اما ما برای این مقدار بیش از ۱۰۰ هزار تن مجوز واردات محصولات چاپی داشتیم.
وی همچنین درباره مشکلات قانونی و موانع اینچنینی برای صادارت محصولات چاپی به کشورهای منطقه گفت: ما تمایل داریم که بحث چاپ گسترده شود. هرچند تراز ما منفی است، اما صادارت نیز به برخی از کشورها مانند افغانستان، آسیای میانه و آذربایجان داریم. برای گسترش این حوزه باید توان فنی را بالا برریم تا توان رقابت از نظر کیفیت را داشته باشیم . از سوی دیگر، نیاز به بهرهوری و رایزنیها در سطح کلان داریم.
برازش ادامه داد: چاپ در حلقههای وسط تولید قرار میگیرد، اگر در این بخش با مشکل مواجه باشیم، در دیگر حلقهها نیز با مشکل روبرو خواهیم بود.
بازنگری در آییننامه مصوب سال ۷۱
مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت ارشاد همچنین از مذاکره با وزارت صنعت برای تعیین تکلیف صنعت چاپ خبر داد و گفت: بحث متولی برای این صنعت سالهاست که مورد بحث است؛ به همین دلیل پژوهشی در این زمینه انجام شد، جلساتی در این زمینه برگزار و نامهای به تمام تشکلهای صنفی چاپ ارسال و در آن سوالاتی در این زمینه مطرح شد. مجموع این پژوهش و اقدامات در ابتدای سال به وزیر ارشاد تقدیم شد. به نظر میرسد با توجه به تنوعی که برای صنعت چاپ اتفاق افتاده تکنیک چاپ بیشتر در حوزه صنعت است و بخش محتوا بیشتر برعهده ارشاد. روشن نبودن تکلیف این موضوع سبب شده که این صنعت از تسهیلات وزارت صنعت بهرهمند نشوند. قرار شده پیشنهاد شود تا بازنگری در آییننامه تأسیس و نظارت چاپخانهها که مصوب سال ۷۱ است، صورت گیرد.
برازش همچنین در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر دستاوردهای جشنواره و اینکه چقدر از محصولات برتر در چرخه تولید انبوه قرار گرفتند، گفت: این جشنواره به منظور توجه به پیشکسوتان این حوزه و معرفی آثار برتر برگزار میشود. شاخصها در چند سال گذشته به صورت شفاف اعلام شده تا براساس آن محصولات برتر شناسایی شوند. این محصولات در صورتی در جشنواره شرکت داده میشوند که پیشتر به تولید انبوه برسند.
وی همچنین درباره رعایت استاندارد در حوزه چاپ و بستهبندی گفت: رعایت استانداردهای مواد اولیه ارتباطی با اداره چاپ ندارد. استفاده از یکسری مواد اولیه به سلیقه و فرهنگ ما بازمیگردد. متاسفانه این فرهنگ وجود دارد که هرچه کاغذ سفیدتر باشد، کیفیت آن بهتر است، حال آنکه در دیگر کشورها به این صورت نیست و امکان دارد کاغذی کیفیت خوبی داشته باشد، اما رنگی باشد. ما به هر کاغذی که کمی رنگی باشد، کاهی میگوییم. این قبیل موضوعات را باید با کسانی که سفارشدهنده کار هستند در میان گذاشت و بیشتر یک مسئله فرهنگی است.
همچنین محمدحسن فکری دبیر این دوره از جشنواره نیز گفت: تا امروز ۷۳ نفر از پیشکسوتان ۱۵ استان برای شرکت در جشنواره و همچنین هفت نفر از شش استان کشور نیز برای بخش نوآوران معرفی شدهاند. به غیر از چهار استان هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خوزستان دیگر استانها تا پایان شهریورماه جشن چاپ را برگزار میکنند.
وی با بیان اینکه از ۹چاپخانه مختلف آثار متنوعی رسیده است، آخرین مهلت ارسال آثار را ۲۵ شهریور اعلام کرد و یادآور شد: این دوره جشنواره در دو بخش کاربردهای تبلیغاتی و کاربردهای چاپ امنیتی برگزار میشود.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه شرکت در این دوره جشنواره میتوانند به اینجا مراجعه کنند.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع