اعتراض اهوازیها به یک کاندیدای ریاستجمهوری + عکس
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۷ فروردین ۹۶ 5۰41
[ad_1]
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، با استعفای دولت موقت مهندس، بازرگان نخستین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پنجم بهمن ۱۳۵۸ برگزار شد.
در آن دوره بیش از یکصد نفر برای تصدی پست ریاست جمهوری ثبتنام کردند که در نهایت ابوالحسن بنیصدر با بیش از ۱۰ میلیون رأی به عنوان نخستین رئیس جمهور ایران انتخاب شد.
در این دوره برخی نامزدها اعلام انصراف یا استعفا کردند. به عنوان نمونه، جلال الدین فارسی کاندیدای مورد حمایت حزب جمهوری به دلیل ایرانیالاصل نبودن از رقابتهای انتخاباتی کناره گرفت. همچنین تأکید امام خمینی بر این که یک روحانی ریاست دستگاه اجرایی را بر عهده نگیرد بحث کاندیداتوری آیتالله بهشتی را منتفی کرد و شیخ صادق خلخالی هم انصراف داد.
بدین ترتیب ۸ کاندیدا به رقابت با یکدیگر پرداختند:
ابوالحسن بنی صدر، حسن ابراهیم حبیبی، داریوش فروهر، صادق طباطبایی، صادق قطبزاده، محمد مُکری، کاظم سامی، احمد مدنی.
تیمسار احمد مدنی در آن زمان استاندار خوزستان بود و بسیاری از اهوازیها نسبت به حضور او در فهرست نهایی کاندیداها معترض بودند. او از اعضای بلندپایه جبهه ملی ایران و اولین وزیر دفاع در دولت موقت بود، اما رابطه حسنهای با دولت نداشت.
وی زمان حضور در استانداری خوزستان، در برخورد با نیروهای سازمان خلق عرب و حامیان آنها -اعم از روحانی و غیرروحانی- با شدت تمام عمل میکرد، به همین دلیل معترضانی داشت.
مدنی در نخستین انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۵ درصد آراء را کسب کرد و حائز رتبه دوم شد. او در انتخابات مجلس اول نیز از حوزه کرمان به نمایندگی مجلس انتخاب شد اما به دلیل افشای پرونده جاسوسی و ارتباط با آمریکا اعتبارنامهاش در مجلس تصویب نشد. مدنی پس از آن و در سال ۱۳۵۹ برای همیشه ایران را ترک کرد و به آمریکا رفت و سال ۸۴ در آنجا درگذشت.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع