ایران باید برای مقابله با سیاستهای آمریکا راهکارهای عملیاتی داشته باشد
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۵ مرداد ۹۵ 3۰119
[ad_1]
به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران تسنیم«پویا»، فؤاد ایزدی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران صبح امروز (دوشنبه ۲۵ مردادماه) در نشست کشوری جنبش عدالتخواه دانشجویی پیرامون آینده رابطه ایران با آمریکا گفت: برای مطالعه رابطه بین دو کشور باید به سه موضوع توجه کرد، اول بحث تاریخ، دوم بحث سیاستهای اعلامی یک کشور نسبت به یک کشور دیگر و سوم سیاستهای اعمالی.
ایزدی تصریح کرد: ما برای اینکه بفهمیم آینده رابطه ایران با آمریکا چگونه است، در ابتدا باید متوجه شویم که آمریکا به ما چگونه نگاه میکند، ما میبینیم که بعد از برجام، ۷۵ طرح ضدایرانی در کنگره آمریکا وجود دارد که برخی از آنها نیز به تصویب رسیده است، ما برای رابطه با آمریکا باید این مسائل را مورد توجه قرار دهیم.
وی اظهار داشت: آمریکا، ایران را دشمن میداند و بهدنبال تعامل نیست، اگر آمریکا بهدنبال تعامل بود، برجام را اجرا میکرد، اینکه ما برجام را اجرا کنیم و آمریکا آن را اجرا نکند، نشان میدهد که آنها بهدنبال تعامل نیستند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به رئیسجمهور تأکید کرد: در این نامه آمده بود که آمریکا باید کتباً بنویسد که در زمان اجرای برجام تحریمها رفع میشود، اما آیا کسی چنین نامهای را دید و آیا اوباما چنین نامهای را نوشت؟ اوباما چنین کاری نکرده و نمیکند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: آمریکا سالهاست که ما را در رتبه کشورهای حامی تروریست قرار میدهد، آنها فقط از سیاستهای ما ناراحت نیستند، وگرنه امروز ما سیاستهای خود را با تعطیلی مراکز هستهای و برجام تغییر دادهایم.
ایزدی ادامه داد: آمریکاییها در بحث توانمندیها و همچنین سیاستهای ایران با ملت و دولت ایران دشمنی میکنند. آمریکاییها در رابطه با ایران پیشفرضهایی دارند، پیشفرضهای اصلی سیاستهای کنونی آمریکا در رابطه با ایران این است که آنها میگویند ایران دشمن ایالات متحده آمریکاست، آمریکا بهدنبال این است که دست ما در مقابل اسرائیل بسته باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران اضافه کرد: تا زمانی که آمریکا سیاستهای استکباری دارد و بهدنبال ضربه زدن به ما است، مشکل رابطه ایران و آمریکا حل نمیشود.
ایزدی اظهار داشت: یک زمان آقای هاشمی اعلام کرد که “میخواهیم با آمریکا تنشزدایی کنیم” و گفت “همان کاری را انجام میدهیم که شاه با آمریکا میکرد، یعنی به آمریکا نفت میدهیم”، هاشمی در بحث نفت، خواست ابرو را درست کند، ولی چشم را هم کور کرد.
وی افزود: در دولت اصلاحات هم آقایان دستبردار نبودند و چنین سیاستهایی را پیگیری کردند، امروز هم دولت بهدنبال این است که با برجام، سیاستها را تغییر دهد تا آمریکاییها راضی شوند، ولی آمریکا هیچوقت راضی نخواهد شد، آمریکا از توانمندیهای ما دلخور است و این موضوع برای برخی دوستان قابل هضم نیست.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تأکید کرد: شاید ما بتوانیم سیاستها را تغییر دهیم، ولی توانمندیهای ما تغییر نمیکند، برخی فکر میکنند با تغییر سیاستها میتوانند نگاه طرف مقابل را به خودشان مثبت کنند، درحالی که چنین نیست.
ایزدی اضافه کرد: برای مقابله با سیاستهای آمریکا ما نیاز به یک الگوی مناسب داریم، اکنون جمهوری اسلامی را نمیتوانند سرنگون کنند، امروز ایران یکی از کشورهای قدرتمند است، قدرت ایران یعنی اینکه اسرائیل میداند اگر بخواهد به ما حمله کند، چندین موشک از لبنان روی سرش فرود میآید.
وی اظهار داشت: امام خمینی(ره) بهترین الگوی ما در بحث سیاست خارجی است. ۳۷ سال از انقلاب گذشته و با این الگو هنوز انقلاب روی پای خودش ایستاده است.
وی گفت: برجام امروز پیوست یک سازمان ملل است و اگر ما آن را نقض کنیم، تحریم و فشار بیشتر میشود، ولی اگر طرف مقابل آن را نقض کند، هیچ اتفاقی نمیافتد، چون آنها حق وتو دارند.
ایزدی افزود: در تاریخ ۷۰ساله سازمان ملل یک نمونه هم وجود ندارد که این سازمان علیه آمریکا یک بیانیه داده باشد، زیرا آمریکا حق وتو دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: آمریکاییها برای تقابل با ایران یک سری راهکارها دارند، آنها میگویند ساختار تحریمها باید دستنخورده باقی بماند، باید از سیاست تهدید به بازگشت و افزایش تحریمهای اقتصادی، اهرم فشار ایجاد کرد. از راهکارهای اصلی آمریکا برای تقابل با ایران این است که میگویند تحریمها مرتبط با حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر افزایش یابد، باید از ظرفیتهای موجود در برجام برای رصد فعالیتهای علمی در ایران و بازرسی بهبهانه نظارت و بازرسی بهرهبرداری شود و از ظرفیتهای موجود در برجام برای نقض روح برجام استفاده کرد.
وی افزود: ایران نیز باید برای مقابله با سیاستهای آمریکا راهکارهایی داشته باشد، ایران باید قدرتمندتر شود، نیاز است قرارگاهی در عالیترین سطوح تصمیمسازی در کشور برای رصد مستمر و عمیق سیاستها و عملکرد طرف مقابل و ارائه راهکارهای مقابله تأسیس شود.
این استاد دانشگاه گفت: در ایران باید اهمیت تأمین منافع ملی و امنیت کشور بیش از پیش تبیین شود، به اقتصاد مقاومتی توجه شود، باید برای مقابله با سیاستهای آمریکا از ابزارهای موجود دیپلماسی عمومی برای تأثیرگذاری در افکار عمومی مردم کشورها، بهویژه آمریکا استفاده کرد.
وی افزود: توجه به دیپلماسی وحدت و اولویت مسئله فلسطین با توجه به فرهنگ عمومی در مقابله با عملکرد طرف مقابل نیز از راهکارهای مقابله ایران با سیاستهای آمریکا است.
انتهای پیام/*
[ad_2]
لینک منبع