[ad_1]
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در پایان سفر به نیویورک در نشست خبری با رسانههای بینالمللی با اشاره به سفر ۳ سال گذشته خود به نیویورک گفت: در تریبون مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر این امر تاکید کردم که مسائل پیچیده بینالمللی از طریق گفتگو و تعامل سازنده قابل حل و فصل است.
وی افزود: همگی باید با صدا و موضع واحد علیه خشونت و افراطی گری موضع بگیریم و در سفر ۳سال گذشته از مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خواست کردم تا بخشنامه جهان عاری از خشونت و افراطی گری به تصویب برساند.
ریس جمهور در ادامه با تاکید بر مذاکرات هسته ای ایران با گروه ۵+۱گفت :پس از ماهها تلاش و گفتگو با گروه ۵+۱در یکی از مسایل پیچیده هسته ای به نتیجه رسیده و به توافق دست یافتیم که مورد تایید سازمان ملل قرار گرفت.
روحانی تصریح کرد: امروز پس از ۳سال در حالی به آمریکا سفر کرده ام که ۸ماه از اجرایی شدن توافق هسته ای گذشته است.
وی افزود: برای نظام ما همواره موضوع سلاح هستهای و کشتار جمعی مهم بوده و جز دکترین کشورمان نیست و این امر برای جامعه جهانی به اثبات رسید و از لحاظ تعهد اخلاقی و سیاسی یک موفقیت بزرگ برای ملت و دولت ایران بود.
رییس جمهور تصریح کرد: برخی کشورها با پیچ و مهره فعالیت هستهای کشورمان موافق نبودند اما ما به اذعان جامعه جهانی رساندیم که غنیسازی حق مسلم ایران است و این فعالیت در نطنز، اراک و فردو در حال انجام است.
وی ادامه داد : تحریم ابزار غلطی بود که بعضی ها به کار گرفته بودند که منجر به متضرر شدن ما میشد که برخی برداشته شد و برخی از جمله انرژی و مسئله نفت و گاز و روابط بانکی بسیار مهم بودند که در موضوع انرژی پس از اجرایی شدن برجام تحریم آن برداشته شد و در زمینه نفت نیز ما فعالیت خود را انجام می دهیم اما در زمینه بانک هنوز مشکل وجود دارد.
روحانی با مهم دانستن مسئله تروریسم و ناامنی در منطقه اظهار کرد : امروزه خاورمیانه با ناامنی مواجه شده که میدانیم این منطقه بسیار حساس و مهم است بی ثباتی در این منطقه نمی تواند برای همیشه محصور باقی بماند در واقع تروریسم مرز نمی شناسد.
وی افزود: متاسفانه ویروس تروریسم به اروپا، آسیا و آفریقا سرایت کرده و جهان به آن مبتلا شده است؛ امروز خوشحالیم که ایران سد دفاعی بزرگ در منطقه علیه داعش، القاعده است و در مقابل تروریسم ایستادگی می کند.
روحانی اضافه کرد: کشورهای جهان را به مقابله با تروریست دعوت میکنم چون این موضوع خطری برای سراسر جهان است امیدوارم در برابر این ویروس ایستاده و به موفقیت برسیم.
در ادامه این نشست روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه cbs آمریکا مبنی بر اینکه در این اواخر دستگیریهای متعددی از جمله دستگیری یکی از اعضای تیم هسته ای ایران مطرح بوده از نظر سران آمریکا این تلاشی برای ضعیف ساختن فعالیتهای شماست و به نوعی تنش قدرت در ایران است در برابر این مسئله چه پاسخی دارید، گفت : در حکومت همواره به طور طبیعی اختلاف نظر وجود دارد و دولت نیز موافق، منتقد و مخالفانی داشته و در یک جامعه دموکراتیک این طبیعت یک جامعه آزاد است و ما از این انتقادها هیچ گلهای نداریم اگر مواردی از این دستگیری ها در ایران بوده توسط قوه قضاییه عوامل آن مورد محاکمه قرار میگیرند اگر در مرحله دادسراست و جرمی در حد کیفرخواست به اثبات برسد پرونده به دادگاه میرود و بسیاری از این موارد در مرحله دادسرا تمام شده و مواردی به دادگاه ارجاع میشود. تلاشم این است که در بخش قوه قضاییه امنیت و قانون اساسی به خوبی اجرا شود.
وی افزود :بنده مسئولیت درست اجرا کردن قانون اساسی را دارم و طبق وظیفه خود مسائل را دنبال میکنم برخی اقدامات نیز قرار نیست در رسانه ها اعلام شده و مورد بحث قرار گیرد.
ریس جمهور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آژانس خبری ژاپن مبنی بر اینکه امروز گفتید آمریکا در اجرای برجام به تعهداتش عمل نکرده برخی برنامه ها بلوکه شده آیا نگران عملکرد طرف آمریکایی هستید اگر در اجرایی شدن برجام شرایط آمریکا تغییر نکند اقدامات دولت ایران در برابر آن چیست، اظهار کرد : از نحوه اجرای برجام در طول ۸ماه گذشته گله داریم متاسفانه به برخی تعهداتش عمل نکرده است.
وی افزود : در اجرای تعهداتش در برخی موارد شاهد تاخیر هستیم یا اهمال صورت گرفته و یا برخی موارد شفاف نیست طبق برجام پس از اجرایی شدن آن باید فروش هواپیما های مسافربری به ایران آزاد باشد اما امروز خلاف آن را شاهدیم و از تاخیر فروش ایرباس و بویینگ گله داریم از زمان امضا تا اجرای برجام فرصت کافی برای تدوین آییننامه پیش روی دو طرف بود ما به تعهداتمان عمل کردیم اما طرف مقابل کار را به تاخیر می اندازد.
روحانی تاکید کرد : دولت آمریکا باید در جهت اجرایی و عملیاتی شدن برجام تلاش کند اما شفاف سخن نمی گوید گاهی میگوید آزادید و گاهی با لحنی صحبت میکنند که طرف دچار شک و تردید میشود میگویند تحریم برداشته شده اما تحریم اولیه وجود دارد و یا بانک های بزرگ را برای فعالیت بانکی با کشورمان میترسانند.
روحانی گفت: ما همواره به عمل خزانهداری آمریکا اعتراض داریم و برای این اعتراض سازوکار وجود دارد که ما مراحل آن را طی کرده ایم.
رییس جمهور گفت: ایران همواره با ملت و مردم آمریکا رابطه خوب و دوستانه اى داشته و امروز هم همین رابطه برقرار است. همه آمریکایی هایی که به ایران سفر میکنند از مهماننوازى ایرانیان تعریف میکنند.
وى با اشاره به مشکلات میان ایران و دولت امریکا افزود: ایران با مردم، دانشگاهیان و کمپانى هاى امریکا مشکلى ندارد. همواره در گذشته با ایرباس و بویینگ برای خرید قطعات هواپیما مذاکره داشتیم.
رییس قوه مجریه تصریح کرد: قبل و پس از اجراى برجام مسولین ایرباس و بویینگ به ایران سفر کردند و مذاکرات مفصلى درمورد خرید هواپیما انجام شده است به نظر من مشکلی براى کمپانى هاى امریکا در ایران وجود ندارد.
رییس جمهور با بیان اینکه بعد از برجام راه با امریکا در زمینه فناورى و تکنولوژى باز است متذکر شد: اگر امریکا مشکلى با ایران دارد باید مشکلات را حل کند. همه از فضاى پسابرجام بخوبی استفاده میکنند تنها کشورى که نمیتواند از این فرصت استفاده کند کمپانىهای امریکا هستند به دلیل قوانین دست و پا گیرى که از گذشته علیه ایران وضع شده و همیشه این قوانین به ضرر امریکا بوده و خواهد بود بنابراین ما مشکلی نداریم که صاحبان فناورى و تجار این کشور به ایران سفر کنند.
وى گفت: مسائل ناامنى در منطقه ما پا را از حد عادی فراتر گذاشته است. بیثباتى و ناامنى باید در منطقه حل شود و تروریسم باید با همکارى سایر کشورها حل شود اگر این کار انجام نشود براى همگان خطرناک خواهد بود.
رییس قوه مجریه ادامه داد: برخى کشورها از جمله عربستان اشتباه محاسبه اى دارند چراکه دو سال بمباران یمن براى آنها خاصیتى نداشته است. در یمن روزانه بمباران زیادى صورت میگیرد و رنان و کودکان کشته میشوند و زیرساختهاى کشور از بین میرود.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه مسیر کشور عربستان مسیرى نادرست است خاطر نشان کرد: خواست ما این است که نزاع ها و ناامنی هاى موجود در منطقه رفع شود و کشورهایی که به تروریستها کمک میکنند توسط شورای امنیت و سازمان ملل تحت فشار قرار گیرند تا بتوانیم از معضل بزرگ منطقه عبور کنیم البته ما هم براى امنیت خود نگران هستیم. دلیل مبارزه با تروریستها در منطقه خواست دولتهاى منطقه و تامین امنیت ملی خودمان است. اگر با تروریسم مقابله نشود بحث امنیت ایران و خاورمیانه نیست بلکه این خطرى براى اروپا، آسیا و افریقا خواهد بود.
وى تاکید کرد: اختیارات عربستان نسبت به مسئله زائرین، اختیار نامحدود نیست. اعمال حج از آن همه مسلمانان است و همه باید آزادانه در چارچوب قوانین به اعمال حج بپردازند.
رییس قوه مجریه با اشاره به مشکلات حج یادآور شد: امسال این مشکلات شامل چند کشور از جمله ایران شد و ایرانیان نتوانستند به حج بروند بنابراین عربستان باید به مسئولیت خود در این زمینه عمل کند. این گناهى بزرگ از لحاظ دینى است و استباهى بزرگ از نظر سیاسی است.
رییس جمهور تاکید کرد: در سخرانىام در سازمان ملل از امریکا خواستیم به تعهدات بین المللی خود عمل کند. برجام موضوعى دو جانبه میان ایران و امریکا نیست بلکه موضوعی چند جانبه است که در شورای امنیت به تصویب رسیده و تعهدی بین المللی است.
وی با تاکید بر اینکه امریکا باید طبق برجام به تعهدات خود عمل کند تصریح کرد: دست اندازى امریکا به اموال ایران بسیار خطرناک است. اموالی که براى بانک مرکزى ایران بود به بهانه هاى واهى تصرف شد.
رییس قوه مجریه اقدام کنگره امریکا و مداخله قوه مقننه در راى دادگاه را اقدامى عجیب توصیف کرد و گفت: دست اندازى امریکا به اموال ایران دزدى بینالمللی است، در دادگاه لاهه شکایت کردیم و حتما با پیگیرى آن آمریکا را محکوم خواهیم کرد و پول را با سود پس خواهیم گرفت.
رییس جمهور یاداور شد:مشکل ما با عربستان مسائل منطقه اى است از نظر دو جانبه مسئله خاصی با عربستان نداریم و اگر مشکلى وجود دارد قابل حل و فصل است اما مشکل بزرگ ما به مساىل منطقه مربوط میشود و اعتراض بنده به این کشور نقض قوانین بین المللی است که در یمن صورت میگیرد همچنین نحوه برخورد این کشور با زائران و حجاج است.
وی پبرامون بدعهدی های امریکا و پاسخ جمهوری اسلامی ایران گفت: حضور این هفت کشوری که سالها پای میز مذاکره بودند نشان میدهد که اراده جدی در دنیا وجود داشته تا موضوع از طریق مذاکره به نتیجه برسد بنابراین یک کاری که با زحمت به ثمر رسیده معنی ندارد که برای ان تلاش نکنیم اما امریکا بدعهدی خود را ثابت کرده است به همین جهت سازوکاری در برجام پیش بینی شده تا اگر کشوری شکایتی داشت آن را به کمیسیون ببرد
حسن روحانی تصریح کرد: این کمیسیون متشکل از وزرای هفت کشور بوده که امروز این کمیسون در حاشیه مجمع عمومی یازمان ملل برگزار شد و همه اعضا در آن٬ تاکید کردند که امریکا باید به تعهداتش عمل کند.
رییس جمهور کشورمان در پاسخ به این سوال که چرا ایران از بشار اسد حمایت می کند گفت: موضوع سوریه موضوع رییس جمهور سوریه نیست و ما مسائل بسیار مهمی را در این کشور داریم.
حسن روحانی ادامه داد: بحث آوارگان و قرار داشتن ۶۰ درصد از خاک سوریه در دست تروریست ها که در تاریخ٬ توحش آنها در نوع خود کم نظیر است مشکل امروزی ما خواهد بود. بنابراین اینکه بتوانیم کمک های انسانی را به مردم این کشور برسانیم از اولویت برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه طرح بحث پرواز ممنوع یعنی به نفع تروریستها کار کردن گفت: امروز تروریستها همه چیز دارند به غیر از هواپیما٬ بنابراین پرواز ممنوع موضوعی به نفع آنها خواهد بود.
رییس جمهور ایران تاکید کرد: رییس جمهور سوریه از قبل بوده اما این کشتار صورت گرفته با ورود تروریستها رخ داد بنابراین مسئله اول کمک رسانی به مردم است در نهایت باید زمینه را برای برگزاری انتخابات و احترام به رای مردم فراهم کرد.
وی پیرامون واردات گندم از روسیه گفت: امسال در زمینه گندم به خودکفایی رسیدیم و اضافه هم داریم که باید آن را به فروش برسانیم بنابراین ایران اکنون نیاز به واردات ندارد و اگر گندمی از روسیه وارد شود آن را باید مجدد صادر کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون اجرایی برجام اظهار داشت : برجام یک توافق بسیار مهم در طول تاریخ است که جایگاه آن حفظ خواهد شد ٬ پیش از برجام ما را به دروغگویی متهم کردند که برجام این موضوع را تغییر داد و توانستیم داد و ستد هسته ای داشته باشیم٬ اخیرا نیز وزیر صنایع گزارشی کتبی برای من فرستاد نشان میداد بیش از ۸۰ قرارداد با کشورهای دیگر در حال اجرایی شدن بوده و بیش از ۴۰ درصد روابط ما با اروپا افزایش پیدا کرده است.
رییس جمهور کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایا شما نگرانی دارید که قدرت نمایی نیروی دریایی نسبت به امریکا در خلیج فارس مشکل ساز شود گفت: ما همیشه مشکلاتی را با امریکا در خلیج فارس داشتیم٬ هر کشوری فضای اختصاصی خود را دارد و حتی اگر هواپیمای مسافربری هم بخواهد از این محدوده عبور کند نیاز به مجوز دارد چه رسد به هواپیمای جنگی٬ به همین جهت باید از آبهای خود دفاع کنیم.
حسن روحانی تاکید کرد: نیروهای مسلح ما وظیفه ماجراجویی ندارند بلکه وظیفه آنها دفاع از کشور است اما سوال من این است که تجمع این همه نیروی دریایی امریکا در خلیج فارس برای چیست؟ چرا که ما امروزه جنگی نداریم پس حضور آنها به چه منظور است؟ بدانید ما قصد تنش و برخورد نداریم و امریکایی ها هم باید به قوانین بین المللی احترام بگذارند.
وی پیرامون افراد زندانی در ایران و صحبت در این رابطه با نخست وزیر انگلیس گفت: امریکاییها هم عدهای ایرانی را زندانی کردند و ما هم می توانیم بگوییم آنها هم از این موضوع به عنوان کارت برتر استفاده می کنند٬ بنده در دیدار با ترزا می گفتم که ما دو تابعیتی را نمیپذیریم و همه ما باید در کشورهای خود تلاش کنیم که قانون به دقت اجرا شود.
رییس حمهور ایران در پاسخ به سوالی پیرامون انتخابات امریکا و روابط ایران و ایالات متحده گفت: ما انتخابات همه کشورها را دنبال می کنیم و برای ما مهم نیست که چه کسی و چه حزبی در امریکا پیروز می شود بلکه منافع ملیمان مهم است در نتیجه هر کس که انتخاب شود و به منافع دیگر کشورها احترام بگذارد و برای کاهش تنش با ایران تلاش کند ما هم ان را پاسخ خواهیم داد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع