باورهای زرتشتیان در «راه راستی» بررسی و نقد شد
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۲ خرداد ۹۶ 11۰342
[ad_1]
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، چاپ نخست کتاب «راه راستی؛ بررسی و نقد باورهای زرتشتیان و باستانستایان» به قلم سیدحسن فاطمی (موحد) پژوهشگر مؤسسه دارالحدیث توسط انتشارات همای غدیر روانه بازار نشر شد.
مؤلف درباره این کتاب نوشته است: نظر به اینکه دین زرتشتی با تاریخ ایران باستان گره خورده، علاوه بر زرتشتیان، باورهای باستانگراهای افراطی نیز مورد توجه قرار گرفته و لغزشهای آنها را نیز آوردهام. همچنین به منظور خوشخوانتر شدن، کتاب به صورت پرسش و پاسخ و به دور از عبارتپردازیهای نامأنوس، به نگارش در آمده و برای ناآشنایان با این دین نیز سودمند است.
«راه راستی» در ۱۲ بخش تنظیم شده است.
بخش اول: دین و دینداران این بخش پاسخگوی پرسشهایی درباره دین و اهل کتاب است پرسشهایی که عمدتاً نسل جوان در حوزه دین مطرح میکنند.
بخش دوم: زرتشت بخش دوم ابهامهای زیادی در مورد زرتشت را نشان داده است عمده این ابهامها قابل برطرف شدن نیست.
بخش سوم: اوستا، پس از شناساندن اوستا، دو قسمت از آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است گاتها و وندیداد، زیرا زرتشتیان در حال حاضر تنها گاتها را برای زرتشت میدانند و باور دارند که بقیه اوستا ساخته موبدان است. وندیداد در بردارنده قوانین اجرایی و احکام شرعی زرتشتیان در عصر ساسانیان است وندیداد در واقع نمایانگر بخشی از تاریخ ایران باستان است.
بخش چهارم: نمادها و آیینها، این قسمت پاسخگوی پرسشها درباره آتش، نور، فروهر، شعار اندیشه و گفتار و کردار نیک، نوروز مهرگان است.
بخش پنجم: نژادپرستی، توجه افراطی به نژاد آریایی از ویژگیهای بارز زرتشتیان و باستانگراهای افراطی است. به همین دلیل، یک بخش به نژادپرستی اختصاص یافت.
بخش ششم: زن و ازدواج، این قسمت نادرستی ادعای بهای زیاد دادن به زنان در ایران باستان و از سوی زرتشتیان را نشان داده است، بخش ششم به ازدواج محارم میان زرتشتیان و ازدواج استقراضی نیز توجه کرده است.
بخش هفتم: ایران باستان، بطلان اعتقاد به مهد تمدن بودن ایران باستان را تبیین کرده است این تصور که همه جای ایران گل و بلبل بوده، پنداری بیاساس بیش نیست.
بخش هشتم: اسلام و ایران، روابط متقابل اسلام و ایران، از جمله مباحث مهم در زرتشتیپژوهی به شمار میرود، اسلامی که با ورود خود به ایران، بساط زرتشتی را از این کشور برچید، در این موضوع، راستیها و ناراستیهای فراوان در هم آمیختهاند و کوشش بر بیان واقعیتها تا حد امکان بوده است.
بخش نهم: برده و بردهداری، این قسمت کتاب، از زوایای مختلف به برده و بردهداری پرداخته و تبیین کرده که بردهداری در ایران سابقه دیرین دارد و اسلام آورندهی آن به ایران نیست.
بخش دهم: حیوانات، افراط و تفریط در برخورد با حیوانات ویژگی منابع زرتشتی است در مورد بعضی حیوانات تا حد نسلکشی پیش رفتهاند و از طرف دیگر برای کشتن برخی حیوانات، مجازاتهایی سنگین از جمله اعدام در نظر گرفتهاند. بخش دهم این افراط و تفریط ها و نیز توجه اسلام به حیوانات را پیش رو قرار میدهد.
بخش یازدهم: مردگان، در گذشته زرتشتیان رفتارهایی خرافهآمیز با اموات داشتهاند، نظر به فراوانی پرسشها در این زمینه یک بخش به آن اختصاص یافته است.
بخش دوازدهم: گوناگون، پرسشهایی دیگر نیز در مورد زرتشتیان و ایران باستان مطرح است که در بخشهای پیشین نمیگنجند آن پرسشها در اینجا مطرح شدهاند.
در مقدمه این کتاب یادآوری شده است:
یک، هدف اصلی نشان دادن پارهای از راستیها و ناراستیهاست در قالب مباحث علمی، آنچه تقدیم میشود نتیجه پژوهشهایم تا امروز است در صورتی که متوجه اشتباهی در محتوای کتاب شوم در سایت www.raherasti.ir اعلام خواهم کرد و در چاپهای بعدی اصلاح خواهد شد. منتظر نظریات خوانندگان گرامی هستم.
دو، آوردن سخنان صاحبنظران معاصر و کسانی که در سالهای اخیر زندگی میکردند به عنوان سند و مدرک ادعاها نیست، بلکه بیان آنها برای تأیید چیزی است که به آن رسیدهام به عبارت دیگر هدف آن است که نشان دهیم، آنچه ارائه میگردد تنها سخن نویسنده این کتاب نیست.
سه، مراد از «اسلام» در این کتاب تشیع است و کاری با دیگر فرق اسلام ندارم.
چهار، تلاش بر این بوده این کتاب برای ناآشنایان با ین زرتشتی نیز سودمند باشد.
پنج، نباید طرح این مباحث را به حساب دشمنی و تفرقهافکنی گذارد. باید زرتشتیان محترم در ایران، آزادانه در چارچوب قانون و بدون هیچگونه مزاحمت زندگی کنند و بتوانند به امور دینی خود بپردازند.
به گزارش فارس، کتاب «راه راستی» در یکهزار نسخه به بهای ۲۰۰ هزار ریال منتشر شده است. علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند به این پیوند مراجعه کنند یا با تلفنهای ۰۲۱۵۵۹۵۲۸۶۲ (فروشگاه انتشارات دارالحدیث) و ۰۲۵۳۷۸۳۷۱۱۱ (گروه فرهنگی آثار غدیر) تماس بگیرند.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع