برجام؛ ترجیعبند تمام دیدارها و سخنرانیهای روحانی در سفر ۸ روزه به قاره آمریکا
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲ مهر ۹۵ 1۰15
[ad_1]
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران صبح جمعه ۲۶ شهریورر با بدرقه رسمی اسحاق جهانگیری معاون اول خود و علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل، در اولین مرحله از سفر دورهای به قاره آمریکا، به منظور شرکت و سخنرانی در اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد عازم ونزوئلا شد.
وی پس از سفر به ونزوئلا و شرکت و سخنرانی در اجلاس غیرمتعهدها به کوبا سفر و با رائول و فیدل کاسترو دیدار و گفتوگو کرد.
در این گزارش به مهمترین برنامههای رئیسجمهوری اسلامی ایران در سفر ۸ روزه به قاره امریکا اشاره میشود:
دیدار با مادورو در مارگاریتا
مادرور در دیدار با رئیسجمهور ایران به کاهش بهای نفت اشاره کرد و گفت: کشورهای تولید کننده نفت از کاهش بهای آن شدیدا متضرر شده اند و باید با وحدت، برای تثبت بهای نفت تلاش کنیم
روحانی در این دیدار نیز با اشاره به تحولات مهم منطقه ای و بین المللی گفت: جنبش عدم تعهد می تواند نقش آفرینی بزرگ در جهان امروز باشد و اعضا باید با وحدت و همکاری متقابل، منافع جمعی خود را به پیش ببرند.
وی همچنین با اشاره به موضوع کاهش طولانی مدت بهای نفت و اثرات آن بر اقتصاد بین المللی اظهارداشت: ثبات بازار، قیمت عادلانه و نیز سهم منصفانه تولید کنندگان نفت تضمین کننده منافع پایدار تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انرژی است.
متن کامل دیدارو گفتوگوی رؤسای جمهوری ایران و نزوئلا را در این لینک بخوانید
سخنرانی در افتتاحیه اجلاس سران جنبش عدم تعهد و تحویل ریاست جنبش غیرمتعهدها به ونزوئلا
روحانی در مراسم افتتاحیه این اجلاس در جزیره مارگاریتا ونزوئلا، با بیان اینکه امروز صلح در تمامی ابعاد آن در سراسر جهان در معرض خطر و تهدید قرار گرفته است، گفت: اعضای جنبش در مقطع کنونی بیش از هر زمان دیگری نیازمند همبستگی، همگرایی و هماهنگی میباشند
رئیسجمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالشهای منطقهای، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران گفتگو و مذاکره را بهترین راه حل منازعات جهانی و منطقهای میداند و خود در این زمینه پیش قدم بوده است.
روحانی با بیان اینکه تهران از هرگونه ابتکار عمل در منطقه که مبتنی بر گفتگو و مذاکره باشد برای پایان بخشیدن به اختلافات موجود استقبال میکند، افزود: برجام یک راهبرد و رویکرد جدید برای تعامل مثبت و سازنده به منظور حل و فصل مسالمتآمیز بحرانها و چالشها است.
وی همچنین به موضوع فلسطین و اشغالگری رژیم صهیونیستی اشاره کرد و با بیان اینکه چالشهای جاری در اقصی نقاط جهان نباید ما را از موضوع فلسطین و مردم مظلوم آن غافل کند، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت از مردم و آرمانهای فلسطین را براساس اعتقادات دینی و ارزشهای والای ملی و انسانی در صدر اصول سیاست خارجی خود قرار داده است و به اعتقاد ما دفاع از مردم فلسطین به نژاد و یا محدود خاصی محدود نیست، بلکه یک موضوع انسانی است که وظیفه همگان میباشد.
متن کامل سخنرانی روحانی در اجلاس افتتاحیه جنبش غیرمتعهدها را اینجا بخوانید.
روحانی در مدت حضور خود در ونزوئلا با رؤسای جمهور اکوادور و بولیوی، معاون رئیسجمهور هند، وزیر خارجه الجزایر، معاون رئیسجمهور اندونزی، رئیس مجمع عالی خلق کره شمالی، رئیس مجلس الجزایر، دیدار و گفتوگو کرد.
رئیسجمهوری اسلامی ایران در دیدار رییس مجمع عالی خلق جمهوری کره شمالی با بیان این مطلب که نباید با افزایش تنش های منطقهای، زمینه حضور و دخالت قدرتهای بزرگ تقویت شود،گفته بود: باید همگان با تدبیر از امنیت و صلح بویژه در منطقه شرق آسیا مراقبت کنند.
متن کامل این گفتوگو را اینجا بخوانید.
سفر به هاوانا و دیدار با کاستروها
روحانی پس از اتمام برنامههایش در ونزوئلا به کوبا رفت. وی در کاخ انقلاب هاوانا از سوی رائول کاسترو رییس جمهوری کوبا مورد استقبال رسمی قرار گرفت
روحانی در دیدار با فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا تاکید کرد که ملت بزرگ ایران علیرغم فشارها و تحریمها توانسته است به رشد اقتصادی خود ادامه دهد. وی همچنین ا اشاره به اینکه ملتهای ایران و کوبا هر دو در مقابل فشارهای خارجی استقامت کردند ، افزود: انقلاب مردم کوبا تحت شدیدترین تحریمهای اقتصادی آمریکا قرار گرفت و ملت ایران نیز در طول هشت سال جنگ تحمیلی در حالی ایستادگی کرد که شرق و غرب به متجاوز کمک می کردند. لذا ایران و کوبا نماد مقاومت در برابر شدیدترین تحریمها هستند.
متن کامل گفتوگوی روحانی و فیدل کاسترو را در این لینک بخوانید.
همچینین در حضور رؤسای جمهور دو کشور تهران و هاوانا برای ارتقای همکاری های مشترک در زمینه بهداشتی ، درمانی و دارویی، یادداشت تفاهم امضا کردند.
روحانی همچنین در دیدار رائول کاسترو گفته بود : ایران و کوبا باید سطح همکاری های خود را در عرصه فناوری های نوین از جمله نانو و بیوتکنولوژی ارتقاء بخشند و این نوع همکاری ها می تواند قدرت کشورهای مستقل را در برابر سلطه جویان ارتقاء ببخشد.
رییس جمهوری همچنین فعال کردن بیش از پیش کمیسیون اقتصادی دو کشور با هدف پیگیری توافقات و تعمیق روابط اقتصادی را ضروری خواند.
روحانی در ادامه با بیان اینکه کشورهای مستقل و مقاوم باید در برابر انواع مشکلات در کنار هم باشند، گفت: کوبا پیوسته در مجامع بین المللی به عنوان دوست نزدیک ایران بوده و این دوستی و اتحاد دو کشور که به نفع منافع دو ملت است، باید در مسایل بین المللی و منطقه ای ادامه یابد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به مواضع مشترک تهران – هاوانا در مسایل منطقه ای و بین المللی گفت: برخی قدرت ها با دامن زدن به اختلافات منطقه ای به دنبال فروش تسلیحات خود هستند و به این ترتیب اقتصاد جهانی نیز متاثر شده و آسیب می بیند.
روحانی در ابتدای این نشست نیز با تجلیل از روحیه مقاومت و ایستادگی مردم کوبا در برابر استعمارگران و سلطه جویان گفت: ملت ایران نیز طی هشت سال جنگ تحمیلی در حالی استقامت کرد که شرق و غرب به متجاوز کمک می کردند و همین قدرتها پس از جنگ نیز به بهانه های مختلف به فشارها و تحریم های خود ادامه دادند.
رائول کاسترو رییس جمهوری کوبا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر رسمی رییس جمهوری ایران به هاوانا گفت: ما با افتخار شریک ثابت قدم شما هستیم و هیچکس نمی تواند توسعه روابط کوبا و ایران را متوقف کند.
رییس جمهوری کوبا با بیان اینکه ایجاد جنگ، آشوب و منازعه در جهان،کاسبی سودآوری برای برخی قدرتها شده است، اظهارداشت: جنون و جنگ افروزی، اندیشه برخی قدرتها را احاطه کرده است.
وی همچنین ضرورت توسعه همکاری های ایران و کوبا در همه زمینه ها را مورد تاکید قرار داد.
چهارمین سفر به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل
روحانی پس از اتمام برنامههایش در کوبا برای شرکت در هفتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز سهشنبه ۳۰ شهریور وارد نیویورک شد و در فرودگاه جان اف کندی ، مورد استقبال سفیر و کارکنان دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل قرار گرفت
دیدار و گفت و گو با شماری از مقامات ارشد کشورهای جهان، نشست با نخبگان سیاسی و اقتصادی و ملاقات با رهبران ادیان الهی در کنار سخنرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، از جمله برنامه های فشرده حسن روحانی در سفر به نیویورک بود.
روحانی در بدو سفر خود به نیویورک در اولین دیدار دوجانبه خود با نخست وزیر ایتالیا گفتوگو کرد.
وی در این دیدار ایتالیا این فرصت را در دوره پسابرجام در اختیار دارد که بار دیگر به نخستین شریک و همکار اقتصادی و تجاری ایران در اروپا تبدیل شود.
رئیسجمهور اسلامی ایران همچنین با تاکید بر این موضوع که طرفین باید به استحکام برجام پایبند باشندگفته بود: ملتها و شرکتهای ما و منطقه باید از فواید برجام منتفع شوند.
متن کامل این گفتوگو را اینجا بخوانید.
دیدار با اردوغان و اظهار ناراحتیت از کودتا در ترکیه
رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار “رجب طیب اردوغان” رییس جمهوری ترکیه با تاکید بر اینکه ایران در همه مراحل دوست و برادر و کنار ترکیه خواهد بود، گفت: آمادهایم تا روابط خود را با آنکارا در همه بخش ها از حمل و نقل، صنعت و انرژی توسعه دهیم
روحانی در این دیدار دوجانبه به کودتای اخیر در ترکیه اشاره و اظهار داشت: وقوع ناامنی و کودتا علیه دولتی که در ترکیه با رای مردم حاکمیت دارد برای ما بسیار ناراحت کننده بود و ایران از همان لحظات نخست ، تمام امکانات خود را برای ثبات و امنیت در ترکیه به کار گرفت.
رئیسجمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه کودتا در ترکیه را در ادامه سلسله حوادثی می بینیم که برخی قدرتها علیه منطقه ما طراحی کرده اند، گفت: تردیدی نداریم که با تلاش مشترک می توانیم جلوی مسیری را که دشمن علیه ما طراحی کرده است، سد کنیم.
سوریه و تلاش برای مبارزه با تروریبسم در این کشور از دیگر موارد مورد بحث دو رئیسجمهور در این دیدار بود.
دیدار با می
رئیسجمهوری اسلامی ایران در دیدار نخست وزیر بریتانیا، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تحولی بزرگ، نمادی برای حل اختلافات و پایه ای برای همکاری ها دانست و تاکید کرد که همه طرف ها باید به اجرای دقیق و بهنگام تعهدات خود در برجام، پایبند باشند
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوعات منطقه حساس خاورمیانه اشاره کرد و با تاکید بر اینکه “منطقه ما مسایل پیچیده ای دارد و جز راه حل سیاسی مسیری برای حل آنها وجود ندارد ” ، گفت: ایران آماده همکاری با اتحادیه اروپا، انگلیس و کشورهای منطقه برای ثبات و امنیت بویژه در سوریه ، عراق و یمن است.
“ترزا می” نخست وزیر بریتانیا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از توسعه روابط دو کشور در عرصه های سیاسی و اقتصادی طی سالهای اخیر گفت: از افزایش سطح مناسبات دو کشور در همه عرصه ها حمایت می کنیم.
نخست وزیر بریتانیا اظهارداشت: لندن حمایت خود را از گام مهم برجام ادامه خواهد داد و معتقد است طرفین باید به اصول توافق شده متعهد باشند.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات بانکی و بیمه ای و بهره مندی اطمینان بخش ایران از فرصت های اقتصادی در حال هماهنگی با طرفین برجام برای اقدامات لازم هستیم، تصریح کرد: بریتانیا یک هیات بانکی را برای مذاکرات و همکاری های فنی با بانک مرکزی ایران راهی تهران می کند.
دیدار با اولاند
روحانی در دیدار «فرانسوا اولاند»، گفته بود: نباید اجازه داد دستاوردهای برجام تضعیف شود و همه طرفین علاوه بر پایبندی، اعضا را به اجرای کامل تعهدات خود یادآور شوند
روحانی با تاکید بر اینکه ایفای تعهدات موجب پایداری توافق خواهد بود، اظهارداشت: اینکه در مسیر اجرای توافق، کشوری بخواهد با ایجاد محدودیت های غیر سازنده در مسیر اجرای توافقات، خواسته های خود را فرامرزی کند، قابل قبول نیست.
رییس جمهوری با بیان اینکه پس از دوران طولانی مدت مذاکره، ملتها و شرکتهای ما و منطقه باید از فواید برجام منتفع شوند، گفت: در این مسیر رهبران اروپا باید به بانکها و بیمه ها برای همکاری مالی تضمین و اطمینان دهند.
دیدار با رؤسای جمهور سوئیس، اسلوونی، بلغارستان، نخستوزیران یونان و نروژ، سوئد، عراق، ژاپن، و آمانو دبیر کل سازمان ملل متحد از عمده دیدارهای دوجانبه ریئسجمهروی اسلامی ایران بود.
گفتوگوی روحانی با رئیسجمهوری اسلوونی
گفتوگوی روحانی با رئیسجمهوری سوئیس
گفتوگوی روحانی با نخست وزیر نروژ
گفتوگوی روحانی با نخست وزیر سوئد
گفتوگوی روحانی با رییس جمهوری بلغارستان
گفتوگوی روحانی با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفتوگوی روحانی با دیدار نخست وزیر عراق
گفتوگوی روحانی با نخستوزیر ژاپن
آخرین سخنرانی روحانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد قبل از پایان دوره ۴ ساله
روحانی در این سخنرانی تعلل ایالات متحده در اجرای تعهدات قانونی اش در ماههای گذشته اشتباهی راهبردی دانست و خواستار جبران فوری آن شد
وی با بیان اینکه ایران با هرگونه فرقه گرائی و دامن زدن به اختلافات مذهبی مخالف است، گفت: آینده ی منطقه ما در گرو مواجهه با چالشهایی از قبیل بحرانهای امنیتی ناشی از فقدان مشروعیت و ناکارامدیِ دولتهاست و بدون مردمسالاریِ واقعی و بدون جلبِ مشارکتِ فراگیر، نمیتوان با اشکال گوناگون شبکههای جنایی وتروریستی مبارزه کرد .
رئیسجمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگری از سخنان خود اظهارداشت: دولت عربستان سعودی اگر به تحقق چشم انداز تازه ای در توسعه خود و امنیت منطقه چشم دوخته است، باید از ادامه سیاست های تفرقه افکنانه، ترویج ایدئولوژی نفرت و تعرض به حقوق همسایگان باز ایستد، مسئولیت خود نسبت به حیات و حرمت زائران را بپذیرد و روابط خود را بر پایه احترام متقابل و مسئولیت پذیری در قبال ملتهای منطقه تنظیم کند.
وی همچنین به برجام اشاره کرد و با اشاره به بدعهدی آمریکا تصریح کرد: هر گونه بدعهدی در اجرای برجام، به بی اعتباری بیشتر ایالات متحده در سطح جهان میانجامد. تعلل ایالات متحده در اجرای تعهدات قانونی اش در ماههای گذشته اشتباهی راهبردی است که باید فوراً جبران شود.
متن کامل سخنان روحانی در هفتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل را در این لینک بخوانید.
نشست خبری با رسانههای خارجی
روحانی در پایان سفر خود به مقر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در یک نشست خبری با رسانههای خارجی به تشریح نقطهنظرات، دیدگاهها و مواضع جمهوری اسلامی ایران پیرامون مسایل مهم منطقهای، بینالمللی، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و مسأله خشونت و تروریسم در خاورمیانه پرداخت
روحانی در پاسخ به این سوال که آیا برخی اقدامات در ایران و دستگیری برخی افراد با هدف تضعیف شما در ایران انجام میشود، گفت: در ایران هم مثل همه جوامع دمکراتیک، اختلافنظر وجود دارد و دولت در کنار موافقان خود، مخالفان و منتقدینی نیز دارد که ما گلایهای نسبت به این موضوع نداریم، چرا که این طبیعت جوامع آزاد است.
وی اضافه کرد: در موضوع دستگیری افراد نیز رسیدگی به آن در قوه قضائیه روال مشخصی دارد که در بسیاری از موارد این دستگیریها و بازداشتها تا مرحله دادسرا جریان دارد و فقط بعضی موارد هستند که به دادگاه ارجاع میشوند.
روحانی اظهار داشت: به عنوان رییس جمهور تلاش میکنم در همه ارگان چه در قوه قضائیه و چه در بخشهای امنیتی قانون بویژه قانون اساسی به خوبی اجرا شود. چرا که طبق نص قانون اساسی اجرای این میثاق، صرفاً بر عهده رییس جمهوری است و بنده مسئولیت دارم آن را اجرا کنم و طبق وظایف خود مسایل را دنبال کنم، اما معنی این حرف آن نیست که بنده هر کاری که انجام دادهام و هر پیگیری که داشتهام، اعلام کنم و رسانهها مورد بحث قرار دهند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه ایران مشخصاً از آمریکا در موضوع اجرای برجام، چه انتظاراتی دارد، تصریح کرد: گلهای که ما از ایالات متحده در نحوه اجرای برجام داریم، این است که شاهد تأخیر در اجرای تعهداتش و در برخی موارد اهمال و عدم شفافیت هستیم.
روحانی خاطر نشان کرد: مطابق برجام باید پس از آغاز این سند فروش هواپیماهای مسافربری به ایران بدون هیچ مانعی آزاد باشد و با توجه به اینکه از زمان حصول برجام تا آغاز اجرای آن فرصت کافی برای تدوین آییننامهها و دستورالعملهای اجرایی آن وجود داشت، قابل قبول نیست که امروز ما شاهد تأخیر در اجرای این توافق باشیم. تأخیرها عمدتاً از ناحیه آمریکاست و بقیه کشورها برای اجرای برجام تلاش کردند و این آمریکاییها هستند که با صراحت و شفافیت به بانکهای بزرگ نمیگویند که موضعشان در قبال همکاری این بانکها با ایران چیست. ما نسبت به این موضوع معترض هستیم و براساس ساز و کارهای اعتراض در حال پیگیری اعتراض خود هستیم.
روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه ها و دیدارهای وی در ونزوئلا، کوبا و نیویورک گفت: در همه دیدارها و ملاقات ها با سران و مقامات کشورهای مختلف در این سه سفر، درباره دو موضوع صحبت کردیم. اول درباره استفاده از فرصت پسابرجام که چگونه روابط را توسعه دهیم و فرصتهای از دست رفته در دوران تحریم را جبران کنیم و نکته دوم اینکه در این ملاقاتها ناامنی ها و مشکلات موجود در منطقه و لزوم و نحوه همکاری در این موضوع مهم را مورد بررسی قرار دادیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع برای دوره ای موقت در سوریه به منظور کمکرسانی به مردم این کشور و همچنین حمایت از بشار اسد، اظهار داشت: موضوع سوریه، موضوع رییس جمهور این کشور نیست؛ بلکه ما با مسایل بسیار مهمی در این کشور مواجه هستیم.
روحانی افزود: در سوریه میلیونها نفر آواره بوده و برای ماهها و حتی سالها مواد غذایی لازم را دریافت نکردهاند و همچنین شاهد فجایع انسانی هستیم؛ در عین حال بیشتر خاک این کشور در اختیار تروریستهایی همچون داعش و جبهه النصره بوده که در حال ارتکاب جنایات بزرگ و بیسابقه در تاریخ هستند.
رئیسجمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه مسأله مهم در سوریه رساندن کمکهای انسانی به مردم این کشور است، گفت: در طول ماهها و سالهای گذشته اکثر کشورهای دنیا از جمله ایران کمکهای بزرگی به مردم این کشور داشتهاند و باید در نظر داشت که پرواز ممنوع یعنی کمک کردن به تروریستها چرا که تروریستها به جز هواپیما همه چیز دارند و ایجاد منطقه پرواز ممنوع نادرست و بیاساس است.
روحانی با بیان اینکه باید مسیرهای امن پیشبینی شده و در عین حال با تروریستها به شدت مبارزه نماییم، ادامه داد: ریشه همه جنایات در سوریه به تروریستها برمیگردد و مسأله مهم این است که باید با تروریسم مبارزه کنیم و در همه آتشبسها مبارزه با تروریسم، داعش و جبهه النصره مورد تأیید همه قدرتها بوده است.
رییس جمهوری تصریح کرد: کمکرسانی به مردم، مبارزه با تروریستها و همچنین آماده کردن زمینه برای حضور همه در حکومت و ایجاد دمکراسی واقعی در سوریه سه مسأله مهمی است که باید درباره این کشور در نظر گرفت.
متن کامل گفتوگوی رئیسجمهری اسلامی ایران با رسانههای خارجی را اینجا بخوانید.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع