» سیاسی » برداشت ایران از پارس جنوبی به قطر می‌رسد‌/با انبوه تقاضای اشتغال ‌مواجهیم/ادعا نمی‌کنیم برنامه‌های اقتصادی دولت موفق بود
سیاسی

برداشت ایران از پارس جنوبی به قطر می‌رسد‌/با انبوه تقاضای اشتغال ‌مواجهیم/ادعا نمی‌کنیم برنامه‌های اقتصادی دولت موفق بود

۵ شهریور ۹۵ 0۰96

[ad_1]

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، اسحاق جهانگیری در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان در سالن یادگار امام خمینی(ره) استانداری این استان اظهار داشت: ما مدیران مسئولیت قبول کرده‌ایم تا مشکلات مردم را حل کرده و برای آن تصمیم بگیریم.

وی با بیان اینکه مدیرانی که برای تصمیم‌گیری واهمه دارد که فلان دستگاه نظارتی بر او خورده بگیرد به درد مدیریت نمی‌خورد چرا که مدیر برای تصمیم‌گیری انتخاب شده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه اقتصاد کشور ظرفیت بالایی داشته که می‌تواند همه مشکلات را رفع کند، بیان کرد: البته تصمیم‌سازی مدیران باید منطقی باشد.

جهانگیری با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مطالبه مردم و مقام معظم رهبری از دولت است، گفت: مقام معظم رهبری و ملت ایران انتظار دارند که دولت روی برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بایستد و به آن عمل کند.

وی افزود: بر همین اساس لازم است تا برای اجرای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی همه ما جدی بوده و با انگیزه باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه مدیران برای تصمیم‌گیری آمده‌اند، گفت: نباید از برخی صحبتها بترسیم چرا که باید بدانیم هر کاری که انسان می‌کند عده‌ای هستند تا با آن مخالفت کنند.

جهانگیری افزود: برخی افراد با انصاف درباره مواردی که وجود دارد حرف می‌زنند و برخی مخالفان بی‌انصاف با جعل به مخالفت خود می‌پردازند ولی ما باید بدانیم که کارها را با قدرت پیش برده و با عزم موجود به فکر خدمت به مردم باشیم.

وی با بیان اینکه برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی استان‌های کشور فعال شده و ستادهای اقتصاد مقاومتی را تشکیل داده‌اند، خاطرنشان کرد: البته باید بدانیم که اقتصاد مقاومتی تنها وظیفه دولت نیست بلکه این مهم وظیفه همه است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد کشور رو به حرکت است، بیان کرد: عملکرد ۵ ماهه دولت از نظر شاخصه‌های اقتصادی بیانگر این است که اقتصاد کشور در حال حرکت بوده و در چند ماهه نخست امسال بر اساس آمارهای موجود رشد اقتصادی کشور به ۴.۴ و رشد صادرات به ۲۱ درصد رسیده و تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی نیز ۳۸ درصد افزایش یافته است.

تورم ام‌المصائب اقتصاد کشور است

جهانگیری تورم را امالمصائب مسائل اقتصادی کشور دانست و با تأکید بر اینکه دولت جهت‌گیری خوبی در کاهش تورم داشته است، خاطرنشان کرد: باید تورم که در اقتصاد ایران جا خوش کرده از آن بیرون برود.

وی با اشاره به اینکه تعداد کشورهای با تورم دو رقمی کمتر از انگشتان یک دست است، گفت: بر اساس آمارهای موجود تورم کشور در مردادماه امسال به ۸.۷ درصد رسیده است.

معاون اول رئیس‌جمهور به حرکت درآوردن اقتصاد مقاومتی و چرخ اقتصادی کشور را هدف‌گیری دولت عنوان و بیان کرد: امروز با انبوهی از تقاضاهای اشتغال و جوانان جویای کار مواجه هستیم.

جهانگیری با اشاره به اینکه در گذشته و بعد از رکود تورمی به کشور اقتصاد حرکت نکرده بود، عنوان کرد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در بهترین زمان آمده و مهمترین کار آن به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد کشور است.

وی اقتصاد را اولویت اول کشور دانست و خاطرنشان کرد: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه کشور بود که در سال سخت اقتصادی گذشته نگذاشت لطمه‌ای به ارزش پولی کشور وارد شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در سال ۹۱ با نفت ۱۲۰ دلاری و صادرات ۲ میلیون بشکه نفت در روز کشور ۱۱۸ میلیارد دلار درآمد از محل فروش نفت، گاز و مشتقات نفتی کسب کرده بود، گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه غرب علیه ملت ایران در سال‌های ۹۲ و ۹۳  و کاهش میزان فروش نفت به میزان یک میلیون بشکه در روز بود اما درآمد نفتی ایران در سال ۹۳ حدود ۶۴ تا ۶۵ میلیارد دلار بود.

جهانگیری با سیاسی‌خواندن کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی در سال گذشته از آن به عنوان توطئه کشورهای عربی و غربی برای به هم ریختن اقتصاد ایران و کسب امتیاز از جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته‌ای یاد کرد و افزود: در این سال میزان درآمد نفتی کشور به حدود ۳۴.۵ میلیارد دلار کاهش یافت که از این میزان تنها ۶۵ درصد آن به بودجه کشور تخصیص یافت و این مهم شوک بزرگی بود که می‌توانست ارزش پول ملی را حتی تا ۵۰ درصد کاهش دهد. همانگونه که در بسیاری از کشورهای نفت‌خیز منطقه ارزش پولی این کشورها در سال‌های اخیر ۵۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است؛ با این شرایط یک کشور نفتی بود که با وجود این شوک بزرگ اقتصادی، اقتصاد آن دچار تلاطم نشده است و این کشور جمهوری اسلامی ایران است.

ادعا نمی‌کنیم برنامه‌های اقتصادی دولت موفق بود

معاون اول رئیس‌جمهور از ثابت در ارزش پول ملی به عنوان موفقیت‌ در اقتصاد کشور نام برد و خاطرنشان کرد:‌ البته ادعا نمی‌کنیم که برنامه‌های اقتصادی دولت به این اندازه موفق بوده و در واقع این ملت ایران بود که به مدیریت اقتصادی خود و دولت اطمینان کرده و احساس کردند مجموعه مدیرت دولت می‌تواند کشور را اداره کند و اعتماد مردم سرمایه‌ای بود که نگذاشت لطمه‌ای به ارزش پولی کشور وارد شود.

جهانگیری از امید به عنوان یکی دیگر از عوامل ثبات در ارزش پولی نام برد و خاطرنشان کرد: برخی می‌خواهد این امید را در کشور از بین ببرند در حالی که این سرمایه اجتماعی بزرگ‌ترین دستاوردی است که می‌تواند مردم را به آینده کشور امیدوار کند.

وی با بیان اینکه دولت حل مسائل هسته‌ای را با حفظ اصولی که به آن معتقد است به عنوان نخستین اولویت خود قرار داده است، گفت: می‌توان با پایداری و استقامت و امید به آینده برای بهبود معیشت مردم تلاش کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور بیان کرد: رئیس‌جمهور تلاش کرد تا سایه شوم تحریم و تهدید را از سر کشور دور کرده و کشور در مسیری قرار گیرد که موانع از پیش روی مردم برداشته شده و شاهد توسعه کشور باشیم.

جهانگیری از بازگشت به قانون و مبارزه با فساد به عنوان یکی دیگر از راهبردهای رئیس‌جمهور نام برد و با اشاره به دستور صریح روحانی به وی برای حاکمیت قانون خاطرنشان کرد: در گذشته قانون بی‌اهمیت شده بود اما عقیده دولت یازدهم بر حاکم شدن قانون است.

اهل بگم‌ بگم نیستم؛ چیزهایی که فکر می‌کنند مردم باید بدانند می‌گویم

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه فساد سیستمی مانند موریانه بر تن کشور افتاده است تأکید کرد: باید با این فساد سیستمی مبارزه کنیم.

جهانگیری با بیان اینکه اهل “بگم بگم” نیستم گفت: اما چیزهایی که فکر می‌کنم که ملت ایران باید در جریان آن قرار بگیرند می‌گویم.

وی افزود: البته موضوعاتی که از سوی من مطرح می‌شود از دستگاه قضایی عبور کرده و مراحل آن طی شده و برای آن یا حکم صادر شده و یا در دست صدور حکم است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را برای کشور کاروساز می‌داند، گفت: اقتصاد مقاومتی با توجه به شرایط موجود کشور از دستاوردهای مهم نظام است.

جهانگیری با اشاره به نفت‌خیز بودن کشور و اتکا اقتصاد آن به درآمد نفتی به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره اهداف اجرای اقتصاد مقاومتی اشاره و تصریح کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری با این سیاست‌ها می‌خواهیم کاری کنیم که اقتصاد کشور در مقابل تکانه‌های بیرون مقاوم باشد.

وی از تحریم به عنوان یک فشار بیرونی برای اقتصاد و جنگ تمام عیار اقتصادی علیه اقتصاد ایران نام برد و تأکید کرد: در حالی که زمانی کوتاهی از اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور گذاشته است یکی از شوک‌های بزرگ اقتصادی را در سال ۹۴ پشت سر گذاشته‌ایم و باید گفت اقتصاد ایران در حد عملکرد دولت از این شوک بزرگ سربلند بیرون آمد.

معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال ۸۴ کشورمان به‌اندازه کشور قطر از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، گاز برداشت می‌کرد افزود: از آن سال تاکنون قطری‌ها سهم خود را از میزان‌ برداشت از این میدان گازی به‌سرعت افزایش دادند؛ درحالی‌که سهم کشورمان در همین مقدار باقی ماند.

جهانگیری با اشاره به اینکه در مقطعی از زمان کشور قطر ۶۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی گاز برداشت می‌کرد افزود: این در حالی بود که میزان برداشت کشورمان از این میدان گازی در همان مقطع زمانی تنها ۲۵۰ میلیون فوت مکعب بود.

وی با اشاره به اینکه افزایش ظرفیت برداشت در میادین مشترک گازی موردتوجه دولت قرار گرفت گفت: گام‌های خوبی نیز در این زمینه برداشته شد.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام‌شده پیش‌بینی می‌شود که تا پایان امسال یا اوایل سال آینده، به‌اندازه طرف مقابل (قطر) از میدان گازی پارس جنوبی، گاز برداشت کنیم.

انتهای پیام/

[ad_2]

لینک منبع

قالب وردپرس پوسته وردپرس پلاگین وردپرس وردپرس سئو وردپرس

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید