» صفحه اصلی » بیراهه اتهام‌زنی علیه حزب‌الله؛ رمزگشایی از گروه‌های تروریستی، سرنخ را به عربستان می‌رساند
صفحه اصلی

بیراهه اتهام‌زنی علیه حزب‌الله؛ رمزگشایی از گروه‌های تروریستی، سرنخ را به عربستان می‌رساند

۴ آذر ۹۵ 0۰10

[ad_1]

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نگاهی به رویکردهای عربستان سعودی در برابر گروههای مقاومت و پیش از همه حزب الله لبنان نشان می دهد، ریاض همواره اتهاماتی مبنی بر تروریست بودن، حمل و قاچاق سلاح، دخالت در مسائل کشورهای دیگر را به این گروهها وارد کرده است و یا به طور مشخص حزب الله را به شستشوی مغزی جوانان منطقه متهم می کند، حال آنکه شواهد بسیار موثق علیه عربستان در خصوص هر یک از موارد بالا مجالی برای اتهام زنی علیه دیگران برای آل سعود باقی نمی گذارد.

اتهام زنی عربستان علیه حزب الله

حزبی که  یک گروه تروریستی به شمار می آید، شبه نظامیان وابسته به ایران، هم پیمان با نظام بشار اسد و عامل سوق دادن جوانان لبنان به جنگ سوریه از جمله توصیفاتی است که رسانه های سعودی علیه حزب الله لبنان استفاده می کنند.

این توصیفات علیه یک گروه مقاومت از سوی کشوری مانند عربستان مطرح شده است که  شواهد زیادی در چگونگی تثبیت افکار وهابیت و ترویج خشونت و کشتار در بین کودکان سعودی از همان شش یا هفت سالگی در دست است.

همچنین صدها گزارش در مورد اینکه عربستان مهد و منبع ظهور و بلوغ گروههای تروریستی از جمله القاعده و داعش بوده است، منتشر شده است.

بر این اساس هر یک از این شواهد، عربستان در  این  اتهام زنی ها علیه گروههای مقاومت تاچه حد به بیراهه رفته است و زمینه رسوایی خود را کاملا مهیا کرده است.

شواهد عینی در رد اتهام‌های عربستان

یکی از اتهام های عربستان علیه حزب الله لبنان این است که این حزب در اشغال سوریه و جنگ و کشتار مخالفان سوری و ناکام گذاشتن «انقلاب» آنان دست دارد. حال آنکه حضور رزمندگان مقاومت در سوریه با موافقت نظام حاکم این کشور به ریاست بشار اسد صورت گرفته است و مبارزات این گروه بر مواضع تروریست های داعش و ریشه کن کردن آنان در سوریه متمرکز است، بنابر این با در نظر گرفتن این موارد، حضور حزب الله در خاک سوریه نقض قانونی و حقوقی به شمار نمی آید.

شبکه تلویزیونی العربیه در گزارشی در تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۶ در مطلبی در ارتباط با حضور حزب الله در سوریه نوشت: رژه نظامی بی سابقه شبه نظامیان حزب الله که یک گروه تروریستی به شمار می آید، در منطقه «القصیر» در نزدیکی مرز سوریه با لبنان واکنش های زیادی را در مورد زمان این رژه و پیام های آن به دنبال داشته است و به هر حال این اقدام به معنی حضور طولانی مدت نیروهای حزب الله در خاک سوریه است.

شبکه العربیه وابسته به عربستان در حالی به «مشارکت حزب الله در اشغال خاک سوریه» اشاره دارد و چنین اتهامی را مطرح کرده است که ریاض در چارچوب دخالت مستقیم و نظامی، خاک یمن را هدف حمله قرار داده است و این اقدام بر خلاف خواست دولت و ملت یمن صورت گرفته است و این یعنی نقض قانون بین المللی و زیر پا گذاشتن حقوق ملت یمن.

عربستان همچنین با حمله به غیرنظامیان و مراکز آموزشی و درمانی در یمن مرتکب جنایت جنگی شده است که جدیدترین نمونه آن حمله به مراسم عزاداری و ترحیم در تالار بزرگ صنعاء در پایتخت یمن بود که سرو صدای زیادی در محافل بین المللی پیدا کرد و تا لزوم تشکیل کمیته حقیقت یاب پیش رفت، هرچند عربستان در فرار به جلو خود نیز تشکیل این گروه حقیقت یاب با مشارکت آمریکا را خواستار شد!

ادعای شستشوی مغزی جوانان لبنان و خشم محافل لبنانی

شبکه العربیه همچنین با اشاره به تعداد نیروهای حزب الله که در جنگ سوریه جان خود را از دست داده اند نوشت: با وجود اینکه تلفات جانی شبه نظامیان حزب الله فاش نشده است اما ارزیابی ها در این خصوص حاکی از این است که تعداد کشته شدگان آن بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ نفر است حال آنکه منابع مخالفان سوری این آمارا را بسیار بیشتر می دانند و این در حالی است که دخالت حزب الله در سوریه و سوق دادن جوانان لبنانی به جنگ در سوریه واکنش و خشم همه لبنانی ها حتی شیعیان را به دنبال داشت.

منابع سعودی همچنین در اتهام زنی علیه حزب الله آن را به شستشوی مغزی جوانان منطقه برای شرکت در «عملیات جهادی» متهم می کنند.

در پاسخ به این اتهام کافی است به شیوه های تدریس در عربستان سعودی برای ترویج افکار وهابیت و خشونت و کشتار نگاهی داشته باشیم تا متوجه شویم شستشوی مغزی نه در بین جوانان بلکه در سنین بسیار پایین تر و زمانی که هنوز تفکرات کودکان سعودی شکل نگرفته است، آغاز می شود.

شستشوی مغزی کودکان سعودی از شش سالگی

کودکان سعودی از همان کودکی و شش یا هفت سالگی که پا به مدرسه می گذارند و در حالی که هنوز از نظر اسلام به سن تکلیف شرعی نرسیده اند، با افکار دینی برگرفته از کتاب «التوحید» نوشته محمد بن عبدالوهاب آشنا می شوند.

به عنوان مثال در بخش «التوحید و الفقه» برای کلاس دوم ابتدایی، دانش آموزان سعودی با مفهوم کافر و اینکه چه کسانی کافر هستند، آشنا می شوند و به آنان آموزش داده می شود که شرک منبع بدبختی در دنیا و آخرت است

اما شرک از نظر کتاب توحید عبدالوهاب چیست؟

هر کس غیر از خدا را بخواند و سجده کند، یا برای اولیاء و بندگان صالح قربانی دهد، مشرک و کافر است حتی اگر نماز بخواند و روزه بگیرد و به حج برود.

در صفحه ۲۲ همین کتاب آمده است بزرگداشت معراج پیامبر شرک است.

روند شستشوی مغزی دانش آموزان سعودی در مرحله متوسطه کامل و افکار وهابیت به آنان القاء می شود از جمله اینکه در صفحه ۹۴ کتاب  التوحید برای سال اول دبیرستان آمده است: کشورهای اسلامی مستعد بدعت هستند که نمونه آن زبارت اهل قبور و نذر دادن است. به این ترتیب نذر دادن برای بزرگان شرک بزرگ است.

ترویج خشونت در بین دانش آموزان سعودی

وقتی یک دانش آموز سعودی به مرحله دبیرستان می رسد، تفکراتی که اساس آن در مراحل قبلی گذاشته شده است، کامل می شود و در سال دوم دبیرستان حکم شرعی برای «شرک بزرگ» صادر می شود به این معنی که ریختن خون مشرک مباح است.

این شیوه آموزشی آن هم برای کودکانی بسیار کم سن وسال و ادامه آن تا زمانی که به نوجوانی می رسند، موجب می شود اصول فکری آنان با مفاهیمی همچون کافر دانستن کسانی که عقایدی غیر از وهابیت دارند، خشونت و مباح دانستن خون آنان عجین شود و اینجاست که تعجبی ندارد اگر بدانیم بیش از نیمی از جوانان سعودی سودای پیوستن به یک گروه تروریستی و بسیار افراطی به نام داعش را در سر دارند.

۶۰ درصد جوانان سعودی آماده پیوستن به داعش

در ماه اوت ۲۰۱۵ خلیل عبدالله الخلیل عضو سابق مجلس شورای سعودی در مصاحبه ای که شبکه العربیه با وی داشت، اظهاراتی را به زبان آورد که موجب ناراحتی سران سعودی و مسئولان نهادهای مذهبی وهابی شد.به گفته وی ۶۰ درصد جوانان سعودی آماده ملحق شدن به داعش هستند.

این اظهارات موجب شد صفحه های اجتماعی پر از نوشته هایی شود که وی را محکوم کرده بودند.در آن زمان در خصوص شیوه های درسی در عربستان و ضرورت اصلاح آن یک گروه از پژوهشگران و چهره های دانشگاهی سعودی با حضور عبدالعزیز قاسم وکیل مدافع اصلاح طلب سعودی تشکیل شد.

وی در سال ۲۰۱۱ کتابی را تحت عنوان « شیوه های علوم شرعی در آموزش عربستان…تحلیل و ارزیابی» نوشت و به بررسی اصول و قواعد شیوه های اصلاح آموزش مذهبی پرداخت.

این گروه از پژوهشگران به طور خلاصه در کتاب های خود بر لزوم تدریس علوم مذهبی بر اساس اصول جدید به منظور جلوگیری از خطرات افراط گرایی تاکید کردند.

بر اساس تحقیقات آنان شیوه های درسی سعودی دانش آموزان را بر اساس تفکرات دشمنی و احساس نفرت از هر کسی که عقیده ای مخالف دارد، تربیت می کند.

اما توصیه های القاسم و دوستانش مبنی بر دست برداشتن از تثبیت افکار افراطی در بین دانش آموزان و تجدید نظر در مواد درسی به جایی نرسید .

مدارس وهابیت در سراسر جهان چه آموزش‌هایی می‌دهند؟

بنابر آمار رسمی ۳۵ هزار مدرسه در عربستان سعودی وجود دارد و علاوه بر این ۲۰ مدرسه و موسسه آموزشی سعودی نیز در کشورهای عربی و آسیایی و غربی فعالیت دارند که در همه این مدارس نیز همان شیوه  و مواد درسی را که ریاض تعیین می کند، تدریس می شود که در راس این مواد درسی همان آموزش دینی مور نظر آل سعود به عنوان «بذر ایمان» است؛ بذری که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان منبع شکل گیری انتحاری ها و خونریزی و کشتار در منطقه است.

مواد درسی مدارس سعودی، منبع افراط گرایی در سراسر دنیا

با وجود فاش شدن این واقعیت که میراث فکری عبدالوهاب منبع افراط گرایی در سراسر دنیا از جمله در بین گروه تروریستی داعش است، اما تفکرات که در کتاب التوحید آمده است، هنوز در عربستان بسیار ریشه دار باقی مانده است.

عرفان العلوی مدیر موسسه «تحقیقات میراث اسلامی» در مکه مکرمه تاکید کرد که وهابیت منبع الهام داعش است و تفکر وهابی و تفکرات منشعب از آن به منبع اصلی افراط گرایی تبدیل شده اند.

تعریف عربستان از حزب الله

حزب الله یک گروه سیاسی نظامی شیعی لبنانی است که در سال  ۱۹۸۲و در پی حمله اسرائیل به خاک لبنان تاسیس شد. این حزب وارد جنگی تمام عیار با اسرائیل شد که در نهایت خروج آن را از جنوب لبنان به دنبال داشت.

در پی  ترور رفیق حریری، حزب الله تلاش کرد اختیار تصمیم گیری در لبنان را به دست بگیرد و سپس به منظور دفاع از نظام بشار اسد در جنگ سوریه شرکت کرد و همین اقدام موجب شد حزب الله به میزان زیادی محبوبیت خود را جهان عرب و اسلام را از دست بدهد.

بنابر ادعای برخی رسانه های سعودی، حضور حزب الله در سوریه نارضایتی های زیادی حتی در داخل لبنان را به دنبال داشت و سربازگیری این حزب از بین جوانان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به اضافه قاچاق سلاح و مواد منفجره، این شورا در تاریخ  دوم مارس ۲۰۱۶ تصمیم گرفتند حزب الله را شامل تمام فرماندهان و نهادهای مرتبط با آن را یک گروه تروریستی معرفی کنند.

در آن زمان «عبداللطیف الزیانی» دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرد که به دیل ادامه اقدامات خصمانه اعضای شبه نظامی حزب الله در سربازگیری از جوانان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای انجام عملیات تروریستی و قاچاق سلاح و مواد منفجره این شورا آن را یک گروه تروریستی می داند.

وی همچنین مدعی شد که حزب الله مانند داعش مغز جوانان را شستشو می دهد.

بیشتر عوامل انتحاری در عراق و سوریه، اتباع سعودی هستند

در نبود آمار رسمی و دقیق از تعداد سعودی هایی که عامل عملیات انتحاری در سراسر عربستان و سایر کشورهای منطقه و جهان بودند، به جز آمار وزارت کشور عراق که تعداد آنان را حدود ۳۰۰ انتحاری بین ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ عنوان کرده است، ارزیابی های کارشناسان و مراکز رصد حملات تروریستی در سراسر جهان نشان می دهد که بیشتر عوامل انتحاری داعش و جبهه النصره در سوریه و عراق، سعودی هستند.

از همین رو در نیمه دوم سال ۲۰۰۷ شیوه های آموزش دینی در عربستان به یک سوژه رسانه ای و موضوع مورد توجه افکار عمومی آمریکا تبدیل شد و یک هیئت از کمیساریای علوم دینی آمریکا به منظور اطلاع از مواد درسی مدارس و دانشگاههای سعودی عازم عربستان شدند.

این هیئت که گزارش های خود را به کنگره ارائه می دهد،  پس از بازگشت به واشنگتن از سفارت عربستان درخواست کرد یک نسخه از کتاب «حدیث و توحید» که در آکادمی اسلامی عربستان درواشنگتن تدریس می شود در اختیار آن قرار دهد و پس از دریافت کتاب مزبور توصیه کرد، آکادمی مزبور تعطیل شود اما سفیر عربستان اصرار داشت که از تعطیلی آن جلوگیری کند.

پادگان‌های آموزشی داعش در عربستان

خبرگزاری اسپوتنیک چندی پیش از وجود پادگان های آموزشی داعش در رقه، قفقاز، عدن و حجاز پرده برداشت و به گفته هشام الهاشمی کارشناس امنیتی عراق، این پادگان ها مخفیانه در صحراها و بیابان ها و مناطق کوهستانی حجاز، قفقاز و عدن فعالیت دارند.

آموزش های عقیدتی، تک تیراندازی، کار با سلاح های ضد تانک و نفربر از جمله دوره های آموزشی است که در این پادگان ها به تروریست های داعش آموزش داده می شود.

با همه این تفاسیر و روشن شدن مهد تفکرات گروههای افراطی مانند القاعده و داعش این سوال مطرح است که آیا عربستان مجالی برای متهم کردن دیگران به اقدامات تروریستی دارد؟ آیا معرفی حزب الله به عنوان یک گروه تروریستی بیراهه ای تاریک نیست که جز رسوایی برای عربستان حاصلی ندارد.

وقتی در دفاع از حزب الله و مقاومت باید به عقب بازگشت و افکار افراطی و تروریستی را ریشه یابی کرد، سرنخ به چیزی جز عربستان و تفکرات وهابیت و مدارس مذهبی این کشور ختم نمی شود.

این شیوخ وهابیت نیستند که در مساجد و نهادهای مذهبی و مدارس مغز صدها هزار جوان مسلمان را شستشو می دهند و آنان را به روبات  و بمب های انسانی برای ترویج تروریسم و ویرانگری در سراسر دنیا تبدیل می کنند که جدیدترین نمونه آن سربرآوردن داعش در عراق و سوریه است.

مروج تروریسم برای مبارزه با آن پول خرج می‌کند!

در حالی که عربستان مروج افراط گرایی است، خود را سرزمین مقدسات و اسلام ناب و برادری بین مسلمانان معرفی می کند و برای سرپوش گذاشتن بر واقعیت ها به اقداماتی فریبکارانه متوسل می شود که نمونه آن کمک یکصد میلیون دلاری به سازمان ملل برای مبارزه با تروریسم است!

این حاتم بخشی در حالی است که شبکه تلویزیونی بی.بی.سی عربی، چند  روز پیش فاش کرد که داعش در نبرد موصل از سلاح های آمریکایی و سعودی استفاده می کند و این گزارش خود را به یک تحقیق کارشناسان بین المللی مستند کرده است.

این موارد شواهدی اندک از هزاران شواهد حمایت عربستان از تروریسم و اتهام زنی به دیگران است که باید حدیث مفصل از این مجمل خواند.

انتهای پیام/

[ad_2]

لینک منبع

ثبت شرکت سئو سایت

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید