» اجتماعی » آموزش » تشریح دستاوردهای حضور گروه پارلمانی ایران در اجلاسیه کاپ ۲۹
آموزش - اجتماعی - اخبار جدید - جدیدترین اخبار - رادیو و تلویزیون - سیاست - سیاسی - صفحه اصلی - مجلس شورای اسلامی

تشریح دستاوردهای حضور گروه پارلمانی ایران در اجلاسیه کاپ ۲۹

۵ آذر ۰۳ 5۰35

رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، به تشریح دستاوردهای حضور گروه پارلمانی ایران در اجلاسیه کاپ ۲۹ پرداخت که مانع از تحقق اهداف کشورهای استعمارگر علیه کشورهای کمتر توسعه‌یافته یا در حال توسعه شد.

به گزارش خبرنگار آسمانی نیوز، سمیه رفیعی در نشست خبری امروز(یکشنبه ۴ آذرماه ) که در حاشیه جلسه صحن علنی مجلس پیرامون تشریح دستاوردهای حضور هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در اجلاسیه کاپ ۲۹ برگزار شد، ضمن محکوم کردن بیانیه جانبه‌دارانه و غیرمستقل شورای حکام، گفت: سال گذشته در اجلاسیه کاپ ۲۸ که در امارات متحده عربی برگزارشد این کشور از رنسانس هسته‌ای رونمایی کرد و به بعضی از برنامه‌هایی که در جهت ارتقاء فعالیت هسته‌ای خود دارد، اشاره کرد اما جزییاتش را مطرح نکرد و این اقدام با تشویق حضار همراه شد که این برخورد دوگانه جای تاسف دارد آن هم برای یک نهاد بین‌المللی که باید استقلال خود را براساس موازین انصاف و حقانیت رعایت کند.

رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در اجلاسیه کاپ ۲۹ که در باکو برگزار شد، کشورهای توسعه‌یافته مطابق با آنچه در نشست‌های پیشین مدنظر بود اهدافی داشتند؛ به این صورت که از ارائه کمک و اجرای تعهداتی که برعهده دارند، سرباز زنند که با حضور فعالانه بسیاری از کشورها به خصوص جمهوری اسلامی ایران و کشورهای صادرکننده انرژی محقق نشد و صحنه این اجلاسیه به فضایی به نفع کشورهای کمترتوسعه‌یافته تبدیل شد.

وی تصریح کرد: کشورهای توسعه‌یافته این گونه هدفگذاری کرده بودند که طبق کنوانسیون تغییرات آب و هوایی و موافقتنامه پاریس که عضو آن هستند و مسئولیتش را برعهده دارند از تسهیلاتی که باید به کشورهای کمتر توسعه‌یافته یا در حال توسعه پرداخت کنند، سرباز زنند. کما اینکه در گذشته در پروتکل کیوتو این رویه را ثابت کرده و هیچ گاه به تعهداتشان عمل نکرده و یک ژست طلبکارانه هم می‌گیرند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: در نشست‌ها و کارگروه‌هایی که در ۱۱ روز برگزاری اجلاسیه کاپ ۲۹ برگزار شد. در بخش دولتی این کشورها طوری عمل کردند که می‌خواستند هم تعهداتشان را نپردازند و هم هزینه عدم اعتنا به تعهداتشان را بر دوش دیگر کشورها بیندازند یعنی بازی‌سازی کردند اما در پایان این اجلاسیه به دلیل حضور فعالانه برخی کشورها بخصوص جمهوری اسلامی ایران باعث شد صحنه متفاوت شده و آنها نتوانند به اهدافشان برسند و در نهایت در جمع‌بندی و بیانیه اجلاسیه قرار شد کشورهای توسعه‌یافته سالانه مبلغ ۳۰۰ میلیارد دلار به کشورهای کمتر توسعه‌یافته و در حال توسعه اختصاص دهند اما این رقم به غیر از تعهدات آمریکا است که بسیار واضح و به دور از هر نوع محافظه‌کاری این تعهدات را اصلا نمی‌پذیرد که بیانگر ذات آن است که تولیدکننده آلودگی، آلایندگی و البته کربن است و بررسی اسناد نشان می‌دهد که چه در زمینه تعهدات مالی چه سایر تعهدات به محیط زیست دنیا کمک نمی‌کند.

وی در ادامه از هیات‌های کارشناسی محیط زیست جمهوری اسلامی ایران که با تلاش‌های شبانه‌روزی مانع از ایجاد مصوبه‌ای علیه منافع ملی ایران در این اجلاسیه شدند، همچنین حضور کارشناسانه سازمان حفاظت محیط زیست و نقش محوری آن هم در رایزنی‌ها، هم هماهنگی و تعیین خط مشی‌ها در این اجلاسیه قدردانی کرد.

رفیعی خاطرنشان کرد: ما در مجلس در اقدامات نظارتی که از ۴ سال گذشته تاکنون داشتیم به دنبال شکل‌گیری گفتمان با کشورهایی که با آنها منافع مشترک داشتیم، بوده‌ایم که در حاشیه این اجلاسیه و بیانیه آن به ثمر نشست.

وی افزود: در بخش پارلمانی اجلاسیه کاپ ۲۹ که با ۴ نفر از نمایندگان اعم از آقای عسگری رییس هیات، آقای نخعی و آقای رحمت‌اله نوروزی از IPU و بنده در آن حضور داشتیم، نشست‌های متعددی برگزار شد کمااینکه دبیرکل IPU به نقش اثرگذار این بخش در اجلاسیه اشاره کرد.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، یادآور شد: ما به عنوان کمیته محیط زیست مجلس حدود ۴ ماه پیرامون نحوه حضور در این اجلاسیه به بحث و بررسی پرداختیم لذا مواجهه جمهوری اسلامی ایران اثرگذار بود ضمن اینکه در آن با صدای رسا به نقش تحریم‌ها در روند فعالیت ایران اشاره کردیم که در جامعه بین‌المللی فعالیت گسترده‌ای را می‌طلبید که متاسفانه در اجلاسیه قبل به درستی تبیین نشده بود بنابراین کار مهمی که در این راستا انجام دادیم ارائه دستاوردهای ایران در این حوزه بود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران سرمایه‌گذاری زیادی در زمینه کاهش کربن و تغییرات اقلیمی از جمله جمع‌آوری فلرها و از رده خارج‌سازی خودروهای فرسوده انجام داده است که به مدیریت کربن کمک می‌کند. همچنین به سیاست‌های کلی ابلاغی رهبرمعظم انقلاب در جهت حفظ محیط زیست اشاره کردیم و تاکید کردیم بر اساس مستندات ایشان یکی از بزرگترین حامیان محیط زیست در دنیا است.

رفیعی گفت: ما همچنین در این اجلاسیه به حال و روز کنونی غزه و لبنان اشاره کردیم به گونه‌ای که توجه به مقابله با تخریب سرزمینی توسط رژیم صهیونیستی که اثرات آن سال‌های زیادی پس از پایان جنگ هم باقی خواهد ماند مورد توجه حضار به ویژه کمپین‌ها و نهادهای مردمی قرار گرفت و به عنوان گفتمان غالب رواج یافت تا جاییکه به طور قاطع تحریم رژیم فانی صهیونستی را مطالبه کردند.

رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: ما همچنین در این حوزه پیگیر طرح شکایت بین‌المللی هستیم و تا حصول نتیجه این موضوع را رها نخواهیم کرد.

رفیعی یادآور شد: اظهارنظرهای کشورهای حاضر همچون الجزایر و ترکیه در دفاع از موضع‌گیری‌های ایران حاکی از رویکرد شجاعانه جمهوری اسلامی ایران در این اجلاسیه بود که مانع از تحقق اهداف کشورهای استعمارگر و مصوبه‌هایی علیه ایران شد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

عباس هادی افروز/سردبیر

  • ×

    با ما در ارتباط باشید