در نشست علمی تخصصی در دانشگاه علم و صنعت بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت علمی این دانشگاه با وجود داشتن رشتههای عمران و معماری در مقاطع مختلف دانشگاهی مبنی بر سوق دادن مدیریت شهری بهسوی شهرسازی ایرانی اسلامی، زیباسازی و منظر شهری پایدار و توسعه گردشگری تأکید و تصریح شد: استفاده مدیران شهری از تجربیات و دانش نخبگان دانشگاهی میتواند تأثیر چشمگیری در توسعه پایدار شهری در حوزههای مختلف داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آسمانی نیوز» ؛ مهدی حمزه نژاد، عضو هیئت علمی و ریاست دانشکده شهر سازی و معماری دانشگاه علم و صنعت، در نشست علمی تخصصی “رویکردهای خلاق در توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران” که با حضور محمد صالح شکوهی بیدهندی، عضو هیئت علمی دانشکده شهر سازی و معماری دانشگاه علم و صنعت،محمد سعید ایزدی، عضو هیئت علمی دانشگاه همدان، یدالله صادقی، مدیر گروه مطالعات فرهنگی اجتماعی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، وحید رضا انارکی محمدی، مدیر عامل و یاسر جعفری، معاون طرح و برنامه شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد،با اشاره به اینکه فرهنگ بعد سیال تر وکوتاه مدت تر از تمدن دارد، گفت: بنابراین سریعتر از سایر حوزه ها در تحولات واکنش نشان می دهد.
به گفته این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه براساس سیاست های مهندسی – فرهنگی، سند توسعه فرهنگی کشور، الگو و سند توسعه فضاهای فرهنگی است لذا از آنجا که فرهنگ درکشاکش سیاسی و اقتصادی جهان ممکن است در مسیر آزاد حرکت غیر اصیلی را طی کند، نیاز به مدیریت و مهندسی فرهنگی داریم.
حمزه نژاد، گفت:دانشگاه علم و صنعت این آمادگی را دارد تا در راستای همکاری های مشترکت اعضای هیئت علمی و دانشجویان طرح ها و موضوعات شرکت توسعه فضاهای فرهنگی را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد.
وحید رضا انارکی محمدی، مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران نیز با اشاره به اینکه این شرکت به عنوان یکی از شرکت های تاثیرگذار در توسعه فضاهای فرهنگی در سطح شهر تهران فعالیت می کند، گفت:پروژههای بزرگ و مؤثری چون باغ موزه دفاع مقدس، باغ موزه قصر، خانه موزه استاد انتظامی، پردیس سینمایی ملت، سینما آزادی، بازسازی و توسعه خانه هنرمندان و بسیاری از مساجد بزرگ و زیبای تهران و پروژه های ملی همچون پانورامای خرمشهر، باغ کتاب، مرکز تئاتر حرفه ای شهر(خاوران) ، مرکز نمایش های آیینی(صبا)، موزه علوم و نجوم، خانه سیمین و جلال، مسجد هفتاد و دو تن و … تنها بخشی از اقدامات این شرکت به شمار می آید.
وی با اشاره به اینکه در رویکرد اصلی این شرکت بهره گیری از الگوی ایرانی اسلامی در سازه های فرهنگی بسیار اهمیت دارد،تصریح کرد: بر این اساس در تلاش هستیم تا ارتباطات خود را با بدنه علمی و دانشگاهی از جمله دانشکده معماری و شهر سازی دانشگاه علم و صنعت افزایش دهیم.
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر ضرورت افزایش ارتباط مدیریت شهری با دانشگاهها ،تصریح کرد: در حال برنامهریزی هستیم تا در شرکت توسعه فضاهای فرهنگی، در بحث طراحی و مطالعات پروژه ها از طرح ها و ایده های دانشگاهی بیش از گذشته بهره بگیریم چرا که مطمئنیم معضلات و مشکلات شهری را می توان با کمک و همکاری دانشگاهها بهتر و سریعتر حلوفصل کرد.
وی در ادامه افزود: پس از ابلاغ طرح جامع و طرح تفصیلی، طرح جامع توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران که در سال ۱۳۸۷ به تصویب رسید اکنون با توجه به اینکه بیش از ۱۵ سال از تدوین این طرح می¬گذرد، متاسفانه اهداف طرح محقق نشده لذا در حال حاضر با همکاری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در حال انجام پژوهشی به منظور ارزیابی و بازنگری این طرح هستیم .
انارکی محمدی ادامه داد: در برخی مناطق مخصوصاً مناطق شرقی و غربی تهران در این خصوص توسعه بیشتری صورت گرفته اما ضرورت دارد تا ضمن شناسایی کمبودها، مغایرت های موجود نیز بازنگری شود و در این راستا جذب مشارکت نخبگان اثرگذاری بسیار هرچه بیشتر و مطلوب تری خواهد داشت چراکه نخبگان دانشگاهی ملموس تر و علمی تر نیاز شهروندان را مشاهده می کنند.
انارکی محمدی به آسیبشناسی وضع موجودپرداخت و با بیان این مطلب که گامهای مهمی باقیمانده تا تحقق جایگاه شهر تهران بهعنوان کلانشهر الگوی جهان اسلام تصریح کرد: توزیع ناعادلانۀ فضاهای فرهنگی و سرانههای نامتوازن در سطح شهر استفاده نکردن از ظرفیتهای فرهنگی که میراث گذشتگان و سرمایۀ بالقوۀ آیندگان هستند (توسعۀ پایدار) و بهرهوری نامطلوب یا رهاشدگی بعضی از فضاهای فرهنگی در سطح مناطق و توجه نکردن به بهرهگیری ازظرفیتهای تاریخی-طبیعی شهر، محلات و مردم؛ بخشی از آسیب ها به شمار می آید که رویکرد جدید مدیریت شهری به دنبال کاهش و برطرف کردن این نقاط و خدمترسانی هرچه بهتر و بیشتر و بهبود کیفیت زندگی در پایتخت است.
به گفته مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی، توزیع عادلانه سرانه فضاهای فرهنگی و مدیریت واحد یکپارچه شهری می تواند در توزیع عادلانه سرانه های فرهنگی مورد نیاز شهروندان بسیار تاثیر گذار باشد.
وی ادامه داد: با نگاهی هوشمندانه می توان ضریب بهره مندی از فضاهای را عادلانه تر در مناطق توزیع کرد، به همین دلیل جهت انجام بهینه این موضوع نیاز به ارتباط صاحبنظران با دانشگاهیان و علاقه¬مندان به موضوعات فرهنگی شهر تهران ضروری است.
انارکی محمدی تصریح کرد: امیدواریم با همکاری و هم افزایی با بدنه علمی و دانشگاهی شاهد اثرگذاری اقدامات فرهنگی از قبیل جانمایی مطلوبتر، امکان سنجی¬بهتر، ارتقای اثرگذاری اقدامات فرهنگی متناسب با نیاز شهروندان باشیم.
انارکی محمدی خاطر نشان کرد: طراحی ساز وکارهای اقتصادی جهت ایفای نقش بخش خصوصی و صنایع خلاق در توسعۀ اقتصادی فرهنگی، افزایش حس تعلق شهروندان به شهر و مشارکت در توسعۀ فضاهای فرهنگی سطح شهر در قالب مسئولیتپذیری اجتماعی-فرهنگی فعالانه و توجه به اندیشهها و رویکردهای خلاقانه در تعریف پروژههای فرهنگی ، نگاه هوشمند و سامانهای در رصد و نظارت بر پروژههای فرهنگی-اجتماعی از جمله انتظارات ما در بازنگری طرح جامع توسعه فضاهای فرهنگی» و رویکردِ آتی به شمار می آید.
محمد صالح شکوهی بیدهندی، عضو هیئت علمی دانشکده شهر سازی و معماری دانشگاه علم و صنعت همچنین در ادامه این نشست علمی و تخصصی با اشاره به اینکه در این میان خانه به عنوان اولین فضای فرهنگی اهمیت بسیاری دارد، تصریح کرد: در رویکردهای کلان در شهرداری تهران باید مانع از بین رفتن فضاهای فرهنگی در شهر شویم.
در ادامه محمد سعید ایزدی، عضو هیئت علمی دانشگاه همدان افزود: زیر ساخت های فرهنگی می بایست با زیرساخت های اجتماعی همراه باشد و فرهنگ با جان شهر یکی شود و راه حل ها با توجه به قلمرو عمومی پیش بینی گردد.
یاسر جعفری ، معاون طرح و برنامه شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران نیز با بیان این مطلب که
یکی از دغدغه امروز ما توجه به اوقات فراغت شهروندان است، گفت: به همین منظور یکی از اهداف تأسیس شرکت توسعه ارتقای کیفیت زندگی در شهر است.
وی ادامه داد: جایگاه سند توسعه فضاهای فرهنگی باید در شرایط امروز و آینده مشخص شود چرا که با توجه به اینکه تغییر و تحولات با سرعت و به شدت انجام می گیرد بنابراین لازم است نگاه تمدنی و آینده نگر در این زمینه داشته باشیم.
یدالله صادقی، مدیر گروه مطالعات فرهنگی و اجتماعی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران نیز با بیان این مطلب که طرح جامع توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران یکی از طرح های موضوعی تهران به شمار می آید، گفت: به سبب نقش و جایگاه مهم حیات اجتماعی و فرهنگی شهر تهران، تهیه این طرح در سال ۱۳۸۵ در دستور کار قرار گرفت ودر سال ۱۳۸۷ به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید.
وی ادامه داد: پروژه بازنگری طرح جامع با رویکرد صنایع خلاق گام کلیدی و شرط لازم در جهت ارزیابی محتوایی و اجرایی و به روز رسانی اهداف طرح جامع توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران به شمار می رود .
گفتنی است این نشست به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، دانشگاه علم و صنعت و با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.
انتهای پیام/
منبع خبر : روابط عمومی و امور بین الملل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران