دلیل عدم اجرای پروژههای مهم فرهنگی شهر تهران فقدان مدیریت واحد شهری است
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس
27 مرداد 95
8۰30
[ad_1]
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا» مسئله حفاظت و حراست حریم تئاتر شهر مدتی است دوباره به جریان افتاده و حساسیت موضوع به سبب اهمیت سازه تئاتر شهر مورد توجه دستگاههای مختلف فرهنگی و خدماتی رسیده است. چندی پیش آبادیان، شهردار منطقه ۱۱ شهرداری تهران به درخواست مدیریت وقت تئاتر شهر بازدیدی از فضای پیرامونی تئاتر شهر داشت که منجر به وعدههایی از جانب شهرداری شد. همچنین پیمان شریعتی در روز معارفهاش به عنوان مدیر جدید تئاتر شهر، مسائل فضای پیرامونی تئاتر شهر را در اولویت کارهای خود اعلام کرد. در راستای پیگیری خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت تئاتر شهر گفتوگویی با وحید رضا انارکی محمدی، قائم مقام شهرداری منطقه ۱۱ ترتیب دادیم که متن آن در ادامه میآید.
***
تسنیم: با توجه به بازدید اخیر جناب آقای شهردار از مجموعه تئاتر شهر، چرا این اتفاق پس از گذشت ۲۰ ماه انتصاب وی رخ داد؟
انارکی محمدی: مجموعه تئاتر شهر از فاخرترین مجموعههای فرهنگی کشور است که در منطقه ۱۱ واقع شده است. شهرداری به صورت مستمر حوزههای پیرامونی مجموعههایی مانند تئاتر شهر و تالار وحدت را رصد میکند و در این ایام شهردار بازدیدهای مکرری از این مجموعهها داشته است. بازدید اخیر طبق درخواست مدیریت تئاتر شهر و به صورت مشترک و تخصصی صورت گرفت. در طول دو سال گذشته شهرداری همکاری بسیار خوبی با مجموعه تئاتر شهر داشته و وظایفی که تکلیف مدیریت شهری بوده را انجام داده است. با این حال بوستان دانشجو و تئاتر شهر با توجه به منطقه خاص جغرافیاییش، تلاش و کوشش بیشتری میطلبد. سعی ما این است که بتوانیم پای خانوادهها را به آنجا باز کنیم تا معضلات اجتماعی آنجا نیز کمتر شود.
تسنیم: مشکل کنونی، مسئله حریم تئاتر شهر است. جدالی که بین نیروی انتظامی، شهرداری و وزارت فرهنگ در مورد حراست از آنجا وجود دارد باعث به وجود آمدن این مشکل شده است؛ ایده شما برای حل این مسئله چیست؟
انارکی محمدی: باید بپذیریم معضلات اجتماعی زیاد شده است و متاسفانه این حقیقت دارد که برخی نهادهای زیربط در این رابطه قصور داشتهاند. با این حال بعضی از بوستانها به دلیل موقعیت و تجمعاتی که در آنها وجود دارد احتمال جرمخیزی بیشتر است. در بوستان دانشجو به دلیل اینکه بلافاصله پس از ساختمان تئاتر شهر، محیط شهری وجود دارد درست نیست مرزبندی مشخصی داشته باشیم. نیروی اجراییات شهرداری تهران در آنجا مستقر است و با همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی به صورت مداوم آنجا را کنترل میکند و البته همین نظارت باعث کاهش معضلات اجتماعی در مقایسه با دیگر فضاهای عمومی شده است.
تسنیم: پس بنابراین حراست از آنجا بر عهده شما است؟
انارکی محمدی: بوستان دانشجو چون محیط بلافصل تئاتر شهر است ،نیروی اجراییات شهرداری در آنجا مستقرند و معضلات اجتماعی را رصد و با آنها برخورد میکند.
تسنیم: یکی از معضلات تئاتر شهر مشکلات بهداشتی آن منطقه است. شهرداری چه شرح وظایفی در این مورد دارد؟
انارکی محمدی: پیرایش محیطی شهری وظیفه مدیریت شهری است و شهرداری به طور مرتب اکیپهایی را برای اینگونه امور به کار میگیرد. از طرفی بعضی موارد به دلیل تجمع بسیار بالای آن منطقه اجتنابناپذیر است. از اقدامات اخیر برای بهبود این مسئله میتوانم به ترمیم آبنماها و مبلمان شهری و همچنین جابهجا شدن حصار کارگاهی مجموعه مسجد ولیعصر اشاره کنم. از طرفی به دلیل اینکه بعضی از معضلات اجتماعی در محوطه تئاتر شهر به دلیل نبود روشنایی کافی اتفاق میافتاد نورپردازیهای جدیدی در حال اجرا است. برنامه کوتاه مدتمان این است که تا اول شهریور، بازپیرایی و ترمیم مبلمان شهری و همچنین تقویت نورپردازی محوطه تئاتر شهر را اجرا کنیم.
تسنیم: آیا ترمیم و پاکیزه کردن پوسته بیرونی تئاتر شهر را شهرداری بر عهده دارد؟
انارکی محمدی: متولی تمیز کردن پوسته ساختمانها خود وزارت فرهنگ است. ولی شهرداری تهران در ساختمانهایی که عملکرد ملی دارد آماده همکاری با این وزارتخانه است.
تسنیم: یکی از اقداماتی که قرار بود انجام شود ایجاد گذرگاه فرهنگ بین تئاتر شهر و تالار وحدت بود. آیا از وزارت فرهنگ در این مورد با شما رایزنی شده است؟
انارکی محمدی: خیر، تا به حال با ما صحبتی نشده؛ ولی مرکز مطالعات شهرداری تهران امکانسنجی پیادهراه فرهنگی اجتماعی بین تئاتر شهر و تالار وحدت را در دستور کار خود قرار داده است. پیادهراهها محاسن زیادی دارند و مخصوصاً در این منطقه میتواند جذابیتهای زیادی داشته باشد. چون در یک محور شرقی-غربی قرار است این کار انجام شود، تردد در تمامی محورهای شمالی جنوبی را تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ بنابراین باید بسیار آگاهانه در این موضوع وارد شد تا مشکلی بروز نکند. به طور کلی هرچه به سمت هسته شهر میرویم به خاطر بافت ریزدانه و تراکم زیاد، اینگونه کارها سختتر میشود. همانطور که گفتم در خصوص این پروژه خاص هنوز مطالعات تکمیل نشده؛ ولی بدون شک اگر این کار به سرانجام برسد یکی از فاخرترین پروژههای ماندگار شهر تهران خواهد شد.
تسنیم: ساختمانهای رها شده قدیمی در این مسیر زیاد هستند، شما چگونه میخواهید آنها را ساماندهی کنید و آیا شهرداری برای سالنهای زیادی که در منطقه شما به شکل رها شده وجود دارد، برنامهای دارد؟
انارکی محمدی: عدم اجرای پروژههای مهم فرهنگی فقط و فقط به دلیل نبود مدیریت واحد شهری است. در کشورهای پیشرفته تمام امور مربوط به شهر در دست مدیریت واحد شهری و در رأس آن شهردار است؛ ولی در ایران نبود این موضوع ضربههای بزرگی به شهر تهران زده و باعث شده است شاخصههای فرهنگی کمکم از بین برود. در مسیر پیاده راه، پلاکهای شخصی زیادی وجود دارند و قانونگذار حقی برای تملک جهت نگهداری به شهرداری نداده است. با این حال شهرداری با توجه به رویکرد فرهنگی که دارد برخی از این ساختمانها را در تملک خود قرار داده و اخیراً هم در حال تملک خانه مینایی و خانه پروین اعتصامی است. اما با توجه به اعتبار و بودجه محدود شهرداری، این موضوع به کندی پیش میرود. همچنین تا وقتی این موضوع از جانب دولت به شکل تکلیف درنیاید نمیتوان انتظار داشت که روند اصلاح شود. به عنوان مثال برای خرید اینگونه اماکن باید تکلیف شود چه بخشی از آن توسط شهرداری و چه بخشی توسط وزارت فرهنگ و دیگر نهادها تامین شود. سالنهای سینما در منطقه ۱۱ به خاطر نبود این تکلیف در حال تخریب است و چون مالک خصوصی دارد باید وزارت فرهنگ و ارشاد در این زمینه کمک کند تا بتوانیم این مجموعهها را احیا کنیم. متاسفانه در هیچ دولتی تاکنون این مدیریت واحد شهری به وجود نیامده؛ اما با به وجود آمدن مدیریت واحد شهری همه مشکلات حل میشود.
تسنیم: چه چیزی مانع از ایجاد این مدیریت شده؟
انارکی محمدی: قانون، باید دولت و مجلس کمک کنند تا این موضوع حل شود.
تسنیم: آیا افق دیدی برای شکل گیری این مدیریت دارید؟
انارکی محمدی: در شکلگیری ایجاد این قانون، شهرداری اختیاری ندارد؛ اما هرچه سریعتر این مدیریت شکل بگیرد میتواند باعث ارتقای کیفیت زندگی در تهران شود.
تسنیم: آیا اطلاع دقیقی از تعداد سینماهای منطقه خودتان دارید؟
انارکی محمدی: از سینماهای فعال در منطقه میتوانم به «فرخ» و «رازی» و «پردیس سینمایی رازی» اشاره کنم؛ ولی اکثر سینماهای قدیمی مثل «فلور» و «آسیا» که مالک شخصی دارند اکنون متروک ماندهاند. متاسفانه سال گذشته سینما «فلور» به خاطر فرسودگی تخریب شد. بخشنامه و مقررات شهرداری تصریح میکند که مجموعههای فرهنگی با کاربری غالب فرهنگی میتوانند احداث و یا بازسازی شوند و مجوز بگیرند. شاید به دلیل عملکرد ضعیف خود ما و وزارت فرهنگ و ارشاد نوعی عمل کردیم که مالکان شخصی راغب به کار فرهنگی نیستند.
تسنیم: شاید با بستههای تشویقی بتوان این کار را به انجام رساند این طور نیست؟
انارکی محمدی: ما بسته تشویقی را در مجوزهایمان قرار دادهایم. برای نمونه به ازای هر سالن سینما، مجوز رایگان تجاری میدهیم؛ اما دلیل این که استقبال نمیکنند به خاطر نبود توجیه اقتصادی پس از بهرهبرداریشان است.
تسنیم: چشمانداز شما برای بهمن ماه ۹۵ که جشنواره تئاتر فجر برگزار میشود در رابطه با محوطه تئاتر شهر که محل برگزاری این رویداد است چیست؟
انارکی محمدی: مدیریت شهری تلاشش بر این است که فضای بیرونی تئاتر شهر را طوری مهیا کند که خانوادهها را به خود جذب کند. ما برای نیل به این کار باید زیرساختها را ابتدا آماده کنیم. اما نورپردازی و بازپیرایی کامل آن محوطه را تا قبل از بهمن ماه به انجام خواهیم رساند.همچنین برنامههایی برای ساماندهی المانهای شهری که در آنجا قرار داد در دستور کار قرار دادهایم. حتماً وضعیت قبل از ایام جشنواره بسیار بهتر از حال حاضر خواهد بود. برای تسریع این موضوع، تصمیم گرفته شده تا جلسات با تئاتر شهر حداقل یک بار در ماه تشکیل شود.
تسنیم: برای آخرین سوال، بسیاری از اینکه گاهی غرفههایی در اطراف تئاتر شهر ایجاد میشود انتقاد میکنند و معتقدند مکان آنها مقابل تئاتر شهر نیست نظر شما در این باره چگونه است؟
انارکی محمدی: بله، نگرانی شما کاملاً صحیح است. ما هم از ایجاد این قبیل غرفهها استقبال نمیکنیم؛ چرا که به این ترتیب حضور مردم به دلیل دیگری غیر از تئاتر شهر اتفاق میافتد که اصلاً مناسب نیست.
==============================
مصاحبه از سید فواد وکیلی و احسان زیورعالم
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع