» صفحه اصلی » دوگانگی آمریکایی در مواجهه با کرملین
صفحه اصلی

دوگانگی آمریکایی در مواجهه با کرملین

۱۴ دی ۹۵ 0۰9

[ad_1]

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، در‌حالی‌که ترامپ، رییس‌جمهور منتخب آمریکا از ابتدای کارزارهای انتخاباتی خود لحن آشتی‌جویانه‌ای در قبال روسیه در پیش گرفته است، با اقدامات اخیر دولت آمریکا در تحریم روسیه و اخراج ۳۵ دیپلمات آن از خاک آمریکا و زمزمه‌هایی که از کنگره به گوش می‌رسد می‌توان گفت سیاسیون این کشور و حتی بسیاری از جمهوری‌خواهان عزم خود برای مخالفت با هرگونه عادی‌سازی روابط کرملین-کاخ‌سفید را جزم کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه با اعلام درخواست برای اعمال تحریم‌های سنگین‌تر علیه مسکو، گفت: ایالات‌متحده تنها می‌تواند روابط خود با روسیه را با اتخاذ مواضع سخت‌تر در قبال ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور ارتقاء بخشد.
مک‌کین به‌همراه برخی دیگر از سناتورهای آمریکایی در سفر خود به اوکراین، گرجستان و کشورهای حوزه دریای بالتیک، این کشورها را که سابقاً جزو اتحاد جماهیر شوروی بودند، از ادامه حمایت ایالات‌متحده از آنها مطمئن ساختند، هرچند که دونالد ترامپ از پوتین تجلیل کرده است.
پیش‌تر مک‌کین در کی یف پایتخت اوکراین درباره حمایت آمریکا از این کشور در برابر روسیه قول داده و گفته بود: «در سال ۲۰۱۷ متجاوزان (روس‌ها) را شکست داده و به جایی می‌فرستیم‌شان که از آن آمده‌اند.» گرچه باراک اوباما روز پنج‌شنبه گذشته دستور اخراج ۳۵ دیپلمات روسی از خاک آمریکا را صادر کرد، ترامپ به پوتین بابت تصمیم وی برای مقابله به مثل نکردن تبریک گفت و در پستی توییتری نوشت: «این خودداری بهترین کار بود، همیشه می‌دانستم که ولادیمیر پوتین فوق‌العاده زیرک است.»

لیندسی گراهام دیگر سناتور تندرو آمریکایی نیز که در سفر به اروپای شرقی مک‌کین و دیگران را همراهی می‌کرد در سخنانی که تقویت‌کننده احتمال مقاومت شدید کنگره آمریکا در قبال هرگونه حرکت ترامپ برای نرم‌تر کردن موضع خشن ایالات‌متحده در برابر روسیه است، گفت: «اکنون و با تعهد بیشتر نسبت به متحدان‌مان از جمله گرجستان، زمان واکنش علیه پوتین است. بنابراین سال ۲۰۱۷ سال دفاع خواهد بود و به همکاران خود خواهیم گفت چنانچه واکنش نشان ندهیم، چه خطراتی متوجه ما خواهد شد.»

اخراج دیپلمات‌های روسی و بازگشت به وطن

به گزارش شبکه خبری «ان‌بی‌سی» ۳۵ دیپلمات روسی که دولت اوباما آنها را به‌دلیل تلاش برای نفوذ به سیستم‌های رایانه‌ای حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور به نفع دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری‌خواه عنصر نامطلوب تشخیص داده بود، ایالات‌متحده را به مقصد روسیه ترک کردند که خبرگزاری‌های روسی نیز این خبر را تأیید کرده‌اند.

علاوه‌بر این، دولت اوباما دو فرد مظنون به اجرای هک رایانه‌ای و سه شرکت مرتبط با این عملیات سایبری و سازمان اطلاعات ارتش روسیه را نیز تحریم کرد. سازمان سیا و نهادهای اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که این دخالت سایبری روسیه با هدف کمک به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات بوده و تا حد زیادی مطمئن‌اند که شخص ولادیمیر پوتین در این کارزار مخفی دخیل بوده است. پوتین گرچه روز جمعه اقدامات اخیر آمریکا را محکوم کرد اما طرح پیشنهادی سرگئی لاوروف وزیرخارجه خود برای اجرای حرکت تلافی‌جویانه را رد کرد و گفت منتظر سیاست‌های جدید دونالد ترامپ خواهد ماند.

هشدار شدیداللحن کنگره به ترامپ

در همین‌حال، آدام شیف از نمایندگان ارشد حزب دموکرات از ایالت کالیفرنیا در کنگره آمریکا و عضو کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان این کشور، هشدار داد چنانچه ترامپ بخواهد تحریم‌های جدید دولت اوباما علیه روسیه را لغو کند، با واکنش شدید کنگره روبه‌رو خواهد شد.  پیش‌تر برخی منابع در تیم ترامپ از احتمال لغو تحریم‌های اخیر دولت اوباما توسط رییس‌جمهور منتخب خبرداده بودند. همچنین «شون اسپایسر» یکی از معاونین ارشد ترامپ نیز از اقدام دولت اوباما در اخراج ۳۵ دیپلمات روسیه انتقاد کرده و گفته بود: «احتمالاً کاخ‌سفید به طرز نامناسبی روسیه را مجازات کرده است.» با این‌حال، شیف همچنین ابراز امیدواری کرد اعضای کنگره بتوانند تحریم‌های کنونی علیه روسیه را تشدید کنند. از نظر وی تحریم‌های فعلی برای متوقف کردن اقدامات خصمانه مسکو کافی نیست.

از سوی دیگر دونالد ترامپ مجدداً تاکید کرد که فکر نمی‌کند روسیه پشت حمله سایبری با هدف مختل ساختن انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ باشد. وی باردیگر به موضوع ارزیابی اشتباه نهادهای جاسوسی آمریکا از سلاح‌های کشتار جمعی عراق قبل از تجاوز نظامی به این کشور از سوی ایالات‌متحده در سال ۲۰۰۳ اشاره کرد و گفت: «چنانچه به موضوع سلاح‌های کشتارجمعی عراق نگاه کنید، این فاجعه بود و آنها اشتباه کردند. بنابراین از آنها می‌خواهم ابتدا اطمینان حاصل کنند. فکر می‌کنم اگر مطمئن نیستند این بی‌انصافی است.»  ترامپ همچنین افزود: «درباره هک و نفوذ رایانه‌ای زیاد می‌دانم. اثبات هک نیز کار بسیار دشواری است، بنابراین ممکن است شخص دیگری این‌کار را انجام داده باشد. من چیزهایی می‌دانم که مردم نمی‌دانند و نمی‌توانند از شرایط فعلی سردربیاورند.»  ترامپ قرار است در چند روز آتی نشستی با مقامات آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا برای بحث در این زمینه داشته باشد.

منبع: صبح نو

انتهای پیام/

بازگشت به سایر رسانه ها

[ad_2]

لینک منبع

ثبت شرکت سئو سایت

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید