» بین الملل » سیاست خارجی » رایزنی روحانی و امیر قطر درباره امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز
سیاست خارجی - سیاسی - صفحه اصلی

رایزنی روحانی و امیر قطر درباره امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز

۲۳ دی ۹۸ 4۰100

در کنار قطر بوده و خواهیم ماند و آمادکی ایران برای برداشتن گام‌های جدید در روابط اقتصادی و تجاری با دوحه

رایزنی روحانی و امیر قطر درباره امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز

رئیس جمهور ایران و قطر را دو کشور برادر، دوست و همسایه در منطقه خواند و تاکید کرد که دو کشور با توجه به اهمیت امنیت منطقه بویژه امنیت راه‌های آبی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، رایزنی‌ها و همکاری‌های بیشتری برای امنیت کل منطقه خواهند داشت.

به نقل از خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر یکشنبه پس از انجام دیدار خصوصی و مذاکرات مشترک هیأت‌های عالیرتبه ایران و قطر در مجموعه فرهنگی تاریخی–سعدآباد، در نشست خبری مشترک با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر تأکید کرد: برای همه روشن است که روابط بین دو کشور برادر، دوست و همسایه، روابطی تاریخی است و در طول سالیان دراز همواره حسن همجواری و دوستی بین ما برقرار بوده است.

رئیس جمهور افزود: در سال‌های اخیر بعد از آنکه برخی کشورها علیه قطر حصر و تحریم به وجود آوردند، ایران به وظایف همسایگی و دوستی خود عمل کرد و در کنار قطر بود و همچنان در کنار قطر خواهد ماند.

روحانی با بیان اینکه در مذاکرات امروز با امیر قطر تصمیمات مهمی برای گسترش روابط دو کشور اتخاذ شد، گفت: روابط سیاسی ما بسیار خوب است و در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی نیز ظرفیت‌های بسیار خوبی برای همکاری داریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در چند ماه آینده کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تشکیل خواهد شد، گفت: امیدوارم در کنار این کمیسیون، گام‌های خوبی برای توسعه همکاری‌های دو کشور در همه زمینه‌ها برداشته شود.

روحانی با بیان اینکه تصمیم گرفتیم کمیسیون مشترک دو کشور به صورت منظم و سالانه برگزار شود، گفت: امروز توافق کردیم که روابط سیاسی و رفت و آمد مقامات سیاسی و اقتصادی دو کشور بیشتر شود و بتوانیم از همه ظرفیت‌های خود به نفع دو ملت استفاده کنیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه برای حضور امیر محترم قطر و هیأت همراه در ایران، اهمیت زیادی قایل هستیم، گفت: امیدواریم شاهد مناسبات وسیع‌تر دو کشور به نفع دو ملت و کل منطقه باشیم و این سفر تأثیر بسیار مفیدی در روابط دو کشور داشته باشد.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نیز با قدردانی از رئیس جمهور و ملت ایران برای استقبال از هیأت قطری، گفت:‌ ملاقات بسیار خوبی امروز برگزار شد و در مورد روابط دو کشور که بسیار ویژه است، توافق کردیم، ارقام و اعدادی به عنوان هدف برای تبادل تجاری و گردشگری تعیین کنیم و برای تحقق این هدف تلاش کنیم.

امیر قطر تأکید کرد: رابطه ما با ایران تاریخی است و اگر چه تحولات بسیاری را طی این سال‌ها شاهد بوده است، اما همواره کانال‌ها و راه‌های ارتباط دو کشور باز بوده‌اند.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی تأکید کرد: در اینجا بار دیگر از موضع جمهوری اسلامی ایران در زمانی که ما تحت محاصره قرار گرفتیم و ایران به ملت قطر کمک کرد، تشکر می‌کنم. ما این کمک‌ها را به هیچ وجه فراموش نخواهیم کرد.

امیر قطر با بیان اینکه سفرش به ایران در زمان بسیار حساس منطقه انجام شده است، گفت: تنها راه‌حل تمامی بحران‌ها را گفتگو می‌دانیم و معتقدیم با گفتگو می‌توان بحران‌ها را حل کرد.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی در پایان از رئیس جمهور ایران برای سفر رسمی به قطر دعوت کرد.

روحانی: قطر می‌تواند پایگاهی برای توسعه روابط و همکاری‌های تجاری، اقتصادی و دریایی دو کشور باشد

هم‌چنین پیش از این حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در  در نشست مشترک هیأت‌های عالیرتبه ایران و قطر با بیان اینکه امیدواریم در این سفر بتوانیم گام مهمی در راستای توسعه روابط و مناسبات تهران، دوحه برداریم، اظهار داشت: گسترش مناسبات و همکاری‌های ایران و قطر برای دو ملت مهم بوده و منافع آنان را به دنبال دارد و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا گام‌های جدیدی در روابط اقتصادی و تجاری دو کشور برداشته شود.

روحانی تأکید کرد: قطر به عنوان کشور دوست و برادر، می‌تواند پایگاهی برای توسعه روابط و همکاری‌های تجاری، اقتصادی و دریایی دو کشور باشد.

رئیس جمهور با اشاره به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های فراوان سرمایه‌گذاری در کشورمان در بخش‌های مختلف مانند کشاورزی، صنعت و هتل‌سازی، اظهار داشت: فعالان اقتصادی و بخش خصوصی قطر هم می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و با سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها، همکاری‌های مشترک دو کشور را بیش از پیش گسترش دهند.

روحانی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در بخش‌های گوناگون علم و فناوری، فعالیت‌های دانش‌بنیان و خدمات مربوط به بخش‌های آب و برق، گفت: آماده انتقال تجربیات خود در این بخش‌ها به کشور دوست، قطر هستیم.

رئیس جمهور توسعه روابط دو ملت و گردشگری میان دو کشور را حائز اهمیت برشمرد و افزود: تشکیل کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور در راستای تسریع در اجرای توافقات فی‌مابین و برنامه‌ریزی برای توسعه مناسبات همه جانبه دو کشور امری مهم و ضروری است.

روحانی با بیان اینکه همکاری ایران و قطر در زمینه توسعه ثبات و امنیت منطقه به ویژه اجرای طرح صلح هرمز بسیار حائز اهمیت است، افزود: جمهوری اسلامی ایران از گذشته در مسایل گوناگون منطقه‌ای و بین‌المللی با قطر رایزنی و تعامل داشته و امروز می‌بایست این مناسبات بیش از پیش گسترش پیدا کند.

رئیس جمهور ضمن اظهار امیدواری از اینکه هنگام تشکیل کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور شاهد برگزاری نمایشگاهی از توانمندی‌های ایران و قطر و ارایه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این نمایشگاه باشیم، دعوت امیر قطر برای سفر به این کشور را پذیرفت.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نیز در این نشست با تقدیر از حسن استقبال و میهمان‌نوازی جمهوری اسلامی ایران از هیأت قطری و دعوت رسمی از روحانی برای سفر به دوحه ، گفت: دوستی و روابط ایران و قطر ریشه در تاریخ دارد که خوشبختانه در سال‌های اخیر توسعه یافته و تقویت شده و امیدوارم این سفر گامی خوب برای گسترش بیش از پیش مناسبات تهران – دوحه و تسریع در اجرای توافقات فی‌مابین باشیم.

امیر قطر با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور در آینده نزدیک اظهارداشت: از اعضای این کمیسیون می‌خواهیم که در این نشست موضوعات گوناگون مورد علاقه دو کشور را که می‌تواند در توسعه، تقویت و تحکیم همه جانبه مناسبات تهران – دوحه تأثیرگذار باشد، دنبال کنند.

وی با بیان اینکه باید با تلاش مسئولان روابط دو کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی، تبادل تجاری، گردشگری و سرمایه‌گذاری مشترک بیش از پیش گسترش پیدا کند، گفت: از همکاری مشترک فعالان اقتصادی و تجار و بازرگانان ایران و قطر استقبال کرده و برای توسعه این همکاری‌ها تسهیلات ویژه‌ای در نظر خواهیم گرفت.

امیر قطر با بیان اینکه ایران و قطر همواره در تحولات گوناگون منطقه‌ای و بین‌المللی در سطوح مختلف با هم رایزنی‌ها و همکاری‌های گوناگون داشته‌اند، گفت: معتقدیم افزایش تنش در منطقه هرگز به نفع کشورهای منطقه و جهان نیست و آنچه از ایران در قبال مسایل منطقه دیدیم همواره حکمت و تدبیر بوده است.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی افزود: معتقدیم باید برای حفظ امنیت در این منطقه با جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری تأثیرگذار در منطقه همکاری کنیم و هرگونه همکاری امنیتی در این منطقه بدون حضور ایران ارزشی ندارد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید