رسانههای انقلابی باید گفتمان انقلاب اسلامی را به عنوان گفتمان غالب جامعه تبیین کنند
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۷ آذر ۹۵ 1۰31
[ad_1]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بازدید “آیت الله احمد محسنی گرکانی” نماینده مردم استان مرکزی در مجلس خبرگان رهبری از دفتر خبرگزاری بین المللی تسنیم استان مرکزی فرصتی شد تا خبرنگاران این رسانه در گفتوگویی تفصیلی موضوعات و مسائل مختلف را در قالب موضوع “رسانه انقلابی و صدور انقلاب” به بحث و مصاحبه بگذارند.
آیت الله گرکانی در این مصاحبه تفصیلی با تاکید به ضرورت توجه ویژه به فضای مجازی بر تلاش رسانههای انقلابی برای صدور فرهنگ انقلابی و انقلاب اسلامی با خبرنگاران تسنیم به گفتوگو نشست.
مشروح گفتوگوی خبرنگاران خبرگزاری تسنیم با “آیت الله احمد محسنی گرکانی” نماینده مردم استان مرکزی در مجلس خبرگان رهبری در زیر میآید:
تسنیم: رسانه در دنیای امروز چه کاربردهایی دارد؟ و از نظر شما نقش رسانه در دنیای امروز چیست؟
آیت الله گرکانی: امروزه نقش بیبدیل رسانهها در زمینه پیشبرد، هدایت افکار عمومی و جریانسازی رویدادهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بر همگان آشکار است.
در گذشته محوریترین نقش متصور برای رسانهها اطلاعرسانی رویدادهای عینی و واقعی بوده اما اکنون رسانهها به عنوان یک ابزار در جریانات سیاسی و اجتماعی درحال فعالیت هستند.
در جهان معاصر رسانهها نقشی کلیدی در زندگی مردم ایفا میکنند، از کاربردهای رسانه در دنیای فعلی میتوان به ایجاد چرخه ارتباطی میان مدیران ارشد نظام با مردم و دیگر ملتها اشاره داشت.
نقش رسانهها در روابط بینالملل کشور امری اجتناب ناپذیر است، همچنین ایجاد فضای مجازی در مقابل دشمنان از مهمترین ویژگیهای کاربردی رسانهها محسوب میشود زیرا این فضا از قدرت بالایی برخوردار است.
وی عنوان کرد: پوشش کامل امور فنیوحرفهای، صنعتی و کشاورزی از رزمایش بزرگ مهندسی نظامی میتواند تاثیر بسزائی در ایجاد رعب و وحشت در دشمنان داشته باشد.
تسنیم: با توجه به گستردگی فعلی فضای مجازی، رسانهها چه نقشی در توسعه و اعتلای فرهنگی دارند؟
آیت الله گرکانی: امروزه با گسترش بیاندازه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی زمینه فعالیت اخلالگرایان نظم و امنیت عمومی، شایعهسازی، شایعه پراکنی و فعالیت برخی گروههای فتنهگر با اهدافی از پیش تعیین شده فراهم شده است.
تمامی رسانهها به ویژه رسانههای موجود در فضای مجازی مهمترین نقش را در زمینه ایجاد امنیت و آرامش جامعه در شرایط کنونی را ایفا میکنند، به همین دلیل اهمیت رسانههای مجازی باید پذیرفته و تقویت شود.
ایجاد حس امنیت و آرامش در جامعه از مهمترین اقداماتی است که در این زمینه تمامی رسانهها بهویژه مجموعه صدا و سیما میتوانند انجام دهند و همچنین ایجاد حس ناامنی برای مجرمان و خلافکاران در تقابل با این اقدام قرار گرفته است که خود نقش پیشگیرانهای ایفا میکند.
به دلیل اینکه ایران اسلامی موتور محرک تمامی تحولات اخیر جهان به شمار میرود و به این دلیل که یکی از این تحولات در عرصه رسانه گنجانده شده فعالیت رسانه در این زمانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
تسنیم: نقش رسانهها را در تبیین الگوهای اسلامی چگونه ارزیابی میکنید؟
آیت الله گرکانی: حرکت به سوی رسانه اسلامی باید مورد پردازش قرار گیرد و آن را بشناسیم زیرا این مطلب مانند اقتصاد اسلامی و بسیاری از مسائل دیگر آنطور که باید تبیین نشده است، ما اکنون نباید الگوهای غربی را مورد استفاده قرار دهیم زیرا الگوهای غربی هدف قطع رابطه با هویت اسلامی را دارند.
در صورتی که الگوهای اسلامی به فراموشی سپرده شوند بحرانها تشدید مییابند، امروزره ایران اسلامی در جهان مسئولیت دارد با توجه به نبوغ، نیت پاک و نظام منحصر به فردی که در ایران وجود دارد دشمنان برای نابودی آن در تلاشاند و در این زمینه از هیچ اقدامی دریغ نمیکنند، ما باید توطئهها و الگوهای غربیان را پیدا و شناسایی کنیم و با مبارزه عقلانی آن را دفع کنیم.
تسنیم: وظیفه رسانهها در جامعه اسلامی امروز چیست و باید چگونه به آنها عمل کنند؟
آیت الله گرکانی: سه وظیفه نقد و نظارت، اطلاعرسانی صادقانه و شفاف و وظیفه طرح و تبادل آرا و افکار روشنگرانه در جامعه در حوزه مطبوعات وجود دارد و معتقدم که آزادی قلم و بیان حق مسلم مردم و مطبوعات است و در این اصل هیچگونه تردیدی ندارم زیرا این مسئله جزئی از اصول قانون اساسی است.
معتقدم که اگر جامعه مطبوعات آزاد و دارای رشد و قلمهای آزاد و فهمیده را از دست بدهد بسیاری از سایر چیزهای با ارزش را نیز از دست داده است، وجود مطبوعات آزاد و روشنگرانه از نشانههای رشد یک ملت است و در حقیقت مایه رشد افکار اجتماع بوده و از طرفی آزادگی ملت آن را به وجود میآورد.
رسانه به نوبه خود میتواند در رشد فرهنگ مردم موثر باشد البته حقایق ارزشمند دیگری هم در کنار این ارزشها وجود دارد که با آزادی مطبوعات و آزادی قلم میتواند متجلی شود، هنر بزرگ آن است که کسی بتواند آزادی را حفظ و حقیقت را درک کند و بهتر است مطبوعات آزادی هم داشته باشد و آسیبها نیز دامنگیر آن نشوند.
گویندگان و نویسندگان که توفیق سخنگفتن با مردم را دارند باید همواره خداوند را در نظر داشته باشند و با صداقت به بیان حقیقت بپردازند و با سخنان خلاف واقع و با تکیه بر گمان خدایی ناخواسته به تبلیغات و سیاستهای دشمن کمک کنند و کام شیرین مردم را تلخ کنند.
همه مراقب باشند که کسانی که در کشور اهل قلم هستند اصحاب مطبوعات بوده و کسانی که رسانه و تریبون را به دست دارند مراقب باشند که به خواست دشمنان که همان نامطلوب نشان دادن چهره انقلاب اسلامی است را به دستهای منطقه و جهان است کمک نکنند.
دشمنان انقلاب میخواهند خط ایستادگی در مقابل استکبار در میان مردم رواج پیدا نکند اما این مسئله خصیصه ملت شریف ایران اسلامی است.
تسنیم: نقش رسانههای انقلاب اسلامی در صدور انقلاب چیست؟
آیت الله گرکانی: رسانههای انقلابی جمهوری اسلامی ایران به منظور ارائه بیبدیل انقلاب در تاریخ معاصر به معرفی دستاوردهای مادی و معنوی با تکیه براصل عزت و استقلال پرداختهاند به گونهای که امروزه گفتمان رسانههای انقلابی جمهوری اسلامی ایران نزد افکار عمومی منطقه و جهان کاملا متمایز و دارای هویت ملی و مذهبی جلوه کرده است.
تبیین اندیشههای زلال معمار کبیر انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری و ترویج آنها در کشورهای دوست با بهرهگیری از ابزارهای سنتی و نوین و متناسب با شرایط کشور و منطقه از دیگر اقدامات این رسانهها است.
اندیشههایی همچون حمایت از مردم مظلوم فلسطین و مقاومت شرافتمندانه در برابر رژیم صهیونیستی و حمایت از مظلومان و محرومان جهان، تقویت روحیه خودباوری، نفی سلطه زر و زور و ظلمستیزی از جمله مبانی اساسی برنامههای خبری و تولیدی و تحلیلهای روزانه رسانههای جمهوری اسلامی بوده و باید باشد.
این موارد نشانگر سمت و سوی حاکم بر رسانههای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران است که نسیم روح بخش آن از بدو تاسیس در قالب برنامه های مختلف تاثیرگذار انقلاب اسلامی را به افکار عمومی منطقه و جهان در دور و نزدیک منتقل کرده است.
گفتوگو از فاطمه مختاری، نسترن شریفی
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع