[ad_1]
به گزارش خبرگزاری فارس، ژنرال هایزر در صفحه ۳۰۶ کتاب خود در مورد نتایج سفر خود بیان داشته است: «من ماندن فرماندهان ارتش را در داخل ایران تضمین کرده بودم و سازمان ارتش را منسجم نگاه داشته بودم. تا آنجا که توانسته بودم با توجه به سنّت و فاداری عمیق آنها به شاه، فرماندهان ارتش را وادار به حمایت از رئیس غیرنظامی دولت، شاپور بختیار کرده بودم، فرماندهان ارتش را ترغیب کرده بودم که طرحهای لازم را برای کودتا تهیه کنند.
آن طرحها تهیه شده بود. سرانجام از نقطه نظر نظامی ثابت کردم و نشان دادم که آمریکا نیازهای لجستیکی آنها را تأمین خواهد کرد و در همه شرایط پشتیبان آنها خواهد بود…. وظیفه اصلی من در این مأموریت، به کار بردن همه تلاشهایم در جهت امکان تقویت دولت بختیار یا هر دولت غیرنظامی دیگری که با غرب سرسازگاری داشته باشد، بود. بطوری که بتواند اوضاع کشور را در دست بگیرد. همانطور که در سراسر کتاب نوشتم، من اوضاع ایران را با بالاترین مقامات دولت آمریکا بطور روزانه در میان گذاشتهام.
آنها از من میخواستند به فرماندهان ارتش، روشهایی را توصیه کنم که بتوانند با کمک آن روشها، با بختیار ارتباط برقرار کنند و ارزش قدرت واقعی را که در اختیار آنها بود به بختیار بفهمانند تا او از توان نیروهای ارتش مطلع شود.
این کار باعث شد که به رهبران ارتش توصیه کنم، راههایی را به بختیار پیشنهاد کنند که بتواند از این قدرت در جهت در دست گرفتن اداره کشور استفاده کند. برخی از مفسران از همین مساله به این نتیجه میرسند که من مستقیم یا غیرمستقیم مسئول شکست دولت بختیار بودهام. من این نتیجهگیری را قبول ندارم، به نظر من راههای موفقیت بختیار فراهم بود، امّا دولت آمریکا نتوانست وسیلهای فراهم کند که بختیار مطمئن به استفاده از آن راهها شود طبیعی است که این مسئله نتیجتاً جز فاجعه نخواهد بود، فاجعهای برای غرب».
انتهای پیام/
http://fna.ir/SK26KJ
[ad_2]
لینک منبع