در سالروز شهادت سیدحسن مدرس در گفتگو با برخی نمایندگان مجلس پیرامون اینکه شهید مدرس چه کرد که مدرس شد و یک نماینده در این برهه زمانی چطور میتواند مدرس زمان خود باشد
دکتر احمد آریایی نژاد نماینده مردم ملایر در این خصوص گفت: هر کسی که میخواهد شبیه کسی بشود باید رفتارهایش را پیدا کرده و بتواند به آنها عمل کند و طبیعتا شاخص هایی دارد از نظر من با توجه به شناختی که دارم اولا باید از وابستگی های دنیا کم شده و به طرف وابستگی های اخلاقی و الهی برود و این اصل ماجراست و نکته دیگر اینکه در زمینه تخصصی خودش فعالیت نماید.
حمیدرضا عزیزی نماینده مردم اردل و فارسان اظهار نمود: مدرس نماینده ای بود که همواره حقگو و مدافع ملت و استعمارستیز بود و از شاخص های برجسته ایشان شجاعت و دین داری و خداترسی و دفاع از حقوق مردم بود.
وی گفت: ما هم باید مراقب باشیم با الگو گرفتن از این مرد بزرگ باصداقت و دفاع از حقوق مردم بدون حاشیه بتوانیم کمکی به مردم ایران داشته باشیم.
محمدرضا صباغیان نماینده مردم مهریز در خصوص شخصیت شهید مدرس گفت: مدرس از منافع و باند و حزب و گروه در راستای منافع خودش استفاده نکرد
مدرس برای مردم و اسلام حرف میزد و بخاطر همین مدرس شد.
وی گفت: شهید مدرس تطمیع و منافع را هم از خودش دور کرد.
محمد معتمدی زاده نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با اینکه شهید مدرس چه کرد که مدرس شد گفت: شاخص شهید مدرس شفافیت و ظلم ستیزی او بود در موقعیتی که باید بعنوان نماینده مردم به این جایگاه وزن میداد این کار را انجام داد.
وی گفت : مدرس بعنوان یک فرد تراز مجلس بود و ازین جهت میشود مدرس را تراز یک نماینده و بعنوان شاخص و الگو مشخص کرد.
وی اذعان داشت: مدرس در مجلس مشروطه نشان داد که نماینده مجلس باید فقط مردم را ببیند آنهم مردمی را ببیند که صدای آنها در برابر ظلم بلند بود
مدرس بعنوان یک نماینده مردمی خودش را ثابت کرد.
حاکم ممکان نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در رابطه باشخصیت شهید مدرس گفت: صرف قانونگذاری نبوده که مدرس را مدرس کرده است مهمترین موضوعی که میتوان در این خصوص گفت این است که مدرس یک چهره مردمی بود یعنی دیدگاه مدرس برای حل معضلات و مشکلات مردم و آن چیزی که مردم در بطن جامعه بدنبال آن بودند مدرس مطرح میکرد.
وی گفت: از طرفی هم مسائل شرعی و قانونی را در نظر میگرفت و مقابل تفکرات ضد ملی مقابله میکرد مدرس در مقابل تفکرات وابسته به شرق و غرب هم ایستادگی کردو بواسطه همین تفکرات و نگاه بود که باعث شد ایشان به شهادت برسد.
دکتر عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی در رابطه با شهید مدرس گفت: روز شهادت شهید مدرس را روز مجلس نامگذاری کردیم
مدرس نه پل ساخت نه بدنبال پروژه بود، مدرس مردم سالاری دینی را با زبان مردم عنوان کرد و حریت و شجاعت و بینش و دانش خاصی داشت.
وی گفت: شهید مدرس در قانونگذاری در واقع یک نماینده ای در تراز بود که میتوانست هیچ وقت به کسی بدهکار نباشد و یک جمله ای در خاطراتش هست که از او سوال کردند تو چطور اینقدر شجاعت و جسارت داری و حرف میزنی گفت من ترس و طمع را در خودم کشته ام.
عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: نتیجه میگیریم نماینده ای که ترس و طمع را در خود بکشد آن نماینده حر و آزاد هست و میتواند زبان واقعی و آزاد جامعه باشداگر ما میبینیم که گاها خودسانسوری در مجلس وجود دارد بخاطر ترس است و یا بخاطر طمع
وی اذعان نمود: طمع به اینکه نکند مقام دولتی و وزیر فلان امتیاز را به من ندهد حتی برای شهر و حوزه انتخابیه اش
مدرس از این مقوله ها مبرا بود و ترس و طمع را در خود کشته بود
وی تاکید کرد: این ویژگی مدرس او را به یک انسان زنده برای همیشه تاریخ در پارلمان ایران ماندگار کرده است.