زائری: هیچ سوژهای برای مستندنگاری تکراری نیست
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۱۹ شهریور ۹۵ 2۰23
[ad_1]
به گزارش باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، نویسنده و منتقد در دومین کارگاه اردوی سه روزه مستندنگاری اسالم که صبح امروز پنج شنبه از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی در این شهر برگزار شد، افزود: برای مستندنگار، چیزی تحت عنوان سوژه تکراری وجود ندارد؛ چون هر موضوع، لایههای زیادی دارد که همیشه میتوان سراغش رفت و آنچه به موضوع اهمیت میبخشد، همان چیزی است که ما به آن اضافه میکنیم.
نویسنده کتاب «گفت بگو میگویم» که عنوان «مستند، واقعیت، ادبیات» را برای کارگاه خود انتخاب کرده بود، ادامه داد: مستندنگاری، محدود به یکی دو قالب نیست و حاشیهنگاری، واگویه، روستانگاری، گزارش ـ گفتگو، حاشیهنویسی، یادداشت سفر، اعترافنامه، خاطرات، شهرنوشت، کارنامه، رویدادنگاری، تکنگاری مکان و … قالبهایی هستند که مجموعا در مستندنگاری جای میگیرند.
زائری با بیان اینکه درست نویسی، کار مورخان و خوبنویسی کار نویسندگان است، خاطرنشان کرد: مستندنگاری هم دارای درام، تعلیق، طنز و رویکرد انتقادی است و از این باب، شباهت زیادی با سایر قالبهای نوشتاری دارد.
این نویسنده به هنرجویان کارگاهش تأکید کرد که کارشان را مدام بازنویسی کرده و آن را بلندبلند بخوانند تا موسیقی متن، آشکار شود و معایب کار درآید.
زائری همچنین با در اختیار گذاشتن متون متعدد و متفاوتی از نمونههای مستندنگاری، هنرجویانش را به نقد و بررسی آنها دعوت کرد و کارگاه خود را با خوانش و نقد این دسته از آثار به پایان برد.
یادآور میشود، اردوی سه روزه هنرجویان مستندنگاری هماکنون با کارگاه محمدرضا سرهنگی در عصر پنجشنبه ادامه یافته است. شرکتکنندگان این دوره، پیشتر با ارائه آثار خود برای حضور در آن انتخاب شدهاند.
این هنرجویان که در میان آنها روزنامهنگاران و نویسندگان جوان شاخص هم به چشم میخورد، امشب همراه با تنی چند از نویسندگان و استادان در آیین چهل و هفتمین سالمرگ جلال آل احمد در مسجد جامع امام صادق (ع) خلیف آباد شرکت خواهند کرد و بامداد فردا، اسالم را ترک خواهند کرد.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع