زنان و کودکان قربانیان داعش و سکوت مجامع بینالمللی
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۸ آبان ۹۵ 2۰24
[ad_1]
در اخبار و رسانه ها شاهد هستیم مردم سوریه و عراق در تلاش هستند که استان های موصل و حلب را از وجود گروه های تروریستی داعش پاک سازی کنند که در این خصوص نیز پیشرفت های خوبی داشته اند از طرف دیگر کشورهای غربی تحت عنوان آتش بس و مذاکره درصدند که تروریست ها را نجات دهند و برای آنها زمان بخرند .
داعش تحت عنوان دولت اسلامی عراق و شام، یک گروهک تروریستی ساخته و پرداخته دولتهای ارتجاعی و استکباری است که بخشهای بزرگی از شمال عراق و شرق سوریه را در تصرف خود دارد. داعش ریشه در تفکرات القاعده دارد و به نوعی منفک شده از آن سازمان محسوب میشود که عدهای از افسران اطلاعاتی و نظامی رژیم صدام عناصر این گروه تروریستی را تشکیل میدهند. این گروه به رهبری ابوبکر البغدادی از تکفیریهای سلفی جدا شده از شبکهی القاعده تأسیس شده و با دولتهای عراق و سوریه وارد جنگ شده است. در حالی که برابر منشور ملل متحد همه کشورها باید از هرگونه تجاوز به تمامیت ارضی کشور دیگر خودداری کنند وگرنه صلح و امنیت بین المللی مخدوش می شود و شورای امنیت سازمان ملل وظیفه دارد برابر فصل هفتم منشور این سازمان اقدام کند.
اگرچه داعش یکی از رادیکالترین گروههای اسلامگرا در خاورمیانه میباشد؛ اما این گروه از مذهب تنها به عنوان ابزاری جهت دستیابی به اهداف خود استفاده میکند. این گروهک با سیاست عامدانه خود با هدف نابودی، سرکوب یا اخراج دائمی جوامع متنوع قومی و مذهبی عراق اقدامات خود را در حکم جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسلکشی انجام میدهد این گروهک موارد جدی نقض حقوق بشر دوستانهی بینالمللی و سوءاستفادههای فاحش حقوق بشر از جمله کشتار غیرنظامیان، گروگانگیری، تجاوز، بردگی، قاچاق زنان و کودکان، استخدام اجباری کودکان، تخریب اماکن مذهبی و فرهنگی، غارت اموال و جلوگیری از آزادیهای بنیادی را انجام میدهند که در هر مورد اسناد بین المللی مشخصی وجود دارد و تکلیف نحوه برخورد با مجرمین تعیین شده است.
داعش و گروههای مسلح و وابسته به آن عامداً و با برنامهریزی دقیق اعضای جوامع متنوع قومی و مذهبی عراق شامل ترکمنها، مسیحیها، ایزدیها، صابئین، کاکائیها، شیعیان عرب و سایرین را مورد هدف قرار داده و حقوق انسانی آنان را بطور آشکار نقض می کنند. این اقدامات مصداق نسل کشی به شمار می رود و همچنین بر اساس کنوانسیون منع و مجازات کشتار جمعی، این اقدام جنایت بینالمللی محسوب میشود. مطابق ماده ۲ این کنوانسیون این جنایت به عملی اطلاق میگردد که کشتار وسیع تمام یا بخشی از یک گروه قومی، نژادی، ملی و یا مذهبی را به دنبال داشته باشد و بر اساس ماده ۴ مرتکبین این جنایت باید در دادگاههای صالح کشوری که جنایت در آن به وقوع پیوسته در درجه نخست و سپس در دادگاههای ملی و بینالمللی قابل تعقیب و مجازات میباشند. ماهیت تروریستی اقدامات این گروه بر اساس موازین بین الملی انکار ناپذیر است. اقدامات غیر انسانی این گروه نه تنها تهدیدی علیه امنیت دولتهای منطقه است ، بلکه یک فاجعه علیه جهان است که هرگونه سهل انگاری در این مورد موجب به خطر افتادن امنیت بین المللی می گردد.
شایان ذکر است جنایات داعش علیه زنان و دختران به گونههای متفاوت اتفاق میافتد . درباره خشونت علیه زنان توسط داعش ، عفو بین الملل با انتشار گزارشی اعلام کرد که زنان و دختران جوان ایزدی در معرض تجاوزات مکرر جنسی از سوی اعضای داعش بودهاند و شهادتهای متعددی وجود دارد که نشان میدهد دختران ایزدی برای فرار از تجاوزات جنسی دست به خودکشی زدهاند. تعداد زیادی از دخترانی که قربانی بردگی جنسی به دست اعضای داعش شدهاند، بین ۱۴ تا ۱۵ سال سن یا حتی کمتر دارند. همچنین بیماریهای جسمی و روانی که ناشی از خشونتهای جنسی هولناک در حق این زنان است بسیار فاجعه بار است این در حالی است که برخی از این زنان شکنجه شده و مثل برده به کار گرفته شدهاند و حتی دختران و زنانی که توانستهاند فرار کنند همچنان از مشکلات عمیق روانی رنج میبرند. دیده بان حقوق بشر اعلام کرده حداقل ۷۵۰-۷۷۰ در تکریت یک دوره سه روزه قتل عام شدند که داعش این تعداد را ۱۷۰۰ می داند. تجاوز جنسی به زنان هم به عنوان یک سلاح جنگی و هم به عنوان وسیله ای برای تحقیر و مطیع ساختن مردم توسط داعش صورت می گیرد، همچنین از زنان و دختران به عنوان پاداش برای ارائه خدمات استفاده می کنند.
بر اساس گزارش وزارت حقوق بشر عراق هم، ابو انس اللیبی یکی از سرکردگان داعش یکصد و پنجاه نفر از زنان و دختران را در شهر فلوجه به سبب سرپیچی از پذیرفتن جهاد نکاح اعدام کرده است. در این گزارش همچنین به قتل عام گسترده در فلوجه و دفن قربانیان به شکل دسته جمعی در مناطق الزغارید و الجولان و ناحیه صقلاوه اشاره شده است. این موارد تنها نمونههای کوچکی از نقص حقوق زنان و کودکان توسط داعش میباشد.
این موارد نقض حقوق بشری بیانگر میزان خارج از ظرفیت وحشی گری داعش میباشد و نشان دهنده بدترین جنایاتی است که در حق شهروندان عراقی و سوری صورت گرفته است که این امر موجب پایمال شدن حقوق آنها شده است. در شرایط فعلی و با توجه به روند رو به گسترش فرایند جهانی شدن و توسعه بیش از پیش رسانهها و ارتباطات همچون اینترنت و فضای مجازی و تأثیرگذاری گروههایی همچون داعش از طریق اینگونه ارتباطات بر افکار عمومی و جذب نیرو، مداخله مستقیم سازمان ملل و شورای امنیت، امری ضروری و غیرقابل اجتناب است؛ ولی با این وجود نه سازمان ملل و نه هیچ یک از کشورهای مدعی حقوق بشر نه تنها هیچ واکنشی از خود نشان نداده، بلکه با ارسال اسلحه و تجهیز کردن تروریست ها روزانه صدها نفر را به قتل می رسانند.
عطیه قشونی
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع