» فرهنگی، هنری » سینما و تئاتر » مارگارت تاچر پناهندگی محمدرضا پهلوی را نپذیرفت
سینما و تئاتر

مارگارت تاچر پناهندگی محمدرضا پهلوی را نپذیرفت

۲۲ مرداد ۹۵ 2۰23

[ad_1]

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، مدارک افشا شده اخیر آرشیو ملی بریتانیا حاکی از آن است که مارگارت تاچر در سال ۵۷ درخواست پناهندگی شاه مخلوع ایران را رد کرده است.

(گاردین۲۰۱۶) گزارش داد مطابق اسناد منتشر شده در سال ۲۰۰۹ مشخص شد که بریتانیا در آن زمان ماموری را برای ارسال پیام به شاه به باهاما فرستاده است. شاه پس از آن به همراه خانواده‌اش به جزیره پارادایس کاراییب تبعید شد. در این مستندات دلیل پناه ندادن به شاه اقدام تلافی جویانه ایران و حفظ دیپلمات‌های انگلیسی باقیمانده در تهران عنوان شده است.

طبق پرونده‌هایی که به تازگی منتشر شده با عنوان سند شماره ۱۰ «داونینگ استریت» آشکار می‌سازد که تاچر نخست‌وزیر وقت بریتانیا نگران امنیت دیپلمات‌های این کشور در تهران بوده مانع پذیرش شاه در بریتانیا شده است.

این اسناد همچنین نشان می‌دهند که «سر دنیس رایت» سفیر سابق بریتانیا در ایران  برای دوری از توجه رسانه‌ها بصورت مخفیانه و با نام مستعار به محل تبعید شاه در باهاما رفته و در این رابطه نامه‌ای سرّی به تاچر نوشته است: «همراهان ایرانی شاه به چند محافظ و خدمه و یک پرستار اروپایی کاهش یافته‌اند و چند خدمتکار سیاه‌پوست نیز در خانه هستند».

بیش از ۳۵ سال از انقلاب اسلامی، طی سال‌های اخیر جزییات فراوانی از آنچه که پیش و پس از انقلاب روی داده توسط بریتانیا و ایالات متحده افشا شده که نشان می‌دهد غرب بلافاصله پس از پیروزی «آیت‌الله خمینی» حمایت خود را از «شاه» که نام کاملش «محمدرضا پهلوی» است قطع کرده است.

(بی‌بی‌سی ۲۰۰۹) اسناد نشان می‌دهد بریتانیا نگران پناهندگی شاه مخلوع ایران به این کشور بوده است. بریتانیا در آن زمان یک دیپلمات را بصورت مخفیانه به باهاما فرستاده تا شاه را از سفر به بریتانیا منصرف کند. آرشیو رسمی بریتانیا پس از ۳۰ سال مدارکی را افشا کرد که نشان میدهد این کشور نمی‌خواسته از شاه ایران پس از انقلاب اسلامی حمایت کند.

در این اسناد مارگارت تاچر نخست وزیر وقت بریتانیا ابراز داشته که ازینکه نمی‌تواند به شاه هم‌پیمان و دوستشان پس از انقلاب و در دوران تبعید کمک کند. در آن زمان دفتر خارجه بریتانیا به تاچر پیشنهاد می‌دهد که چنانچه شاه را در حومه لندن پناه دهد دیپلمات‌هایش در تهران به خطر می‌افتند و اجازه ورود محمدرضا پهلوی را به بریتانیا نمی‌دهد.

بی‌بی‌سی در ادامه می‌نویسد:سال ۵۷ چند ماه پس از اینکه شاه برای معالجه سرطان به آمریکا می‌رود دانشجویان ایرانی ۶۳ نفر از دیپلمات‌های سفارت آمریکا را گروگان می‌گیرند و دلیل آن را استرداد شاه به ایران برای محاکمه عنوان می‌کنند.

انتهای پیام/

 

 

http://fna.ir/6GBZG7

[ad_2]

لینک منبع

ثبت شرکت سئو سایت

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید