محیطهای مجازی عشق و وفاداری را از زندگیها محو کرده است
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس
12 بهمن 95
3۰42
[ad_1]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرضا، ارتباطات، ویژگی بشر است و او را از بقیه موجودات جدا میکند، بشر در زمانهای متعدد در زمینههای مختلف پیشرفت کرده است و دنیای پست مدرن اخیر در حال حرکت به سمت رسانههای دو سویه است.
افزایش استفاده از اینترنت و به ویژه شبکههای اجتماعی موبایلی این روزها با توجه به استفادههای مفیدی که دارد، در کنار اشتغال به کار طولانی والدین و تغییر نگرش والدین به تربیت فرزندان، سبب دوری اعضای خانواده از یکدیگر را فراهم ساخته است به گونهای که با توجه به نزدیکی فیزیکی و در زیر یک سقف بودن در داخل خانواده، گاه فاصله عاطفی و معنوی زیادی را از یکدیگر تجربه میکنند و افراد خانواده کمترین مراودات و گفتوگوی همدلانه را با هم دارند، این موضوع آسیبهایی را نیز در خانوادهها به وجود آورده که در کنار سایر عوامل مخرب در روابط خانوادگی، سبب سست شدن بنیاد خانوادهها و طلاق عاطفی زوجین و کمرنگ شدن صمیمیت میان اعضای خانواده و گسترش شکاف نسلی را فراهم کرده است.
کارشناسان علت بسیاری از خشونتهای خانگی را نبود ارتباط و تعامل صحیح و گفتوگوی همدلانه در بستر خانواده ذکر کردهاند، با توجه به این موارد به نظر میرسد تلاش برای به حداقل رساندن تهدیدهای شبکههای مجازی در کاهش سلامت و پایداری نهاد خانواده، ضرورتی انکارناپذیر است و این مهم میسر نمیشود مگر از طریق توسعه روابط پایدار و صمیمیت و همدلی میان اعضای خانواده در بستر گفتوگوهای صمیمی میان اعضای خانواده.
شبکههای مجازی ابزار جنگ نرم دشمن هستندکه هدف آن نابودی خانوادهها است، در چین کسانی که روزانه بیش از یک ساعت در روز از اینترنت استفاده میکنند معتاد اینترنت محسوب میشوند و باید به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنند و این در حالی است که بر اساس دادههای وزارت ورزش و جوانان، به طور میانگین جوانان کشور روزانه ۹ ساعت به گوشیهای موبایل مشغول هستند، از عوارض و جنبههای زیانبار استفاده مدیریت نشده از فضای مجازی آن است که تنوع طلبی عاطفی و جنسی در جامعه شیوع پیدا کرده که آسیبهای روانی و اجتماعی زیادی دارد.
شبکههای مجازی امکانی ایجاد کردهاند که اطلاعات بدون کنترل رد و بدل میشود و الان شرایط دنیا این فرصت را فراهم کرده که همه میتوانند سلیقه خود را در تفسیر متن در اختیار یکدیگر قرار دهند و با سیستم لایک و کامنت تفسیر خاص خود منتشر میکنند.
دشمن برنامههای مختلفی را از طریق فضای مجازی اجرا میکند
رئیس پلیس فتا شهرضا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه سهولت گفتوگو و تبادل اطلاعات با دیگران از طریق چت و سرعت تبادل اطلاعات و ناشناخته ماندن مبادله کنندگان از مهمترین ویژگیهای فضای مجازی است، اظهارداشت: این شبکه جهانی در حال گسترش، روی دیگری نیز دارد و آن وجود خطرات بالقوه است که گاهی میتواند به خساراتی بزرگ و جبران ناپذیر برای فرد و جامعه مبدل شود.
مهدی الصاق افزود: گسترش امکانات اینترنت در فضای جامعه سبب بروز فرصتهایی برای افزایش آگاهی افراد و حتی ایجاد اشتغال برای برخی شده است، ولی تهدیداتی نیز به همراه دارد و در فضاهای مجازی حوزه تولید، انتقال و مصرف اطلاعات با شیوه سنتی متفاوت است.
وی با اشاره به ماهواره، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، گفت: این امکانات هم نقاط مثبت دارد و هم نقاط منفی، در بسیاری از موارد این امکانات برای مردم فرصت هستند اما در مواقعی دیگر به عنوان تهدیدات خطرناکی برای فرهنگ جامعه محسوب میشوند.
رئیس پلیس فتا شهرضا با بیان اینکه دشمن با هدف استحاله فرهنگی، اعتقادی و سیاسی برنامههای مختلفی را از طریق فضای مجازی اجرا میکند، افزود: باید اطلاع و دانش عمومی درباره آسیبهای این فضا افزایش یابد تا با استفاده مناسب از مزایای آن، از این آسیبها در امان باشند.
وی با تأکید بر اینکه استفاده افراطی از فضای مجازی سبک زندگی ما را تحت الشعاع قرار داده است، تصریح کرد: امروز فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مردم را از بیرون خانهها به یکدیگر نزدیک و در درون خانهها فاصله و دوری ایجاد میکند.
متأسفانه آمار دقیقی از چگونگی آسیبهای اجتماعی در شهرستان وجود ندارد
الصاق با اشاره به اینکه متأسفانه آمار دقیقی از چگونگی آسیبهای اجتماعی در شهرستان وجود ندارد، اظهارداشت: فضای مجازی مجموعهای از آسیبهای مشترک را در تمام کشور و بر روی همه انسانها داشته و لازم است برای مقابله با آنها برنامهریزی شود.
وی بیان کرد: مسئولان فرهنگی باید بدانند که شبکههای اجتماعی و فضای مجازی بیشتر از آن چه مشکلات اخلاقی به بار بیاورد، مسائل اجتماعی را تحت الشعاع قرار داده و باید از منظر مقابله با مسائل اجتماعی و خانوادگی به این امکانات نگاه کنیم.
رئیس پلیس فتای شهرضا با بیان اینکه تزلزل در بنیان خانواده و مشکلات روابط اجتماعی بین افراد مهمترین معضلات اجتماعی فضای مجازی و شبکههای اجتماعی محسوب میشود، گفت: یکی از آسیبهای فضای مجازی، استفاده بی رویه و بدون برنامه زوجین از آن است که به ایجاد و تقویت روحیه بیاعتمادی بین آنها منجر میشود.
وی با تأکید بر اینکه تهدیدها و آسیبهای فضای مجازی باید برای خانوادهها و مراکز آموزشی به صورت کارشناسی تشریح و تبیین شود، افزود: استفاده گسترده از تلفن همراه در خانوادهها و شیوع آن به ویژه در بین کودکان و نوجوانان ضرورت اعمال قوانین نظارتی از سوی والدین را دوچندان کرده است.
الصاق با اشاره به اعتیاد افراد به شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، گفت: مصنوعی شدن ارتباطات و از بین رفتن روابط صحیح اجتماعی، تضعیف نهاد خانواده و صله رحم، بیهویتی و بحران هویت و تقوی از آسیبهای فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه نیمی از کاربران اینترنت در منطقه خاورمیانه در ایران هستند به همین دلیل لازم است مردم جامعه ما بیشترین آموزشها را در این زمینه فراگیرند، بیان کرد: فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با سرعت وارد کشور ما شد در صورتی که شرایط فرهنگی کشور آمادگی لازم را برای پذیرفتن این فناوری نداشت از این رو مشکلات و مسائل بسیاری در جامعه به وجود آمده است.
اشتراک عکسها و اطلاعات شخصی در فضای مجازی یکی از بدترین آسیبهای این فضا است
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات شهرضا با تأکید بر اینکه اشتراک عکسها و اطلاعات شخصی در فضای مجازی یکی از بدترین آسیبهای این فضا است، افزود: این مسئله تاکنون منجر به وقوع جرایم زیاد و در نتیجه طرح پروندههای دعاوی در محاکم دادگستری شده است.
وی با بیان اینکه تولید محتوا و آسیب شناسی کارشناسی مهمترین راه مقابله با هجمههای فرهنگی دشمنان از طریق شبکههای اجتماعی و فضای مجازی است که مسئولان باید به آن توجه ویژه داشته باشند، خاطرنشان کرد: متأسفانه شرم و حیای حاکم بر شخصیت خانوادگی در جامعه سبب اجتناب بسیاری از خانوادهها از مراجعه به پلیس و طرح شکایت و یا اطلاع رسانی درباره اخاذیها و سایر جرایم در این زمینه شده و لازم است فرهنگسازی و اطلاع رسانی مناسب در این زمینه انجام شود.
الصاق با بیان اینکه کنترل و اشراف والدین در استفاده فرزندان از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مهمترین راه برای مقابله با معضلات و مشکلات این فضا است، افزود: متاسفانه والدین بدون آگاهی از معضلات و مشکلات فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، تلفنهای همراه هوشمند و تبلت را در اختیار فرزندان خود قرار میدهند و هیچ نظارتی نیز در این زمینه انجام نمیدهند.
خانوادهها در صورت مواجه شدن با هر نوع تهدیدی به پلیس مراجعه کنند
وی گفت: قانونگذار در قانون مجازات اسلامی و قانون جرایم سایبری همان مجازاتهایی را که برای مجرمان در فضای حقیقی در نظر گرفته برای مجرمان فضای سایبری هم اعمال کرده به همین دلیل خانوادهها باید با اطمینان خاطر داشته باشند که در صورت مواجه شدن با هر نوع تهدیدی به پلیس مراجعه کنند.
رئیس پلیس فتا شهرضا بیان کرد: جوانان و نوجوانان نیز بدون هدف و انگیزه خاصی به فضای مجازی رجوع میکنند که این امر در مواردی سبب ورود افراد به شبکههای غیر اخلاقی میشود که مشکلات بسیاری برای آنها و جامعه ایجاد میکند، بنابراین رجوع هدفمند افراد به فضای مجازی باید در جامعه نهادینه شود.
وی با تأکید بر اینکه اعتیاد به اینترنت در کشور ما بسیار نگران کننده است که این مهم بیشتر در ردههای سنی پنج تا ۲۰ سال دیده میشود، تصریح کرد: بهترین سرمایه کشور بیشترین زمان خود را صرف استفاده از بازیهای رایانهای، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی می کنند.
قربانیان جنگ نرم دشمن سبب سرافکندگی خانوادهها میشوند
الصاق با بیان اینکه دینزدایی یکی از مهمترین اهداف استکبار جهانی از فعالیت در فضای مجازی است، افزود: قربانیان جنگهای سخت به عنوان شهید و جانباز شناخته شده و جزء افتخارات ملی محسوب میشوند و همه افراد به دوستی و یا همراهی با آنها افتخار میکنند اما متأسفانه قربانیان جنگ نرم دشمن سبب سرافکندگی خانوادهها و باعث بروز مشکلاتی برای جامعه میشوند.
وی گفت: برای جلوگیری از نفوذ دشمنان به جامعه ایران اسلامی از طریق شبکههای اجتماعی، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، خانوادهها باید زمان را مدیریت کرده و استفاده فرزندان از این امکانات را کنترل کنند.
الصاق با بیان اینکه دشمن در جریان جنگ سخت نظامی به شدت شکست خورد و مواضع نظامی و سنگرهای پشتیبانی او نابود شد، افزود: در جریان جنگ نرم مواضع دشمن تا خانههای مسکونی برخی از افراد پیشروی کرده که نمونه آن نصب ماهواره بر پشت بامها است.
وی بیان کرد: ترویج فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی باید در بین خانوادههای ایرانی نهادینه شود چرا که متخصصان ایرانی در این زمینه عملکرد بسیار مناسبی داشتهاند به طوری که یکی از شبکههای ایرانی بیش از سه میلیون کاربر دارد که این مهم نشان از کیفیت تولیدات این شبکه است.
رئیس پلیس فتا شهرضا گفت: برداشتهای اینترنتی غیر مجاز، هتک هیثیت و کلاهبرداریهای رایانهای بیشترین فراوانی جرایم فضای مجازی را به خود اختصاص دادهاند.
ترویج فساد و فحشا، اعتیاد به مواد مخدر و کلاهبرداری از مهمترین آسیبهای فضای مجازی است
وی افزود: ترویج خشونت، ترویج فساد و فحشا، اعتیاد به مواد مخدر و کلاهبرداری از جمله مهمترین آسیبهای فضای مجازی است و ما نمیتوانیم استفاده از تکنولوژی را محدود کنیم اما میتوانیم شیوه استفاده از آن را قانونمند و سازماندهی کنیم که در این زمینه والدین نقش بسیار مؤثری بر عهده دارند.
الصاق گفت: پدران و مادران باید محیط امن و مبتنی بر روابط دوستانه را در خانوادهها ایجاد کنند تا در صورت بروز مشکلاتی نظیر اخاذی برخی از شیادان از فرزندان، آنها بتوانند بدون ترس مسائل را با والدین مطرح کنند.
معارف الهی با استفاده از نظرات کارشناسان از طریق فضای مجازی در اختیار افراد قرار گیرد
فرماندار شهرضا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به فضای مجازی تهدیدات و فرصتهای آن، اظهارداشت: شناخت تهدیدها، آسیبها، معایب و مضرات فضای مجازی و شبکه سایبر سبب میشود تا با اشراف کامل و دقت نظر بالا، نگاهی جامعتر به موضوعات داشته باشیم و در هنگام برنامهریزی، طراحی و اجرای برنامهها و فعالیتهای مختلف دچار غفلت و اشتباه نشویم.
محسن گلابی با اشاره به اینکه آسیبهای فضای مجازی یک تهدید است اما باید این تهدید را به یک فرصت در راستای ترویج اهداف و نیات خدا پسندانه تبدیل کنیم، افزود: ارتباطات سالم در فضای مجازی و لزوم هوشیاری جوانان و خانوادهها نسبت به تهدیدات فضای سایبری در درجه نخست قرار دارد.
وی گفت: پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و توجه والدین به رفتار فرزندان بسیار مهم است و برای جلوگیری از هم پاشیدگی خانوادهها، والدین باید تا حدودی به فناوریهای روز دنیا مسلط و آگاه باشند که تغییر در رفتار فرزندان به معنای ایجاد تغییر در طرز فکر آنها است.
فرماندار شهرضا بیان کرد: با توجه به اینکه بیشتر استفاده کنندگان از فضای مجازی نوجوانان و جوانان هستند، فرهنگسازی برای کاهش پیامدهای آن ضروری است، بنابراین اطلاع رسانی، آموزش نحوه استفاده صحیح از این فناوری میتواند مؤثر واقع شود.
وی تصریح کرد: دور شدن از فضای خانواده و فراموشی عواطف و احساساتی که در گذشته بوده یا فاصله گرفتن از ارتباطهای واقعی خانوادگی میتواند از خودبیگانگیهایی را پدید بیاورد که در درازمدت آسیبهایی را برای کاربران شبکههای مجازی به دنبال دارد و این به نوعی تهدید کانون خانواده محسوب میشود.
وی با اشاره به عرضه کالای قاچاق، بیان کرد: اگر کالا یا محصولی با استقبال عمومی مواجه شده و افراد از آن استقبال میکنند برای اعمال محدودیت در استفاده از آن لازم است که کالایی بهتر و با کیفیت بیشتر تولید کنیم.
فرماندار شهرضا با تأکید بر اینکه وقتی بدون قانون و بیضابطه از تکنولوژی اینترنت و فضای مجازی استفاده شود مشکلاتی ایجاد میشود، تصریح کرد: ما در دوران جنگ تحمیلی ثابت کردیم که افرادی همانند شهید همت میتوانند با تکیه بر استعداد و هوش ذاتی خود به فرماندهان لایقی تبدیل شوند.
وی افزود: در سایر عرصهها در شهرستان شهرضا افرادی همانند پرفسور هدایت، حکیم الهی قمشهای و علما و نخبگان برجسته شهرضایی هم این مسئله را ثابت کردند که میتوانند با هوش و ذکاوت خود به انسان لایقی تبدیل شوند، بنابراین در عرصه مقابله با تهدیدات فضای مجازی میتوانیم اقدامات مؤثری انجام دهیم.
گلابی گفت: خانوادهها میتوانند اوقات بیشتری با فرزندان در فضای بیرون از خانه با فرزندان سپری کنند به طوری که فرزندان از نظر عاطفی، احساس خلاء نکنند و برای جبران این کمبود به فضای مجازی پناه نبرند.
وی با بیان اینکه جوانی جمعیت یکی از مهمترین ویژگیهای جامعه ما است که در همه برنامهریزیها باید مد نظر باشد، اظهارداشت: خانوادهها باید آگاه باشند که فرزندان خود را در فضای مجازی به تنهای رها نکنند، همان طور که خانوادهها حساسیت ویژهای در تنها نبودن دختر و پسر نوجوان در محیط بیرون از خانه دارند باید همان حساسیت را باید در فضای مجازی هم داشته باشند.
فرماندار شهرضا با تأکید بر اینکه لازم است معارف الهی با استفاده از نظرات کارشناسان و متخصصان از طریق فضای مجازی در اختیار افراد قرار گیرد، گفت: استفاده از آموزه های دینی از جمله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان نوعی کنترل اجتماعی توسط هر شخص در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در فضای مجازی مهم است.
گزارش از مرضیه علیعسگری
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع