[ad_1]
به گزارش خبرگزاری تسنیم متن یادداشت محمد اسماعیلی دهقی کارشناس مسائل سیاسی”مراقب فرونشستن تب مبارزه با قاچاق کالا باشیم” به شرح ذیل می باشد:
در نوشته های گذشته اشاراتی داشتیم که اگر به موضوع قاچاق کالا از زاویه امنیت ملی نگریسته شود به خوبی مشخص میشود که با توجه به تبعات ناگوار قاچاق کالا برای اقتصاد کشور لازم است این پدیده به صورت جدی از سوی مسئولین مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.
خوشبختانه رسانه ها نیز در انعکاس اقدامات و تلاش های در حال انجام تمام عیار به میدان آمدند و فضای عمومی کشور حاکی از آمادگی همه مراجع قانونی و اجرایی برای ادامه مبارزه با این پدیده خانمان برانداز گردید
ولی یک نگرانی عمیق از بابت فرونشستن تب این مبارزه وجود دارد و این نگرانی مسبوق به سوابق متعددی است که از باب امتناع از تکدر خاطر خوانندگان از برشمردن آنها خودداری میکنم .
بخشی از این نگرانی وقتی تشدید شد که در خبرها به نقل از محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور امده بود که ” ما در مرزها مشکل داریم، بهطوریکه جابهجایی مواد مخدر از مرزهای خاکی به آبی در اثر نبود کنترل کامل نسبت به وسایل، خودروها و کانتینرهایی که از بندر خارج میشود، صورت میگیرد و ما شنیدهایم چهار هزار کامیون و کانتینر هر روز از بندرعباس وارد کشور میشوند که فقط ۱۵۰ کامیون مراقبت، کنترل و بازبینی میشود؛ یعنی سههزارو ۸۵۰ کانتینر و کامیون بدون اینکه بازرسی شوند از مرز خارج میشوند و به داخل میآیند. این در حالی است که ممکن است محتوای آنها کالاهای مجاز، غیرمجاز و یا مواد مخدر باشند”.
واقعیت غیر قابل انکار این است که در کشوری زندگی میکنیم که به دلیل وسعت مرزهای جغرافیایی و قرار گرفتن در کوریدور مبادلات تجاری از شرایط پیچیده ای برخورداریم ولی در عوض از امتیازات و پتانسیل های قابل توجهی نیز برخورداریم که لازم از همه آنها به نحو مقتضی استفاده شود .
به طور مبسوط اشاره کردیم که لازم است نیروی مقاومت بسیج وارد فضای مبارزه با مفاسد اقتصادی شود چرا که یکی از این ظرفیت ها نیروی مقاومت بسیج و تعداد بیشماری از نیروهای جوان و مستعد است که میتوانند به صورت زمان بندی شده و با یک برنامه ریزی هوشمندانه از این ظرفیت در مقابله با پدیده قاچاق کالا استفاده کرد .
به طور مسلم بازرسی و کنترل روزانه چهار هزار کامیون آن هم تنها از بندرعباس امری دشوار و مستلزم بکار گیری تعداد نیروی متناسب است و وجود انبوهی از کالاهای غیر مجاز در فروشگاه ها و بازارهای کشور نیز دقیقا به دلیل نبود همین تعداد نیروی انسانی است.
کلام اخر این که اگر واقعا به این نتیجه رسیده ایم که قاچاق کالا موجبات ورشکستگی و به خاک سیاه نشستن تولید کنندگان داخلی را فراهم کرده است رسانه ها موظف هستند موضوع قاچاق کالا را تا رسیدن به وضعیت مطلوب با قدرت پیگیری نمایند و اجازه ندهند این نهضت مقدس مجددا مورد غفلت واقع شود و در تب و تاب مسائل گوناگون از جمله برگزار شدن یا نشدن کنسرت موسیقی به دست فراموشی سپرده شود.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع