[ad_1]
به گزارش خبرگزاری تسنیم، متن یادداشت محمد اسماعیلی دهقی کارشناس مسائل رسانه با عنوان «نقش حاشیهسازی در دوقطبی کردن جامعه» به شرح ذیل است:
وقتی برای اولین بار موضوع دوقطبی شدن جامعه توسط رهبر فرزانه انقلاب مطرح شد برخی از صاحب نظران به دلیل هم زمانی این هشدار با قضایای انتخابات ۸۸ صرفا با نگاه سیاسی و از منظر سیاسی به موضوع پرداختند و شاید همین تحلیل باعث شد مقام معظم رهبری مجددا خطر دوقطبی شدن جامعه را در پنج شهریور ماه سال گذشته در دیدار با اعضای هیئت دولت مطرح نمایند و تصریح نمایند که جناحبندیهای سیاسی اشکالی ندارد اما نباید جامعه را به دو قطب تبدیل کرد زیرا این کار موجب دلزدگی و خستگی مردم و شکننده شدن محیط جامعه میشود.
شاید لازم باشد علمای حوزه علوم انسانی و جامعه شناسی ابعاد گسترده و خطرناک دوقطبی شدن جامعه را با دقت نظر بیشتری مورد بررسی قرار دهند و ضمن برشماری این خطرات عوامل و مولفه های دوقطبی شدن را تشریح نمایند.
به عبارت ساده تر جامعه دوقطبی به راحتی قابل نفوذ و قابل شکستن است و با کمترین هزینه میتوان افراد را به جان همدیگر انداخت و امنیت روانی جامعه را مختل کرد.
در یک جامعه دوقطبی به اسانی میتوان زمینه های جنگ و نا ارامی های داخلی را مهیا کرد و حتی میتواند موجبات درگیری های خونین خیابانی را فراهم سازد .
و خلاصه این که نزدیک ترین راه برای براندازی نظام های سیاسی در هر کجای دنیا بسط و توسعه زمینه های دوقطبی کردن جامعه است.
نقش فضای مجازی در دو قطبی کردن جامعه
هم اینک که شما خواننده محترم مشغول خواندن این سطور هستید هزاران نفر از افراد جامعه در محیط فضای مجازی مشغول بحث و تبادل اطلاعات در فضای مجازی هستند چرا که امروزه فضای مجازی این امکان را فراهم کرده است که همه افراد در خصوص مسائل و موضوعات اظهار نظر نمایند و شاید این برجسته ترین خصیصه رسانه های جدید باشد.
ولی باید به این نکته توجه کرد اگر چنانچه مسئولین محترم فرهنگی و سیاسی هوشیاری و دقت لازم در اظهارات خود نداشته باشند همین ارمغان تکنولوژی میتواند به یک عامل مخرب و به یک محیط مناسب برای درگیری های بی حاصل تبدیل شود که نتیجه ای جز دوقطبی شدن جامعه به دنبال ندارد.
به دیگر سخن فضای مجازی و حضور در گفتگو های مجازی در صورتی که در جهت تضارب ارا و آشنایی با تفکرات و نظرات مختلف باشد امری ممدوح و بسیار سازنده خواهد بود و موجبات رشد و بالندگی افراد جامعه را فراهم میکند ولی همین محیط به آسانی میتواند به دلیل سهل انگاری و بی دقتی و بیمبالاتی برخی از مسئولین دستمایه بحث های تند و توهین امیز قرار گیرد.
ناگفته نماند که دشمنان زخم خورده و نشان دار انقلاب به خوبی با رمز و راز کنترل و اداره فضای مجازی اشنا هستند و با بهره گیری از تکنیک های نه چندان پیچیده نقش مهمی در دامن زدن به مناقشات ایفا میکنند.
نقش حاشیهسازی در دو قطبی کردن جامعه
یکی دیگر از مواردی که به اسانی میتواند در دامن زدن به دوقطبی شدن جامعه موثر باشد موضوع حاشیه سازی و دور شدن از مسائل اصلی کشور است.
از ویژگیهای مهم مسائل اصلی کشور این است که همه آحاد جامعه بر ضرورت حل آنها و بر ضرورت پرداختن به انها اتفاق نظر دارند و همه افراد جامعه امادگی دارند تا در حل و فصل انها تشریک مساعی نمایند و تا حد زیادی پرداختن به این مسائل موجب وحدت و همدلی نیز میشود.
در مقابل طرح موضوعات حاشیه ای به دلیل این که نظرات بسیار متفاوت و مختلفی در مورد انها وجود دارد به شدت میتواند موجب تفرقه و اختلاف در بین مردم شود و به یکبار متوجه میشویم رسانه ها و فضای عمومی کشور درگیر بحثی میشود که به هیچ عنوان منفعتی برای کشور ندارد و زمینه را برای دور شدن از مسائل اصلی فراهم کرده است.
بپذیریم که کشور در حوزه اقتصاد و فرهنگ با مسائل و معضلات جدی مواجه است و لازم است همه افراد جامعه و خصوصا رسانه ها باید همه تلاش خود را برای حل و فصل این مسائل بکار گیرند بنابر این طرح موضوعات حاشیه ای از یک سو باعث فرافکنی مسئولین ذیربط واز یک سو سوق دادن جامعه به فضای دوقطبی است که باید به شدت از آن پرهیز شود.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع