نکات بهداشتی که زائران باید رعایت کنند
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۸ آبان ۹۵ 4۰19
[ad_1]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، هرساله مردم ایران زمین در اربعین حماسهای شگرف میآفرینند که در این بین نه سرما میتواند مانع عزیمت آنها به سمت حرم آقا اباعبدالله شود و نه گرما؛ بر این اساس و با توجه به مسافت طولانی که طی میکنند و نیز با توجه به اینکه اکثر زائران با پای پیاده در این راه گام برمیدارند میبایست مسائل مختلفی از جمله مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
شکرالله سلمانزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره دانستنیهای ضروری مورد نیاز زائران اربعین حسینی با بیان اینکه در کنار بعد معنوی مراسم اربعین مسئله بهداشت و سلامت زائرین نیز بسیار حائز است، اظهار داشت: آندسته از زائرانی که بیماریهای زمینهای دارند در نخستین گام باید با پزشک معالج مشورت کرده و سپس با تایید پزشک برای عزیمت به کربلای معلا راهی شوند.
وی با اشاره به اینکه اگر زوار از داروهای خاصی استفاده میکنند حتما داروهایشان را به همراه داشته باشند، افزود: زائران ژل ضدعفونی کننده به همراه داشته باشند و دستهای خود را ضدعفونی کنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان به یکسری از مواردی که باید در طول سفر رعایت شود اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مسیر پیادهروی طولانی است زائرانی که بیمارییهای مثل دیابت و یا مشکلات عروقی دارند ممکن است دچار زخم پا شوند بنابراین علاوه بر استفاده از کفش راحت و مناسب در فواصل منظم نیز استراحت کنند.
وی با اشاره به اینکه در طول سفر توصیههای پزشکی درخصوص مصرف مواد غذایی و آشامیدنی را جدی بگیرند، گفت: زائران از بطریهای آب استفاده کنند و از آبی که در رودخانه و یا مخازنی که از منشأ آن بیاطلاع هستند، استفاده نکنند.
سلمانزاده با بیان اینکه آب بطری به صورت کافی در مواکب وجود دارد و زائران به هیچ وجه از آب خام مشکوک استفاده نکنند. عنوان کرد: زوار از مواد غذایی گرم استفاده کرده و اصلأ غذا را برای وعده بعد نگه ندارند چرا که احتمال رشد عوامل میکروبی در غذا و سپس ایجاد بیماری برای زائر وجود دارد.
وی به مصرف سبزیجات در زمان سفر به کربلای معلا اشاره داشت و افزود: از مصرف سبزیجات در این زمان جدأ پرهیز کنند چرا که سبزیجات باید به روشهای مناسبی سالمسازی شود و ممکن است افراد توزیع کننده این مسئله را رعایت نکنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر اینکه زوار از مصرف سبزیجاتت و کاهو پرهیز کنند، تصریح کرد: بهتر است از میوههایی که پوستشان جدا میشود استفاده کنند همچنین به زائران با هدف جلوگیری از مسمومیت پیشنهاد میکنیم لیمو و آبلیمو به همراه خود داشته باشند.
وی گفت: همانطور که میدانیم بحران بیماریهای تنفسی برای بارشهای پاییزی را داریم بنابراین درصورت باراش باران زائران به محلهای سرپوشیدهای بروند تا از مواد آلرژن و حساسیتزایی که ممکن است وارد دستگاه تنفسی شود، محفوظ باشند.
سلمانزاده به همراه داشتن و استفاده از ماسکهای مناسب درصورت بروز پدیده گردوغبار و یا به هنگام بارشهای پاییزی اشاره کرد و عنوان کرد: رعایت آداب بهداشت تنفسی خیلی مهم است به طور مثال از تماس با افرادی که علائم مشکلات تنفسی مثل عطسه و سرفه دارند پرهیز کنند.
وی با بیان اینکه زائران حتمأ در راهپیمای اربعین به دلیل اینکه تجمع عظیم و ارتباطات زیاد است واکسن آنفولانزا را در حدود ۱۴ روز قبل از آغاز سفر بزنند، افزود: واکسن آنفولانزا به صورت گسترده در همه داروخانههای خوزستان موجود بوده و نیز بر اساس تدابیر اندیشیده شده توسط معاونت بهداشت اقشار پرخطر مثل بیماران دیالیزی به شکل رایگان واکسن را دریافت میکنند.
اهمیت رعایت نکات بهداشتی توسط مواکب
دو کفه ترازوی برگزاری مراسم اربعین حسینی را مردم و موکبداران شکل میدهند بنابراین علاوه بر رعایت نکات بهداشتی توسط مردم، موکبداران نیز میبایست این موارد را رعایت کرده و زمینه حفظ سلامتی زوار را با توجه به اینکه عرضه کننده مایحتاج زائران هستند، تامین کنند.
اگرچه به گفته سلمانزاده مسئولان مواکب آزمایشهای لازم را داده و نیز آموزشهای مورد نیاز را فرا گرفتهاند ولی تعهد موکبداران که البته هرساله شاهد رعایت نکات بهداشتی توسط آنها هستیم امری بدیهی و ضروری است.
موکبداران برخی از موادغذایی مثل دوغ و ماست را به صورت بستهبندی شده در بین زوار توزییع کنند و از پخش دوغ و ماست محلی بین زائرین خودداری کنند.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع