ویژگی رفتاری شهید هاشمینژاد به روایت آیتالله سیدان
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۳ مهر ۹۵ 2۰17
[ad_1]
خبرگزاری فارس ـ گروه تاریخ: عالم اندیشمند،حضرت آیتالله سید جعفر سیدان، یکى از زبدهترین پروردگان مکتب آیتالله حاج شیخ مجتبى قزوینى و آیتالله میرزا جواد آقا تهرانی است. وی در این گفت وشنود درباره سلوک عرفانی و محبت و رافت شهید هاشمینژاد نسبت به مردم سخن گفته و این وجه مغفول از شخصیت ایشان را هر چند به اختصار، اما با دقتی عالمانه بررسی کردهاست. امید آنکه مقبول افتد.
*در ابتدا بفرمایید شروع آشنایی حضرتعالی با شهید هاشمی نژاد از چه زمانی بوده است؟
آشنائی ما با ایشان بر میگردد به دوران حوزه و درس و بحث طلبگی. ما با ایشان یا همدرس و یا در مجموعههای درسی مشترک بودیم. دوران آشنایی من با حجتالاسلام و المسلمین شهید هاشمینژاد دوران ممتدی بوده است.
*چه خصلتها و ویژگیهایی در شهید هاشمینژاد پررنگ و برجسته بود؟
از خصوصیاتی که در مجموعه زندگیشان بسیار مشخص بود و به نظر میرسد که در صدر همه مسایل ایشان مطرح بود، مسئله عزت اسلام و مسلمین بود و اینکه کارها و تلاشهایی در این جهت بشود و لذا آنچه در ارتباط با خودشان بود، از صحبتها و سخنرانیها، اکثرا حول این محور دور میزد و نتیجتا مایه آبرومندی و عظمت اسلام میشد تا حتیالامکان همگان آن عظمت را مورد توجه قرار دهند و لذا ایشان هم در گفتار و هم در قلم و نوشتهها و هم در برخوردها و هم در جواب و سئوالات هم در جنبههای زندگی، این مسئله را همیشه مورد نظر و توجه قرار میدادند که به گونهای حرکت کنند و به گونهای مسایل مطرح شوند و در نتیجه آنچه میسر هست، از عظمت اسلام بازگو شود و در جامعه هم مطرح شود و لذا در بسیاری از موارد به مقایسه اسلام و مکتبهای مختلف میپرداختند تا از طریق، امتیازاتی که در اسلام است، بررسی و دقت و با قشری که برای این امر مناسب است، صحبت شود تا از این راه عظمت اسلام را درک کنند و آنها را متوجه سازند.
از خصوصیاتی که در مجموعه زندگیشان بسیار مشخص بود و به نظر میرسد که در صدر همه مسایل ایشان مطرح بود، مسئله عزت اسلام و مسلمین بود
همچنین قشرهای مختلف دیگر را در ابعاد دیگری که مناسب به نظر میرسد، تربیت میکردند که این البته امتیاز بسیار مهمی است و نشاندهنده علاقه شدید به اساس اسلام و دیانت و مخصوصا علاقه به اهل البیت(ع)، در همه این مسایل بود. حقیقت اسلام، مکتب اهلالبیت(ع) است و ایشان تلاش میکردند در اساس مکتب اصول و فروع این مکتب را در جامعه بازگو کنند.
*ویژگی های فردی ایشان در ابعاد اخلاقی و عبادی چگونه بود؟
در جهت فردی، ایشان مهربانی خاصی نسبت به ضعفا و مستضعفین داشت. نمونه کوچکی را برای نشان دادن آنچه که در باطن و روح و عمق وجود ایشان بود، ذکر میکنم. گاهی که با هم میرفتیم خیابان، اگر به دستفروشی برمیخورد که بساطی را پهن کرده بود و شهید هاشمینژاد یک چیزی جزئی مانند جوراب میخواستند بخرند، فروشنده هرچه میگفت، به او میدادند. البته نه به خاطر اینکه ایشان در خرید مسامحه داشتند که دقت در این جهت داشتند که کسی گرانفروشی نکند که این لازم و به جاست و توجه هم میکردند، اما بهمحض این که احساس میکردند آن فرد، مستمند است و نیاز مالی دارد و با این وضع دارد زندگی میکند، دقت در این معنا نمیکردند که گران گفته، بلکه به نیت کمک به او و به بهانه خرید، هرچه میگفت به او میدادند و گاهی خود فروشنده یک مقدارش را برمیگرداند. بهطورکلی این حالت در ایشان قوت داشت ودوست میداشتند که به ضعفا و گرفتارها رسیدگی شود.
از جهات عبادی حالت و توجه خاصی داشت، بهطوری که گاهی برای ورود در عبادات، مخصوصا نماز، به زحمت میافتاد و مثلا الله اکبر را که میخواست بگوید چند بار تکرار میکرد تا بتواند آماده ورود به نماز بشود. به اینکه حالت انقطاعی از دنیا پیش آید، کاملا مراقب این معانی بود و از خواندن دعاهای مأثوره در مواقع مناسب اهتمام داشت تا آنجا که در بسیاری از محافلی که چند نفری دور هم بودیم، به هر مناسبتی دوست میداشت که با توسل به ائمه اطهار(ع) همراه باشد. بدیهی است که این مسایل معنوی وروحی و توجه به خداوند و اولیای خدا بسیار با اهمیت است و وقتی که این حالت با فضل و فضیلت و علم و کمال و معلومات و جهات علمی همراه باشد، این جنبههای معنوی و روحی نقش و خاصیت بهسزایی دارد.
دو نکتهای که در باره شهید هاشمینژاد در جهت توجه به مستمندان و مهربانی با ضعفا و حل مشکلات آنان و همچنین در جهت ارتباطگیری ایشان با خدا و اولیای خدا عرض کردیم، در احادیث و روایات و قرآن و مکتبمان بیش از آنچه که فکر میشود، در دعا و توسلات تاکید شده است.
در حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) آمده است که از پیامبر سئوال میکنند بهترین خصلتها و صفتها کدامند؟ حضرت فرمودند: «خیرالخصال خصلتان: الایمان بالله و النفع لعبادالله.» از این حدیث استفاده میشود که توجه به خدا و اولیاء خدا که توجه به آنها، توجه به خداوند متعال است، در راس خصلتها قرار دارد و همچنین به بندگان خدا رسیدن و برای آنها نافع و مفید بودن، بنابراین خیلی به جاست که تا میتوانیم از امکانات مختلفمان در جهت رفع نیازمندیهای گرفتاران استفاده بکنیم که کاملا مورد تاکید دین ما قرار گرفته است و در همه جا در قرآن و حدیث بر این دو جهت که گفته شد، یعنی توجه و ارتباط با خدا و خدمت به خلق خدا زیاد تاکید شده است.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع