پخش بررسی نقش پشتونها در شبکه مستند
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۴ مرداد ۹۵ 1۰19
[ad_1]
محسن اسلام زاده کارگردان «سفر به دیار پشتونها» در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، درباره ویژگیهای این اثر گفت: «پشتونها» بزرگترین قوم افغانستان هستند که ۴۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند و در ۲۵۰ سالی که از استقلال افغانستان میگذرد، حکومت این کشور، غیر از ۲ دوره کوتاه، به دست این قوم اداره شده است.
وی افزود: این مستند میکوشد با پرداختن به چگونگی تشکیل طالبان، خط تمایزی بین جهاد و ترور بکشد و با استفاده از کلام نخبگان قوم پشتون که به منع ترور و تشویق برای مبارزه با اشغالگران میپردازد، در این مورد شفافسازی کند.
این مستندساز ادامه داد: مبارزات جهادگران افغانی با متجاوزان روسی، شروع مداخلات برخی کشورها در امور داخلی افغانستان، پیدایش گروه طالبان به رهبری ملا محمد عمر، رابطه طالبان با بیگانگان، حمله آمریکا به افغانستان به بهانه حادثه یازده سپتامبر و دستگیری اسامه بن لادن، حادثه مرموز در مزار شریف و… از جمله بخش های مختلف مستند است.
اسلامزاده تصریح کرد: «سفر به دیار پشتونها» به تأثیر این قوم بر فضای سیاسی اجتماعی افغانستان میپردازد. همچنین اختلافات مرزی بین افغانستان و پاکستان، نقش طالبان در افغانستان و نگاه مردم به موضوعات مختلف قبل و بعد از حمله آمریکا از موضوعات مطرح شده در این مستند است.
این مستندساز با تأکید بر سختی های فراوان تولید این مستند، تصریح کرد: ما جزو معدود مستندسازان ایرانی هستیم که به قندهار پایتخت ۵ ساله طالبان که از مهمترین مناطق پشتوننشین است سفر کردیم و تا نزدیکی کوههای «تورابورا» در ولایت «ننگرهار» پیش رفتیم.
وی با بیان اینکه تصاویر منحصر به فردی از درگیری خونین ۵ سال پیش مقابل دفتر سازمان ملل در مزار شریف در این مستند ضبط شد،گفت: ولایات کابل، قندهار، لوگر، ننگرهار و بلخ از جمله لوکیشنهای این فیلم مستند است که تاریخ سیاسی، توسعه قلمرو اقوام پشتون، تاریخ استقلال کشور افغانستان و قندهار اولین مرکز حکومتی افغانستان و پشتونها را مرور می کند.
عوامل ساخت «سفر به دیار پشتون ها» عبارتند از تهیه کننده: سیدسلیم غفوری، تدوین: اسماعیل علیزاده، صداگذاری: مهرداد جلوخانی، مدیرتولید: حمیدرضا ابراهیمی، دستیار صدا: محمد حسین ابراهیمی، دستیار تدوین و گرافیک: مهدی خوش نژاد و گرافیک تصویری: علی پور عبادی.
این مستند دوشنبه ۲۵ مرداد ماه ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع