[ad_1]
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سفر اخیر نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا به کشورمان و دیدار ایشان با مقام معظم رهبرى از اهمیت ویژهاى برخوردار است. در خصوص فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار مادورو نکاتى وجود دارد که لازم است نسبت به آنها توجه ویژهاى داشته باشیم. نخست اینکه ایستادگى و مقاومت عاقلانه در برابر ایالات متحده آمریکا ضرورتى است که کل دولتهاى مستقل و آزادىخواه در نظام بینالملل باید آنرا در سیاست خارجى و داخلى خود به عینیت برسانند. در اینخصوص، لازم است کشورها و دولتهایى که در معرض توطئههاى غرب و در رأس آن ایالات متحده آمریکا هستند، رصد هوشمندانهاى نسبت به رفتارهاى واشنگتن داشته باشند. این رصد هوشمندانه اصلىترین پیششرط مقاومت آگاهانه در برابر توطئههاى غرب خواهد بود. همچنین نقش سلبى ایالات متحده آمریکا در تحولات ماههاى اخیر در آمریکاى لاتین موضوعى نیست که بتوان بهسادگى از کنار آن گذشت. آنچه در برزیل و ونزوئلا و علیه جریانهاى سوسیالیست در این کشورها و کشورهاى دیگرى نظیر اکوادور، بولیوى، کوبا و….رخ مىدهد، خود نشانه کودتاى نرم آمریکا در آمریکاى لاتین است. از اینرو لازم است در مقابل این توطئهها نیز هوشمندى کامل و همهجانبهاى داشت.
سفر اخیر نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا به کشورمان از اهمیت ویژهاى برخوردار است. این سفر درست در برههاى صورت مىگیرد که ایالات متحده آمریکا فشارهاى خود به دولتهاى استقلالطلب و آزادىخواه را در دو بعد اقتصادى و سیاسى تشدید کرده است. کارشکنىهاى ایالات متحده آمریکا و مهرههاى وابسته به آن مانند عربستان سعودى در بازار نفت و استمرار تقابل واشنگتن و متحدانش با دولتهاى غیروابسته به غرب، اهمیت این سفر و دیدارهاى صورتگرفته در آنرا دوچندان مىسازد.
مقام معظم رهبرى در دیدار رئیس جمهور ونزوئلا به نکات مهم و ارزندهاى در خصوص وقایع جارى در نظام بینالملل اشاره فرمودند: «اشتباههاى مکرر آمریکایىها در ۱۵ سال گذشته، اکنون آنها را در منطقه بهشدت زمینگیر و درمانده کرده است. ایستادگى و مقاومت عاقلانه و همراه با تدبیر در مقابل فشارها، یقیناً پیروزى را بهدنبال خواهد داشت…. در گذشته زمانى که برخى کشورهاى اسلامى با بستن نفت خود به مقابله با رژیم صهیونیستى برآمدند، غربىها به بهانه استفاده سیاسى از نفت جنجال بهپا کردند، اما متأسفانه امروز همان کشورها با همراهى برخى اعضاى اوپک و بعضى از کشورهاى منطقه ما که خود نیز از این سیاستها زیان مىبینند، در هماهنگى کامل با سیاستهاى آمریکا، از نفت بهعنوان سلاح استفاده مىکنند. برخى خیال مىکنند که آمریکا، شکستناپذیر است در حالى که این تصور خطایى بزرگ است.»
در خصوص فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار مادورو، نکاتى وجود دارد که لازم است نسبت به آنها توجه ویژهاى داشته باشیم:
نخست اینکه ایستادگى و مقاومت عاقلانه در برابر ایالات متحده آمریکا ضرورتى است که کل دولتهاى مستقل و آزادىخواه در نظام بینالملل باید آنرا در سیاست خارجى و داخلى خود به عینیت برسانند. در اینخصوص، لازم است کشورها و دولتهایى که در معرض توطئههاى غرب و در راس آن ایالات متحده آمریکا هستند، رصد هوشمندانهاى نسبت به رفتارهاى واشنگتن داشته باشند. این رصد هوشمندانه اصلىترین پیششرط مقاومت آگاهانه در برابر توطئههاى غرب خواهد بود.
نکته دومى که در اینخصوص لازم است مدنظر قرار گیرد، به شکستهاى متعدد ایالات متحده آمریکا در نظام بینالملل مربوط است. واقعیت امر این است که طى ۱۵ سال اخیر، شاهد کثرت نشانههاى شکست و ناتوانى و استیصال ایالات متحده آمریکا در منطقه و نظام بینالملل هستیم. به عبارت بهتر، سکانداران کاخ سفید طى ۱۵ سال اخیر اعم از جرج بوش و باراک اوباما شکستخوردگان و بازندگان تحولات جهانى و منطقهاى محسوب مىشوند. امروزه نشانههاى شکست آمریکا در یمن، سوریه، عراق، افغانستان، بحرین و…… بیش از پیش به چشم مىآید.
وجه مشترک آمریکاى لاتین و جهان اسلام در برهه فعلى، نگاه توطئهآمیز ایالات متحده آمریکا نسبت به هر دو منطقه است. باید این حقیقت را در نظر گرفت که ایالات متحده آمریکا و متحدان آن در آمریکاى لاتین نیز زمینگیر شدهاند. تشکیل زنجیره سوسیالیستى در کشورهایى مانند ونزوئلا، کوبا، بولیوى، نیکاراگوئه، اکوادور و….جملگى سبب زمینگیر شدن سران کاخ سفید در آمریکاى مرکزى و جنوبى شده است. همین مسأله سبب شده است تا دموکراتها و جمهوریخواهان هر دو در مقابل رشد آمریکاستیزى در آمریکاى لاتین به درجه شکست و استیصال برسند. مرکز خاص و پرهزینه ایالات متحده آمریکا بر روى آمریکاى لاتین و تلاش این کشور براى از هم گسیختن زنجیره سوسیالیستى ایجاد شده در این منطقه، نشاندهنده اهمیت آمریکاى مرکزى و جنوبى است.
نکته بعدى که در سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامى مورد تأکید قرار گرفته است، به توطئههاى نفتى ایالات متحده آمریکا بازمىگردد؛ اینکه ایالات متحده از نفت بهعنوان یک سلاح استفاده مىکند و در عین حال، خود را در ظاهر مخالف استفاده سیاسى از سلاح نفت مىداند! در مواجهه با این رویکرد ایالات متحده، لازم است دولتها و ملتهاى آگاه دنیا بهصورت مستمر ازاینرویکرد واشنگتن در رسانهها پردهبردارى کرده و از این طریق رویکرد تبلیغاتى و سیاسى واشنگتن با استفاده از سلاح نفت را خنثى سازند. این خنثىسازى، قدرت مانور واشنگتن را تا حد زیادى کاهش خواهد داد.
نکته آخر، به نقشههاى جدید ایالات متحده آمریکا در آمریکاى لاتین بازمىگردد. نقش سلبى ایالات متحده آمریکا در تحولات ماههاى اخیر در آمریکاى لاتین موضوعى نیست که بتوان بهسادگى از کنار آن گذشت. در حالى که مقامات آمریکایى و در رأس آن باراک اوباما کمترین سخنى در خصوص تحولات جارى در آمریکاى لاتین بهمیان نمىآورند، شواهد و مستندات موجود نشان مىدهد که واشنگتن کانون اصلى و اتاق فکر و عملیات تحولات اخیر در این منطقه محسوب مىشود. آنچه در برزیل و ونزوئلا و علیه جریانهاى سوسیالیست در این کشورها و کشورهاى دیگرى نظیر اکوادور، بولیوى، کوبا و….رخ مىدهد خود نشانه کودتاى نرم آمریکا در آمریکاى لاتین است. در نهایت اینکه ایالات متحده آمریکا در منطقه و نظام بینالملل محکوم به شکست خواهد بود؛ شکستى که در آیندهاى نزدیک گریبانگیر دو حزب اصلى آمریکا و اتاقهاى فکر وابسته به آنها خواهد شد.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع