چرا پیشنهاد هاشمی با هیچ منطقی سازگار نیست؟/ مقایسه بودجه نظامی ایران با ژاپن، آلمان و کشورهای منطقه + آمار و جدول
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۱۴ شهریور ۹۵ 17۰236
[ad_1]
گروه امنیتی – دفاعی خبرگزاری تسنیم، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اخیراً در همایش آموزش و پرورش سخنان بسیار نادر و شگفتانگیزی بیان کرده که حاوی چند نکته بسیار مهم است.
وی گفته است: «اگر میبینید آلمان و ژاپن این روزها محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند… نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را میبردند و از این رو با این اقدام پولهایشان آزاد شد و بهدنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانشبنیان برای خود درست کردند، لذا دیگر آسیبپذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است و مدیران و دلسوزان و معلمان باید وارد این فضا شوند، مطمئنم دوره دوم دولت روحانی میتواند ما را به آنجا برساند.»
فیلم اظهارات هاشمی رفسنجانی
هاشمی رفسنجانی در سخنانش، علت رشد اقتصادی ژاپن و آلمان را، “محروم شدن این دو کشور از نیروی نظامی پس از جنگ جهانی دوم” و صرف هزینههای نظامی این دو کشور در حوزه اقتصاد دانش بنیان عنوان کرده و بعد هم گفته که دور دوم دولت روحانی، میتواند ما را (کشور را) به آنجا برساند.
بعد از پیروزی جبهه متفقین در جنگ جهانی دوم، آلمان و ژاپن برای مدت کوتاهی ارتشهای خود را منحل کردند و سپس مجددا ارتش در این کشورها ایجاد شد و هماکنون نیز، این دو کشور دارای ارتشهای قابل قبول با تجهیزات پیشرفتهای هستند و حتی بسیاری از کشورها، تولیدات نظامی این دو کشور را خریداری و مورد استفاده قرار میدهند که این نشاندهنده سرمایهگذاری خوب در حوزه نظامی توسط این دو کشور است.
آلمان و ژاپن طبق اعلام موسسه تحقیقات صلح استکهلم (Stockholm International Peace Research Institute) و موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک (International Institute for Strategic Studies) در سال ۲۰۱۵ در رده بالای اختصاص بودجه نظامی در جهان بودهاند.
* توضیح: موسسه صلح استکهلم و موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک، معتبرترین موسسات در حوزه بررسی بودجههای نظامی کشورهای جهان هستند.
ژاپن با اختصاص ۴۰.۹ میلیارد دلار (طبق اعلام موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک) در سال ۲۰۱۵ در رتبه هشتمین کشوری قرار گرفته که بیشترین بودجه نظامی را در جهان دارد. پس از ژاپن نیز، کشور آلمان با اختصاص ۳۶.۷ میلیارد دلار در رتبه نهم قرار گرفته است.
یک بررسی ساده و اجمالی از میزان بودجه رسمی و اعلام شده این دو کشور در حوزه دفاعی – نظامی، نشان میدهد که همین الان و در شرایط کنونی، آلمان و ژاپن حدوداً ۴ برابر بیشتر از ایران بودجه دفاعی برای پیشبرد اهداف نظامی خود، اختصاص دادهاند.
نام کشور | بودجه | سال | منبع |
ژاپن | ۴۰.۹ میلیارد دلار | ۲۰۱۵ | موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک |
آلمان | ۳۶.۷ میلیارد دلار | ۲۰۱۵ | موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک |
ایران | حدود ۱۲ میلیارد دلار | ۲۰۱۵ – ۱۳۹۴ |
معلوم نیست که منظور هاشمی رفسنجانی از جملهای که گفته چیست اما هر آنچه که هست در معادلات امروز سیاسی و نظامی، این سخنان در نگاه هر فرد کوچه و بازاری یا کارشناس و مسئولی، اظهاراتی باورنکردنی است.
“استقلال” واژهای است که در بسیاری از کشورها مورد توجه واقع شده و در بسیاری از کشورها هم مورد توجه نیست. ایران، پس از وقوع انقلاب اسلامی همواره کشوری مستقل بوده و حتی این استقلال در قانون اساسی نیز به صراحت ذکر شده است.
اما در مقابل، کشورهایی مثل ژاپن و آلمان شاید به چنین واژهای اعتقاد نداشته باشند و بهعنوان متحد خط و مشی غرب، هماکنون چندین پایگاه نظامی در اختیار آمریکا قرار دادهاند. در ذیل، اسامی چندین پایگاه آمریکا در ژاپن و آلمان را ملاحظه کنید:
پایگاه عملیاتی نیروی دریایی آمریکا در ژاپن به نام Sasebo/ این پایگاه مقر ناوگان هفتم دریایی با ۶۰ کشتی جنگی، ۳۵۰ جنگنده و ۶۰ هزار پرسنل است
پایگاه هوایی آمریکا در اوکیناوا – Okinawa
پایگاه هوایی Misawa Air Base در ژاپن جزیره Honsyu مرکز یگان سی و پنجم رزمی ارتش آمریکا
پایگاه هوایی Yokota Air Force Base ژاپن در ۲۸ مایلی توکیو مقر یگان ترابری ۳۷۴
پایگاه هوایی USMC Air Station Iwakuni در ۴۵ مایلی هیروشیما مرکز یگان هوایی یکم نیروی دریایی ارتش آمریکا
مرکز آموزشی ارتش هفتم و مرکز یکصدم گروه پشتیبانی در شهر Grafenwoehr آلمان
پایگاه هوایی Ramstein Air Base در آلمان که یگان ترابری هوایی هشتاد و ششم ارتش آمریکا در آنجا مستقر است
پایگاه فرماندهی اشتوتگارت در آلمان
علاوه بر اینها، ایستگاه اطلاعاتی بزرگ آمریکا در آلمان که در ماههای اخیر ماجرای شنود اطلاعاتی سران آلمان توسط همین ایستگاه منتشر شد نیز در کشور آلمان مستقر است.
** یادآوری موقعیت ایران در منطقه و جهان
جمهوری اسلامی ایران، کشوری ۸۰ میلیونی است که در منطقه پرتلاطم خاورمیانه و منطقه غرب آسیا واقع شده است. ایران از شمال به دریایی خزر و از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان متصل است. در این میان نیز، تامین امنیت تنگه استراتژیک هرمز نیز با ایران است، تنگهای که حدود ۳۰ درصد از نفت جهان از این تنگه و به طور روزانه به نقاط مختلف جهان روانه میشود و بسیاری از کشورهای منطقه اقتصاد خود را مدیون استفاده از همین تنگه هستند.
ایران در غرب خود با کشورهای عراق و ترکیه و در شرق نیز با کشورهای افغانستان و پاکستان هممرز است. آمریکا در چهار کشور ذکر شده پایگاه نظامی رسمی و غیررسمی داشته و از این پایگاهها تاکنون بارها علیه ایران و دیگر کشورهای منطقه استفاده کرده است.
۴ همسایه شرقی و غربی ایران، هماکنون درگیر بحرانها و ناامنیها داخلی هستند، بهطوری که امروز رسما عراق، افغانستان و پاکستان درگیر گروهکهای تکفیری و تروریستیای شدهاند که بنابر اذعان بسیاری از آمریکاییها، این گروهکها از جمله داعش، زاده تفکر القاعدهای هستند که آمریکا آن را در افغانستان و پاکستان بنا نهاد.
پایگاههای آمریکا در منطقه
ایران اعلام کرده که موشک بالستیک قیام را مخصوص هدف قراردادن پایگاههای آمریکا در منطقه تولید کرده
از سوی دیگر، در حاشیه جنوبی سواحل خلیج فارس نیز، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر بوده و انگلیس نیز در حال احداث یک پایگاه بزرگ نظامی در همین منطقه است؛ روزانه و بهطور دائم نیز، نیروهای فرامنطقهای در حال تردد و جابجایی در آبهای جنوبی کشور هستند و هر از گاهی نیز میزان آمادگی نیروهای دریایی ایران را آزمایش میکنند.
حالا با این اوصاف، هاشمی رفسنجانی با یک پیش بینی عجیب، تلویحا اعلام کرده که روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ -یعنی حدود ۸ ماه بعد- پیروز انتخابات شده و در دور دوم، میتواند ما را به آن سمت (یعنی حذف بودجه نظامی و تخصیص آن بودجه به علم و اقتصاد دانشبنیان) برساند!
امروزه تقریبا تمام دنیا پیبردهاند که داشتن آیندهای امن و پایدار، در گرو داشتن نیروی مسلحی آماده و با تجهیزات بهروز است. حتی اخیرا حضرت آیتالله خامنهای فرماندهی معظم کل قوا نیز دستور استراتژیکی صادر کرده و اعلام کردند که باید توان تهاجمی کشور هم افزایش یابد. (لینک)
** بودجه نظامی ایران در میان کشورهای منطقه
جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای منطقه به لحاظ تخصیص بودجه نظامی، هماکنون جایگاه بالایی نداشته و در رتبه متوسط قرار دارد. هماکنون کشورهایی مثل امارات، ترکیه، عراق و حتی رژیم صهیونیستی بودجههای به مراتب بالاتری نسبت به ایران دارند.
کشورهایی مثل کویت، قطر و اردن هم که بسیار کوچک هستند نیز، جالب است بدانید که به تناسب جمعیت و وسعتی که در برابر ایران دارند، بیشتر از ایران بودجه دفاعی به نیروهای مسلح خودشان تخصیص دادهاند.
به عنوان مثال، کشوری مانند کویت با حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، مساحتی دهها برابر کمتر از ایران و بدون هیچگونه تهدید خارجی، بودجهای تقریبا معادل نیمی از بودجه دفاعی ایران برای بخش دفاعی خود درنظر گرفته است.
مقایسه بودجه نظامی ایران و برخی کشورهای منطقه
نام کشور بودجه نظامی سال عربستان ۸۷.۲ میلیارد دلار سال ۲۰۱۵ امارات متحده عربی ۲۲.۸ میلیارد دلار سال ۲۰۱۵ ترکیه ۱۸ میلیارد میلیارد دلار سال ۲۰۱۵ عراق ۱۳.۱ میلیارد دلار سال ۲۰۱۵ ایران ۱۲ میلیارد دلار سال ۲۰۱۵ پاکستان ۷ میلیارد دلار سال ۲۰۱۵ مصر حدود ۵ میلیارد دلار سال ۲۰۱۵ کویت حدود ۵ میلیارد دلار سال ۲۰۱۵ قطر حدود ۲ میلیارد دلار سال ۲۰۱۵ اردن حدود ۲ میلیارد دلار سال ۲۰۱۵
رژیم صهیونیستی نیز در سال میلادی گذشته، ۱۶.۱ میلیارد دلار صرف توان نظامی خود کرده است.
تهدیدات ضدایرانی یک روز “تهدید به حمله اتمی” است و یک روز دیگر “حمله به تاسیسات هستهای و مراکز مهم” برای ساقطکردن نظام، روزانه است حال اینکه کشورهایی مثل آلمان و ژاپن هرگز در ۵۰ سال اخیر حداقل هیچ تهدیدی در حوزه حمله نظامی یک کشور دیگر را نداشتهاند اما بودجه نظامی و افزایش توان تهاجمی خود را برای بازدارندگی، چندین برابر افزایش داده و بهطور سالانه بودجه دفاعی خود را افزایش میدهند، ولی معلوم نیست که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که خود روزگاری در دوران دفاع مقدس مسئولیت مهمی داشته، چرا با نادیده گرفتن تمام این تهدیدات، تلویحا سخن از کاهش یافتن توان نظامی کشور به میان میآورد؟
جالب است بدانید که آلمان و ژاپن در سالیان اخیر حتی رقابت قابل توجهی در حوزه تخصیص بودجه دفاعی داشتهاند، بهطوری که براساس اعلام موسسه صلح استکهلم، در سال ۲۰۱۴ آلمان هشتمین بودجه دفاعی جهان را در اختیار داشت و ژاپن در رتبه نهم قرار گرفته بود، اما در سال ۲۰۱۵ ژاپن با افزایش بودجه دفاعی خود، رتبهاش را یک پله صعود داده و به رتبه هشتم رساند و آلمان به رتبه نهم رسید.
گزارش رسمی موسسه صلح استکهلم(لینک)
اظهارات این روزهای هاشمی رفسنجانی ۸۲ ساله به اظهارات منتسب به وی که گفته بود “دنیای فردا، دنیای گفتمانهاست، نهموشکها» بیشباهت که نیست هیچ، بلکه کاملا در همان راستاست، البته آن سخنان کمی بعد از انتقاد صریح رهبر معظم انقلاب تکذیب شد اما این سخنان با توجه به اینکه فیلم آن نیز منتشر شده، بعید است که تکذیب شود.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع