«چشم من محو ضریحی که نمیدیدم شد»+پوستر
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۲ خرداد ۹۸ 2۰21
[ad_1]
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، امروز هشتم شوال؛ سالروز تخریب ظالمانه مزار ائمه بقیع(ع) به دستور وهابیون خبیث آل سعود است.
در سال ۱۲۲۰ قمری، وهابیان پس از یک سال و نیم محاصره و در نتیجه شیوع قحطی در مدینه، اختیار شهر را به دست گرفتند. سعود بن عبدالعزیز، پس از تسلیم شدن مدینه، همه اموال موجود در خزانههای حرم نبوی را توقیف کرد و دستور ویران کردن همه بناها و گنبدهای مدینه و از جمله قبرستان مطهر بقیع را صادر کرد. بر این اساس، بارگاه چهار امام شیعه و همچنین گنبد منسوب به حضرت فاطمه(س) که بیت الاحزان خوانده میشد، در حمله نخست وهابیان در سال ۱۲۲۰ قمری از میان رفت، و دچار خسارات جدی شد.
پس از این رخداد، دولت عثمانی، لشکری را برای تصرف مدینه و بازپسگیری آن از وهابیان فرستاد و در ذیالحجه ۱۲۲۷ قمری، حکومت مدینه را پس گرفت. در ادامه محمود دوم، سیامین سلطان عثمانی، در سال ۱۲۳۴ قمری دستور بازسازی بارگاهها را صادر کرد.
وهابیان بار دیگر در صفر ۱۳۴۴ قمری به مدینه حمله کردند. در این حمله نیز، خسارتهایی به حرم نبوی و اماکن مذهبی وارد شد. هفت ماه بعد، در رمضان ۱۳۴۴ قمری، شیخ عبدالله بن بُلَیهد که از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۵ قمری، قاضی القضات مکه بود، وارد مدینه شد و با استفتائی از مفتیان مدینه، حکم تخریب قبور را دریافت کرد. بدین ترتیب در ۸ شوال ۱۳۴۴ قمری، بقعههای مطهر بقیع تخریب شد.بر اساس اسناد موجود، پس از تخریب، ملک عبدالعزیز، پادشاه عربستان، در نامهای خطاب به عبدالله بن بلیهد، اقدامات وی در این باره را تحسین کرد.
به مناسبت سالروز تخریب ظالمانه مزار ائمه بقیع(ع)، کارگاه طراحی سه در چهار پوستر تازه خود با عنوان «چشم من محو ضریحی که نمیدیدم شد» را منتشر کرد.
عوامل اجرایی این پوستر عبارتند از: مدیر پروژه و ایده: محسن نصرالله، کارگردان هنری: محمدرضا چیتساز، طراحی و اجرا: صادق لطفیزاده، نوشتار: محمدجواد رضایی، شعر: حمیدرضا برقعی، با تشکر از: حامد منصوری.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع