نماد سایت پایگاه خبری تحلیلی آسمانی نیوز

«کارل لویت؛ کاوشی نقادانه در باب تاریخ‌نگاری» به بازار نشر آمد

[ad_1]

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، تخریب بنیادی کل سنت متافیزیکی غرب به دست هایدگر و عرضه راه حلی برای مشکل تاریخ گری توافق همگان را در پی نداشت. کارل لویت یکی از کسانی بود که پاسخی جالب به هایدگر و کل مشکل تاریخ‌گری داد.

در قیاس با فلسفه افراطی اصلات فرد هوسرل و هستی شناسی رادیکال هایدگر، لویت ریشه‌ای استوار در خاک سنت گرایی متافیزیکی دارد، گرچه در باب سرشت ویژه سنت گرایی او اختلاف نظر بسیار است.

برتولد ریسترر در این کتاب به نقد و بررسی آرای لویت در باب تاریخی گری پرداخته است.

مؤلف در بخشی از مقدمه کتاب آورده است: «مدت‌هاست که ظهور آگاهی تاریخی مدرن یا تاریخی گری مورد مطالعه و تحلیل دقیق قرار گرفته است. بیشتر صاحب نظران در این خصوص توافق دارند که آگاهی تاریخی مدرن در آلمان نیمه نخست قرن نوزدهم ظهور کرد و واکنشی روشن و قاطع در برابر تأکید روشنگری بر قانون طبیعی سامان داد، قانونی که خصلتی جهان شمول، تغییر ناپذیر و بی چون و چرا داشت.

یاکوب بورکهارت، معاصر قدیمی تر نیچه از پژوهش‌های تاریخی دانشگاهی در زمان خود ناراضی بود. اما نه چندان، به این دلیل که این پژوهش‌ها را خسته کننده و فاقد سرشتی الهام بخش می‌دانست. بورکهارت براین باور بود که دل مشغولی بیش از اندازه نسبت به آمار و اسناد و مدارک تاریخی، صرفاعلاقه مادی و سطحی انسان‌ها را آشکار می‌سازد، علاقه‌ای که به زعم او باید به سوی آنچه انسان‌ها واقعا احساس می‌کردند، می‌اندیشیدند و بدان باور داشتند»، میل می‌کرد.

ضدیت با تاریخی گری در تلاش متفکران پوزیتویست قرن نوزدهم هم مشهود بود، متفکرانی که می‌خواستند تاریخ را به علمی پیش بینی پذیر مانند علوم طبیعی تبدیل کنند. پوزیتیویست‌ها در تقابلی آشکار با تأکید تاریخی گرایان بر یگانگی و خاص بودن دستاوردهای انسانی، استدلال می‌کردند که زندگی انسان به هیچ رو با اشکال زندگی دیگر تفاوتی بنیادی ندارد.

افزون بر این هر قدر به پایان قرن نوزدهم نزدیک می‌شدیم متفکران بیشتری سمت و سوی تاریخی گری را مورد تردید قرار می‌دادند به ویژه این دلیل که تاریخی گری نتوانسته بود نظام اخلاقی عینی را از اساس و پایه‌ای استورا برخوردار سازد. تخریب امر اخلاقی آشکارا در مستلزمات تاریخی گری هرمنوتیک به چشم می‌خورد. »

این نوشتار دارای پنج فصل اصلی با عناوین «واکنش به هایدگر»، «تاریخی گری به مثابه اومانیسم»، «هگل و گوته»، «معنا در تاریخ» و «تاریخ در مقام اتفاق طبیعی» است.

کتاب «کارل لویت؛ کاوشی نقادانه در باب تاریخی گری» در ۲۱۶ صفحه، ۱۰۰۰ نسخه و بهای ۱۸ هزار تومان از سوی نشر فلات منتشر شد.

انتهای پیام/

http://fna.ir/EAORNH

[ad_2]

لینک منبع

ثبت شرکت سئو سایت

خروج از نسخه موبایل