۱۵ نکته درباره «ژول ورن»، پدر داستاننویسی علمی ـ تخیلی
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۰ بهمن ۹۵ 4۰24
[ad_1]
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، «ژول گابریل ورن» هشتم فوریه ۱۸۲۸ میلادی در یک خانواده مرفه در شهر نانت فرانسه به دنیا آمد. به خواست پدرش تحصیلاتش را در رشته حقوق به پایان برد، اما ذوق نمایشنامهنویسی و رماننویسی او را بر آن داشت که کمکم به سوی ادبیات کشیده شود. در ابتدا هرچند موفق نبود، ولی بعد پیشرفت سریعی کرد.
او با دقت و نکتهبینی به معرفی کشورها میپرداخت. برای نمونه در بخشی از کتاب «فاتح آسمانها» به شناساندن ایران نیز میپردازد و از کویر لوت و دریای مازندران سخن به میان میآورد.
ژول ورن وقتی در داستانهایش از سفر به هوا و فضا و زیر دریا سخن گفت که هنوز بشر نتوانسته بود وسایل و امکانات چنین سفرهایی را فراهم کند! آثار او از نظر ترجمه به زبانهای دیگر بعد از آثار آگاتا کریستی در رده دوم جهانی است.
به مناسبت سالروز تولد این نویسنده فرانسوی، به ۱۵ نکته درباره او اشاره میکنیم:
۱ـ در دوران تحصیل جزء شاگردان ممتاز مدرسه بود.
۲ـ از آغاز جوانی میگفت که قصد دارد درباره شور و هیجان ماجراهای دلانگیز علمی بنویسد.
۳ـ پیوسته مطالعه میکرد و در ریاضی، جغرافیا و ستارهشناسی اطلاعات بسیاری داشت.
۴ـ عاشق سفرهای دریایی بود و میگفت: نمیتوانم شاهد و ناظر رفتن به یک کشتی بزرگ از بندرگاه باشم، بدون آنکه همه وجودم به دنبال آن روان نشود!
۵ـ در تمام عمرش به قطب و سرزمینهای قطبی علاقه شدید داشت.
۶ـ معتقد بود: علم نباید از اخلاق سریعتر پیش رود.
۷ـ بسیار مذهبی و پاینده به اخلاق دینی بود. معتقد بود: نویسنده باید فضایل و سجایای انسانی را نشان دهد نه آنکه مرتب بدیها و زشتکاریهای بشر را بیان کند.
۸ـ کمحرف بود، از صحبتهای بیهوده دوری میکرد و از مشاجره بیزار بود.
۹ـ از تشریفات و مهمانیهای رایج دوران خود گریزان بود. به لباس ساده و بیپیرایه بسیار علاقه داشت و سادگیاش در لباس پوشیدن نزد همه معروف بود.
۱۰ـ میگفت: نویسندگی هنری است که من سرنوشتم را با آن پیوند دادهام و هرگز این پیوند را نخواهم گسست.
۱۱ـ تأکید میکرد: تصمیم دارم که داستانها و نمایشنامههایی پیش پا افتاده ـ که زود فراموش میشوند ـ ننویسم.
۱۲ـ از بسیاری حوادث و وقایع طبیعی در داستانهایش استفاده کرده و نام اشخاص و محلها را گاهی با کمی تغییر آورده است.
۱۳ـ نشان معروف «لژیون دونور» را دریافت کرد.
۱۴ـ بعضی از پیشگوییهای او عبارتند از: ساخت هواپیما، زیر دریایی، بالگرد، دستگاههای محاسبهگر الکترونیکی و تولید اشعه، غواصی مدرن، سفینه فضایی و مسافرت انسان به ماه، مواد منفجره بسیار قوی (در حد انفجار بمب اتمی)، انتقال صدا و تصویر از محلی به محل دیگر، موشکهای هدایتشونده، بیسیم، ترن هوایی، خدمات پزشکی و معالجات توسط برق و…
۱۵ـ یکصد سال پس از انتشار داستان «از زمین تا ماه»، سفینه آپولو ۹ به سوی ماه پرتاب شد. وزن و ارتفاع این سفینه همان وزن و ارتفاع سفینه فرضی ژول ورن را داشت! هر دو سفینه از فلوریدا در آمریکا پرتاب شده بودند و محل بازگشت و فرود سفینه آپولو ۹ تنها چهار کیلومتر با محل فرود سفینه خیالی ژول ورن فاصله داشت!
انتهای پیام/ک
[ad_2]
لینک منبع