قبیلهگرایی مشکلات کشور را حل نمیکند/ لزوم تقویت تشکلها در انتخابات
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۵ شهریور ۹۵ 2۰40
[ad_1]
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته(پنجشنبه ۴ شهریور) در دوازدهمین کنگره سراسری جامعه اسلامی مهندسین با گرامیداشت هفته دولت گفت: امیدواریم نسل امروز مدیران کشور از این دو الگو پیروی و مسیری که آنها طی کردند دنبال کنند.
وی با بیان اینکه شما(جامعه اسلامی مهندسین) از جریانهای سیاسی هستید که با ملاکهایی چون تبعیت از راه امام و رهبری حرکت کردید، اظهار کرد: کشور امروز در شرایطی است که باید به امور سیاسی توجه خاصی شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه رفتارهای مختلفی در کشور ما در موضوع سیاست وجود داشته و دارد خاطر نشان کرد: اول انقلاب رهبران حزب جمهوری اسلامی با نقشآفرینی شهید بهشتی جریانی را آغاز کردند. شهید بهشتی به افراد صاحبنظر رجوع میکرد تا به حزب بیایند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: هر چند طول عمر حزب جمهوری اسلامی کوتاه بود اما از آن زمان احزابی که آن مشی و فکر را ادامه دهند را نداشتیم و غالب تشکلها حالت شکلی پیدا کردند و نزدیک انتخابات جوششی دارند و کارکرد اصلی خود را ندارند.
لاریجانی با اشاره به اینکه تصور این است که احزاب فقط برای انتخابات جمع میشوند گفت: برخی با وارد شدن به قدرت تمایلی به حزب ندارند لذا با این کار عقبه حزبی نیز معیوب میشود و همچنین افرادی که در قدرت قرار گرفتهاند تصور همه کاره بودن میکنند.
وی با بیان اینکه باید بدانیم امر سیاسی برای چه بوجود میآیدتصریح کرد: اداره جامعه به افراد دانا احتیاج دارد که زمینه را برای آبادانی و پیشرفت کشور فراهم کند و مراودات بینالمللی را بر اساس عزت شکل دهد که در همین راستا سازوکار مناسب نیاز داریم و اگر سازوکار نامناسب باشد ممکن است به هدف نرسیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی کشور مناسب نیست و وظایف سیاسی یک دولتمرد گاه با امور دیگر خلط میشود، گفت: مدیر سیاسی باید کشور را درست اداره کند اما اگر کارهای دیگری انجام داد و به این امر توجه نکرد نمیتوانیم بگوییم مدیر موفقی است.
رئیس قوه مقننه با اشاره به برخی آمارهای اقتصادی اظهار کرد: در سرانه تولید ناخالص داخلی از بین ۱۸۵ کشور ۹۴ هستیم، در آزادی اقتصادی از ۱۷۸ کشور در رتبه ۱۷۱ هستیم که نشان میدهد سیاستهای اصل ۴۴ درست اجرا نشده است.
لاریجانی تصریح کرد: در نرخ تورم از ۱۸۸ کشور ۱۸۰ هستیم که نشان میدهد که مشی اقتصادی ما اشکال دارد. سهم سرمایهگذاری خارجی ایران از ۱۸۱ کشور ۱۶۴ است که نشان میدهد در جذب سرمایهگذاری خارجی نیز مشکل وجود دارد.
لاریجانی با اشاره به همکاری دانشگاه و صنعت که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با هیئت دولت نیز متذکر شده بودند، افزود: در همکاری دانشگاه و بخش صنعت در بین ۱۴۰ کشور ۱۰۲ هستیم و دلیل آن این است که کشور را به صورت نفتی اداره میکنیم و به همین خاطر دو نهاد تولید و دانشگاه نیازمند هم نیستند.
وی با اشاره به آمارها در جذب استعداد تصریح کرد: از این حیث در میان ۱۴۰ کشور دنیا رتبه ۳۴ هستیم که نشان میدهد بسیاری از استعدادها از کشور میروند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قبیلهگرایی مشکل کشور را حل نمیکند گفت: باید سطحی از نخبگان کشور را بروز کنیم. تشکیلات دو ماموریت مهم دارد یکی اداره کشور و دیگری تربیت نیرو و کادر.
لاریجانی با بیان اینکه هر چه انسان مبناییتر و اصولیتر باشد قابل اعتمادتر است، گفت: در فکر سیاسی هر چه دقیقتر باشیم حرف درستی است اما در عمل سیاسی باید نسبیت وجود داشته باشد و همه هدفشان درست اداره کردن کشور باشد.
وی افزود: افراد باید در مقام فکر مبناگرا باشند اما در مقام عمل هر که توانمندتر است مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی در بسیاری از امور مانند امنیت ملی و منطقهای استراتژی درستی اتخاذ کرده است ، اظهار کرد: در آسیبهای منطقه جمهوری اسلامی از وزانت خاصی برخوردار است و تکیهگاهی برای کشورهایی شدیم که از نظم امنیتی برخوردار نیستند.
لاریجانی با اشاره به اینکه جریانی در حال تغییر نقشه منطقه است و وزرای خارجه آمریکا این موضوع را لو دادند گفت: عاملی که مانع از تحقق نقشههای آنها شد بیداری جمهوری اسلامی و کمک به رجال ملی کشورهایی بود که در این سالها نتوانستند این کار را انجام دهند.
وی با بیان اینکه برخی در کشور بر روی تاکتیکهای مختلف بحث میکنند و به گذشتههای دور بر میگردند متذکر شد: باید عقلمان را در ظرف زمانی در نظر بگیریم و باید از تاکتیکهای مختلف استفاده کرد. امور سیاسی عملگرا این تاکتیکها ضعف استراتژی نیست و باید از ظرفیتهای مختلف استفاده کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید وزن تشکلها را در انتخابات بالا ببریم در حال حاضر در مجلس بر روی قانون انتخابات فکر میکنیم و باید در قانون به تشکیلات توجه خاصی بشود.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع