اعمال روز عید قربان/ کیفیت تقسیم گوشت قربانی در روایات
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۲ شهریور ۹۵ 6۰26
[ad_1]
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم«پویا» روز عید قربان ، یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان و به خصوص شیعیان در کنار عیدهای فطر و غدیر است که خداوند فضلیت زیادی برای این روز بزرگ قرار داده است و در روایات این روز را با نامهای یومالنحر یا یوم الأضحی معرفی کردهاند، زیرا اضحی جمع ماده «ضحی» به معنی ارتفاع روز و امتداد نور آفتاب است و چون حجاج موقع بالا آمدن آفتاب قربانی میکنند و قربانی را اضحیه یا ضحیه میگویند، بدین سبب روز دهم ذی الحجه را که قبل از ظهر آن، عمل قربانی انجام میشود «عید اضحی» میگویند.
در کتب ادعیه برای این روز شریف اعمالی ذکر کردهاند که از قرار ذیل است:
۱ـ غسل کردن است که به گفته مرحوم «علاّمه مجلسى»، غسل در آن روز سنّت مؤکّد است تا آنجا که بعضى از علما آن را واجب دانستهاند.
۲ـ نماز عید قربان است و نحوه انجام آن، به همان کیفیّتى است که در نماز عید فطر گفته شد و نماز عید قربان در زمان غیبت امام علیهالسلام مطابق مشهور فقهاى عظام، سنّت مؤکّد است. (خواه به صورت جماعت خوانده شود یا فرادی).
۳ـ مستحب است دعاهایى را که پیش از نماز عید و قبل از آن وارد شده است بخواند. به فرموده مرحوم «علاّمه مجلسى»، بهترین دعاها،دعاى چهل و هشتم «صحیفه کامله سجّادیه» است که اوّلش این است: أللّهُمَّ هذا یَومٌ مُبارَک و اگر دعاى چهل و ششم را نیز بخواند بهتر است.
۴ـ خواندن دعاى ندبه در این روز و سایر اعیاد مستحبّ است.
۵ـ قربانى کردن در این روز براى همه مستحبّ مؤکّد است و بسیار سفارش شده است، تا آنجا که برخى از علما آن را بر کسانى که توانایى دارند واجب دانستهاند و مستحب است بعد از نماز عید، کمى از گوشت آن بخورد.
همچنین درباره تقسیم گوشت قربانی روایتی از امام صادق(ع) نقل است که فرمودند: امام على بن الحسین و امام باقر(علیهماالسلام) گوشت قربانى را سه قسمت مىکردند: یک قسمت آن را به همسایگان، قسمتی از آن را به نیازمندان و قسمت سوم را براى اهل خانه نگه مىداشتند. (اقبال، ص۴۵۱).
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع