کبگانیان: پرتاب "موشکهای دانشجویی" مانع خروج نخبگان میشود
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۷ مهر ۹۵ 3۰96
[ad_1]
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، منصور کبگانیان دبیر ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور با اشاره به مصوبات جلسه اخیر این ستاد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در جلسه امروز مسئله آمایش آموزش عالی در دانشگاه آزاد مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد یکی از زیرنظامهای آموزشی در آموزش عالی است، افزود: پس از تصویب بحث آمایش برای وزارت علوم و وزارت بهداشت، بحث آمایش دانشگاه آزاد نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد، که چندین ماه کار کارشناسی انجام دادیم و کار دقیقی انجام شد تا در این بحث به توافق برسیم.
دبیر ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: برخی مسائل مورد تحقق نبود که قرار شد در این جلسه جمعبندی شود، در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث آمایش آموزش عالی دانشگاه آزاد با این قید تصویب شد که سند این دانشگاه در ذیل سند آمایش آموزش عالی وزارت علوم باشد یعنی در برخی موارد نظارت کیفی و برنامهریزی از سوی وزارت علوم وجود داشته باشد.
کبگانیان با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر بحث کیفیت حساس است، ادامه داد: نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان دانشگاه آزاد در افق چشمانداز باید ۲۵ درصد باشد، در نقشه جامع علمی این آمار برای کل کشور ۳۰ درصد است.
وی گفت: در بخش تحصیلات تکمیلی مقرر شد سهم دانشجویان دکتری حتما مشخص شود و دانشگاه آزاد بر روی بحث کیفیت تکیه کند که این درصد در بخش دانشجویان دکتری ۲.۵ درصد تعیین شد، در ازای هر ۲۵ دانشجو یک عضو هیئت علمی استادیار به بالا باید در دانشگاه آزاد وجود داشته باشد، سرانه مقالات علمی پژوهشی معتبر هر سال برای هر عضو هیات علمی استادیار به بالا دو مقاله تصویب شد.
کبگانیان تصریح کرد: درصد رشته محلهایی که تا زمان چشمانداز براساس نیازهای منطقهای باید مورد بازنگری باشد، صددرصد تصویب شد و درصد منابع غیرشهریه از کل منابع مالی باید ۴۰ درصد باشد، حداقل دانشجویان غیرایرانی به کل دانشجویان ۲.۵ درصد و سهم اعضای هیئت علمی استادیار به با لا باید ۸۰ درصد باشد.
دبیر ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور گفت: یکی از مباحثی مهمی که در مباحث پیش از دستور مطرح شد، حضور پررنگ برخی از کشورهای منطقه به عنوان رقبای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران بود و حمایتهایی که از این کشورها می شود.
وی افزود: این گزارشها هشدار می داد که رقبای علمی و فناوری کشور ما، در حالت ساکن نیستند و بودجههای بالایی را برای فناوری تخصیص می دهند، بنابراین دراین رابطه تذکراتی ارایه شد.
دبیر ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: برهمین اساس باید میزان سهم بودجه پژوهشی و علم و فناوری از جی دی پی کشور افزایش یابد تا کشور ما از رقبای علمی و فناوری خود عقب نماند.
وی ادامه داد: بحث دیگری که در جلسه مذکور مطرح شد، اقدامات ملی است که مخاطبان مشخصی در نقشه جامع علمی کشور دارد، این دستگاهها مدت ها منتظر بودند که کار آنها تسهیل شود، اینها اقداماتی بود که احتیاجی به تصویب سیاستها نداشت و به اطلاع اعضاء رسید، که به زودی به دستگاههای ذی ربط ابلاغ می شود و شورای ستاد نقشه جامع علمی کشور بر اقدامات این دستگاه ها نظارت خواهد داشت.
کبگانیان در رابطه با توقف پرتاب ماهوارههای دانشجویی نیز گفت: بحث ماهوارههای دانشجویی غرور ملی است و در خروج نخبگان از کشور نیز تاثیرگذار است، در حال حاضر کشور امارات که یک کشور بسیار کوچک است در حوزه علم و فناوری و حوزه فضایی بودجههای بالایی را مدنظر قرار داده و بسیاری از محققان کشورهای همسایه را جذب میکنند که این مسئله یک خطر محسوب میشود.
وی تاکید کرد: انتظار داریم دولت با وظایفی که در حمایت از علم و فناوری دارد در این حوزهها قاطع باشد و فشارهایی که بخشهای دیگر دستگاههای اجرایی برای کند کردن حرکت علمی وارد میکنند از سوی هیئت دولت مورد توجه قرار نگیرد.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع