قاری قرآنی که در ۱۳ سالگی سبکی نوین در تلاوت ارائه کرد/ شگفتی عبدالعال از علاقه ایرانیان به قرآن
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۵ تیر ۹۶ 7۰218
[ad_1]
به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس سیدمتولی عبدالعال از قاریان سرشناس مصر ۲۵ تیرماه ۱۳۹۴ در سن ۶۸ سالگی دارفانی را وداع گفت.
به بهانه دومین سالگرد درگذشت این قاری سرشناس بخشی از زندگینامه وی تقدیم میشود.
سیدمتولی عبدالعال ۲۶ آوریل سال ۱۹۴۷ میلادی در روستایی واقع در استان الشرقیه در کشور مصر متولد شد. پدرش متولی نام داشت و مادر به دلیل ارادتی که به شیخ سیداحمد البدوی داشت او را سید نام گذاشت. خانواده وی کشاورز و ساکن روستا بودند و سیدمتولی از همان کودکی به خواست خانواده و علاقه خودش به آموختن قرآن کریم پرداخت.
در هفت سالگی حافظ سه جزء و در ۱۲ سالگی کل قرآن را حفظ کرد. وی از همان شروع تلاوت در کودکی از سبک مصطفی اسماعیل و عبدالباسط استفاده کرد اما نکتهای که وی را از بسیاری از قاریان متمایز کرد ارائه سبکی نوین در تلاوت در سن ۱۳ سالگی توسط سیدمتولی بود.
سیدمتولی در سالهای حیاتش از محضر اساتید بزرگی مانند محمودعلی البناء، عبدالباسط محمد عبدالصمد، مصطفی اسماعیل، حمدی زامل و زناتی تلمذ و در کنار آنان در محافل مختلف به تلاوت پرداخت.
از سال ۱۹۸۰ آوازه سیدمتولی از مرزهای مصر فراتر رفت و از این سال صدا و سیمای مصر با ضبط و انتشار تلاوتهای وی زمینه را برای حضور شیخ در سایر بلاد اسلامی فراهم کرد.
این قاری نامدار اولینبار سال ۱۳۷۰ به همراه مرحوم شحات محمد انور به کشورمان سفر کرد و به جز تلاوت در محافل مختلف در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران هم داوری کرد.
سیدمتولی عبدالعال در طول عمر بابرکتش بارها به کشورمان سفر کرد و آخرینبار ماه مبارک رمضان سال گذشته یعنی درست یکسال قبل در تیرماه ۱۳۹۳ میهمان ملت ایران بود که در سفرش به مشهد مقدس تلاوتهای زیبایی در حرم امام رضا(ع) به یادگار گذاشت.
سیدمتولی درباره جمهوری اسلامی و ملت ایران میگوید: در هیچ جاى دنیا مانند ملت ایران ندیدم و در حد بسیار بالایى در عشق ورزیدن به قرآن و اهمیت دادن به این کتاب آسمانى در سطح عالم، ملت بىنظیری هستند و من این را به چشم خویش مشاهده کردم و مىتوانم بگویم که در کشورهایى که مسافرت داشتم این را به عنوان واقعیت و بدون غلو عرض مىکنم که از این حیث ملت شما بىنظیر است.
من همانند این مردم با ایمان که دلهاى پاکى دارند را در هیچ جا مشاهده نکردم. آنها به قرآن عشق مىورزند چه جوان و پیر و زن و مرد و حتى کودک و خردسال، و این یک حقیقت است که مىگویم و قصد مبالغه ندارم. حاضرم هر وقت از من دعوت بعمل آید در سالهاى آینده باز هم به کشور ایران مسافرت کنم و از خداوند منان خواستارم که هر سال ما را موفق به دیدار شما عزیزان سازد.
خداوند ان شاء الله به همه ملت ایران رفاه و سعادت و خیر فراوان ارزانى کند و به مسئولین محترم و قاریان خوب شما عزت و افتخار بیشترى نصیب فرماید.
استاد سیدمحسن موسوی بلده در خاطراتش درباره عبدالعال میگوید: چند سال قبل در یکی از محافل عبدالعال به من گفت: شما ایرانیها با تشویقهایتان هر در سینه و حنجره ما است بیرون میکشید.
سرانجام این قاری نامدار روز گذشته در سن ۶۸ سالگی براثر ایست قلبی دارفانی را وداع گفت و پیکرش در استان الشرقیه مصر به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع