» فرهنگی، هنری » سینما و تئاتر » قفقازی‌های ایرانی بعد از جنگ ایران و روس به کدام مناطق ایران مهاجرت کردند
سینما و تئاتر

قفقازی‌های ایرانی بعد از جنگ ایران و روس به کدام مناطق ایران مهاجرت کردند

۲۲ آذر ۹۶ 0۰14

[ad_1]

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس در جلفا، همایش ملی بازتاب معاهدات جنگ ایران و روس، گلستان و ترکمنچای عصر امروز در منطقه آزاد ارس برگزار شد. 

رسول پورزمانی دانشجوی دکترای تاریخ ایران اسلامی دانشگاه تبریز با مقاله بررسی روابط سطح میان مردم ایران و قفقاز بعد از جنگ ایران و روس طی سخنانی گفت: جنگ‌های ایران و روس در دوره قاجار و عهدنامه منعقد حاصل از آن که جدایی منطقه قفقاز از ایران را در پی داشت با توجه به تغییر در مرزهای سیاسی ایران و روسیه تزار و قرار گرفتن منطقه قفقاز در جغرافیای سیاسی روس‌ها ارتباط میان مردم این مناطق همچنان ادامه داشت.

وی افزود: سرنوشت سیاسی و اقتصادی متفاوت مناطق فوق‌الذکر باعث بروز مهاجرت‌هایی از قفقاز به ایران و بالعکس شد.

پورزمانی ادامه داد:‌ اقتصاد و به عبارت بهتر معیشت از مهم‌ترین دلایلی بود که سطح روابط مردمان منطقه را حفظ کرد و باعث رواج مهاجرت میان این دو منطقه شد. البته برای این مهاجرت‌ها دلایل دیگری چون مسائل سیاسی و مذهبی را نیز باید در نظر گرفت که مردم هر دو منطقه را ترغیب به ایجاد ارتباط و مهاجرت می‌کرد.

وی گفت:‌مراکز شمالی ایران به عبارتی دقیق‌تر مناطق آذربایجان، خراسان و گیلان به همراه تهران از مناطقی بودند که بیشتر به عنوان مقصد مهاجرت از سوی قفقازی‌ها انتخاب می‌شد.

دانشجوی دکترای تاریخ ایران اسلامی گفت: منطقه باکو نیز در میان مناطق قفقاز بیشترین مهاجران ایرانی را در خود جای داد. 

ناهیده عابدینی کارشناس ارشد تاریخ ایران اسلامی با نگاهی به تأثیر جنگ‌های ایران و روسیه بر اقتصاد تبریز با نگاهی به تلاش‌های عباس میرزا طی سخنانی اظهار داشت: منطقه آذربایجان از لحاظ موقعیت جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نقش و تأثیر بسزایی بر تحولات تاریخ معاصر دارد.

وی افزود: با ثبات نسبی کشور و تثبیت مرزها در دوره آقامحمدخان رسیدگی به امورات داخلی امری لازم می‌نمود. با مرگ وی و جلوس فتحعلی شاه به سلطنت نقش تبریز پررنگ‌تر شد.

انتهای پیام/

این کارشناس ارشد تاریخ ایران اسلامی گفت: تبریز به عنوان مقر جانشین، میزبان عباس‌میرزا شد در این هنگام تجاوز روسیه به خاک ایران از شمال بر نقش تبریز و عباس‌میرزا در تحولات پیش‌روی افزود. اقتصاد تبریز که در جایگاه ستاد مرکزی و پشتیبان جنگ قرار داشت بر اثر تکانه‌های شدید حاصل از جنگ فشار و افت بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد.

عابدینی افزود: علاوه بر جنگ رقابت‌های سیاسی دول خارجی از جمله انگلیس بر نابسامانی اقتصاد قابل تأمل است.

وی گفت: فعالیت‌های عباس میرزا جهت مدیریت اقتصاد و رایزنی با مرکز به جایی ختم نشد و بر پیچیدگی اوضاع میدان نبرد و تبریز افزود.

 

[ad_2]

لینک منبع

ثبت شرکت سئو سایت

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید