«مومیایی» منسوب به رضا شاه شیادی است/ مقبره پیشین رضا شاه هماکنون حوزه علمیه است
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۴ اردیبهشت ۹۷ 2۰19
[ad_1]
خبرگزاری فارس ـ تاریخ: عبداالله شهبازی مورخ در یکی از صحفه فضای مجازی خود نوشته است. تصاویری پخش شده از جنازهای که گویا به سبک مصر باستان مومیایی شده (تکههای پارچه چسبیده به جسد، به سبک مومیاییهای قدیم مصر، در عکس مشهود است). ادعا میشود که این «مومیایی» در شهر ری کشف شده و به رضا شاه تعلق دارد که مقبره او پس از پیروزی انقلاب تخریب شد.
این عکس حتی در کانالها و گروههای تخصصی نیز بحثبرانگیز شد. بر این اساس میتوان تصور کرد که شایعه فوق چقدر گسترده است.
رضا شاه در ۴ مرداد ۱۳۲۳ در ژوهانسبورگ (آفریقای جنوبی) فوت کرد. جنازه را «مومیایی» کردند و در مسجد رفاعی قاهره به امانت گذاشتند. در اردیبهشت ۱۳۲۹، زمانی که موج نفرت از رضا شاه در ایران فرونشست و فضای سیاسی آرام شد، جنازه ابتدا به مکه و مدینه و سپس به ایران منتقل شد و در ۱۷ اردیبهشت طی مراسم رسمی تشییع و طبق قواعد اسلامی در مقبره اختصاصی در شاه عبدالعظیم دفن شد.
روش «مومیایی» که برای حفظ جسد رضا شاه به کار رفت روش متداول امروزین است که با «مومیایی» در مصر باستان تفاوت دارد. در «مومیایی» امروزین امعاء و احشاء را تخلیه و موادی به جسد تزریق میکنند که مانع از پوسیدگی و تعفن شود. در این روش برخلاف مصریان باستان جسد را با پارچه نمیپیچند. طبق تعرفه سال ۱۳۹۶ پزشکی قانونی ایران هزینه «مومیایی» کردن جسد برای انتقال به خارج سه میلیون تومان است.
تصور سینمایی و عامیانه از «مومیایی» رضا شاه سبب شد که عکس منتشرشده از این جنازه بعنوان «مومیایی» رضا شاه به سرعت پخش شود. نگاهی به عکس جنازه، که شبیه به «مومیایی»های مصر باستان بازسازی شده، به سادگی این شیادی را عیان میکند. در کنار عکس این «مومیایی» عکس جنازه رضا شاه نیز وجود دارد که نشان میدهد او را به سبک مصر باستان «مومیایی» نکردهاند.
تصویر زیر عکس «مومیایی» منتسب به رضا شاه است. تکههای پارچه چسبیده به جسد تصور عامیانه از «مومیایی» را تداعی میکند.
«مومیایی» شبیه به تصویر جسد رضا شاه در تابوت بازسازی شده که لباس به تن دارد. در حالی که رضا شاه را طبق مراسم اسلامی و بدون لباس و با کفن دفن کردند.
مقبره پیشین رضا شاه هماکنون حوزه علمیه است
در نقشه زیر محل قبرستان «باغ طوطی» با رنگ سفید و محل سابق مقبره رضا شاه با رنگ خاکستری (حوزه علمیه) مشخص است. فاصله میان این دو مکان کاملاً گویا و بینیاز از توضیح است.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع