[ad_1]
به گزارش خبرگزاری تسنیم، گروه کاری اقدام مالی (FATF) از سال ۱۹۸۹ و زیر نظر گروه هفت کشور صنعتی (G7) ایجاد شد. این گروه، به عنوان یک سیاستگذار پرنفوذ در حوزه مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم، دستورالعمل ارائه میکند.
FATF، ایران را در فهرست دولتهای «غیرهمکار» و «مناطق پرخطر» از نظر مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم قرار داده است. از این رو بانکها و مؤسسات اعتباری دنیا در ارتباط با شرکتهای ایرانی بسیار احتیاط کرده و اغلب از همکاری سر باز می زنند. ریشه این عدم تبادلات مالی با جمهوری اسلامی ایران در وزارت خزانه داری امریکا است. به عنوان مثال کشور عربستان که حامی مالی داعش است، در لیست سیاه گروه FATF قرار ندارد و با بانکهای جهانی مبادلات مختلف مالی دارد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ریشه مشکلات تبادلات بانکی در دوران «پسا برجام» را در محدودیتهای اعمال شده توسط FATF میداند. برخی از کارشناسان اقتصادی دولت معتقدند «برجام» صرفاً یک پوسته سیاسی است که برای رسیدن به مغز(هدف) اقتصادی آن، مقدمات و زمینه سازیهایی لازم دارد که یکی از این زمینهها پذیرش تعهدات FATF است.
گروه FATF، ۲۴ ژوئن ۲۰۱۶ با صدور بیانیهای در جلسه دورهای خود در بوسان کره جنوبی تمام اقدامات مقابلهای قبلی ضد نظام پولی و مالی ایران را به مدت یک سال تعلیق و در بیانیه خود اعلام کرد: «به دلیل آنکه ایران در سطوح سیاسی بالا تعهد کرده است طرحی را با عنوان برنامه اقدام یا Action plan اجرایی کند، به صورت موقت و برای ۱۲ ماه از لیست اقدامات متقابل (لیست سیاه) خارج میشود». گفتنی است طرح «برنامه اقدام» حتی برای کارشناسان و ناظران داخلی شفاف نیست.
قرار است FATF در این دوره یکساله، اقدامات ایران برای اجرایی کردن «تفاهمنامه» را رصد کرده و در پایان برای گامهای بعدی تصمیمگیری کند بنابراین ایران همچنان در لیست کشورهای «غیرهمکار» باقی میماند و در عین حال این «تفاهمنامه مبهم» به منزله زمینهسازی برای پذیرش تعهداتی است که روابط محرمانه مالی ایران را تحت نظارت سازمانهای بینالمللی قرار میدهد و تبعات فراوانی برای ایران به دنبال دارد در ذیل به مورادی از آن اشاره میشود:
• تحریم شخصیتهای ایرانی که در لیست سیاه وزارت خزانهداری امریکا هستند در بانکهای داخلی ایران
• نفوذ اطلاعاتی در سیستمهای مالیِ ایران
• دسترسی به اطلاعات تراکنشهای مالی نظام بانکی ایران
• خطر همکاری اطلاعاتی و قضایی نظام بانکی ایران با FATF
• اعمال محدویت در حمایت از محور مقاومت
امریکایی ها با اتهامزنیهایی علیه ایران مبنی بر «حمایتهای ایران از تروریسم»، «محدودیت در برنامههای دفاعی و موشکیایران» و … همواره تلاش داشتهاند تا جمهوری اسلامی را در افکار عمومی به انزوا کشیده و در برابر خواستههای خود تسلیم نمایند و این بار با طراحی موذیانهای، با محوریت FATF در قالب تفاهمنامه مبهمی با عنوان «Action plan» و تعلیق موقت ایران از لیست سیاه خود، به ازای اعطای امتیازات نامشخص از طرف مسئولان اقتصادی دولت سعی در اجرای برنامهای دارند که میتوان از آن به عنوان «توطئهای علیه مقاومت» یاد کرد.
خبرگزاری تسنیم با هدف تشریح جزئیات خطرات امنیتی و تحریمی ناشی از توافق اخیر موسوم به FATF ، ویژه نامه تحلیلی مکتوب با عنوان “توطئه ای علیه مقاومت” منتشر کرده است که به سرفصل های زیر پرداخته است:
گروه کاری اقدام مالی (FATF) چیست؟
ساختار گروه «FATF».
اعضا و نهادهای همکار با «FATF».
استانداردهای آمریکایی «FATF».
بلایی که تحریم های مرتبط با پولشویی برسر بانک ها می آورد.
آمریکا می خواهد ایران را به پولشویی متهم کند.
گروه «FATF» و سازمان ملل.
«FATF» و جمهوری اسلامی ایران.
برجام و «FATF».
عدم شفافیت تعهدات ایران در تفاهمنامه با «FATF».
توضیحات مبهم بانک مرکزی.
عدم فهم دقیق مدیران از پولشویی و کارگروه اقدام مالی «FATF».
تعریف متفاوت ایران و «FATF» از تروریسم.
افتادن در دام همکاری با کشورها و نهادهای بین المللی.
تحریم داخلی علیه مقاومت.
ویژه نامه تحلیلی و مکتوب خبرگزاری تسنیم با عنوان ” «FATF»، توطئه ای علیه مقاومت” را با کلیلک روی تصویر زیر مشاهده کنید:
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع