ارهبرقیها لرزه با جان درختان دره مرادبیگ همدان انداختند
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۲۸ آبان ۹۵ 2۰27
[ad_1]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، فضای مجازی و گروههای محیط زیستی روز گذشته همدان را مورد توجه قرار داده بودند ولی متاسفانه این توجه به سبب قطع درختان در منطقه دره مرادبیگ توسط سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری همدان بود.
روز گذشته یکی از فعال محیط زیست همدانی خبری مبنی بر قطع درختان درهمرادبیگ را در فضای مجازی مخابره کرد که متاسفانه پاسخ مناسبی نیز از سوی مسئولان این اقدام به رسانهها تا امروز داده نشده بود.
البته سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری همدان مدعی است این درختان خشک بوده و دلیل آن را سپری شدن عمر این درختان میداند.
خبرگزاری تسنیم در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ باغات و منابع طبیعی و برخورد با عوامل تخریب محیط زیست این موضوع را در دستور کار خود قرار داد تا مشخص شود چه اتفاقاتی در شهر همدان که زمانی عنوان باغشهر را یدک میکشید، میافتد.
قطع درختان و تخریب محیط زیست یکی از معضلات جدی استان همدان در سالهای گذشته بوده که با ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست در سال گذشته مدیران و مسئولان استان همدان نسبت به برخورد با این مسائل حساس شدند.
اما با این وجود تخریب محیط زیست به بهانههایی همچون توسعه گردشگری و ایجاد تاسیسات در شهر همدان ادامه دارد که این را در مناطقی همچون حیدره، دره مراد بیگ، دیوین، دیویجین و گنجنامه همدان میتوان مشاهده کرد.
متاسفانه برخی افراد به اصطلاح سرمایهدار وقتی مجوزهایی را برای ساخت و ساز میگیرند، قطع درختان و از بین بردن فضای سبز را به عنوان اولویت نخست در دستور کار قرار میدهند که نمونه آن را میتوان در بلوار ارم همدان مشاهده کرد.
برخی خود را صاحب شهر دانسته و معتقدند به نام سرمایهگذاری میتوانند کام و جیب خود را با قطع درختان و از بین بردن محیط زیست شیرین و پُرپول کنند که متاسفانه گاها همراهی مدیران را در این زمینه شاهد هستیم.
مردم و رسانههای استان همدان به هیچ وجه با توسعه و رشد سرمایهگذاری در همدان مخالف نیستند حتی همراه و زمینهساز حضور سرمایهگذاران محسوب میشوند اما خبرنگاران همچون استاندار همدان معتقدند توسعه پایدار بدون حفط محیط زیست ممکن نخواهد بود.
اگر امروز تهران، اصفهان و برخی از شهرهای صنعتی با آلودگی هوا دست و پنجه نرم میکنند به خاطر روزهایی است که درختان و فضای سبز خود را زیرپا گذاشته و تنها بر طبل توسعه صنعتی کوبیدند، اما انتظار این است همدان به صورت متوازن و پایدار توسعه یابد.
شورا و شهرداری مخرب محیط زیست هستند
یک فعال محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان درباره قطع درختان دره مرادبیگ همدان اظهار داشت: بنده دیروز در باغ موردنظر که درختان آن را قطع میکردند، حضور داشته و تمامی مسائل را از نزدیک مشاهده کردم.
حسین زندی افزود: براساس گفته سازمان فضای سبز و پارکهای شهرداری همدان ۴۰ اصله درخت در این منطقه به علت خشکی قطع شده ولی تعداد درختانی که روی زمین افتاده بودند سه برابر این تعداد بوده و اغلب درختان سبز بودند.
وی با بیان اینکه این درختان خشک نبودند، تصریح کرد: سازمان فضاز سبز و پارکهای شهرداری همدان مدعی است درختان این منطقه را برای احیا قطع کرده است ولی شهرداری همدان کدام باغ را پس از تخریب احیا کرده که این مورد دوم باشد.
زندی با اشاره به اینکه مجوز قطع این درختان توسط کمیته ماده ۷ صادر شده استف عنوان کرد: سه کامیون و یک جرثقیل بزرگ در باغ برای قطع درختان حضور داشتند، آیا احیا باغات با این شیوه و شکل ممکن است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این مجوزها مسئلهدار بوده و مشخص نیست برای چه منظور صادر میشود، گفت: دور از انتظار نیست که پس از مدتی دراین منطقه شاهد ساخت و ساز و بلندمرتبه سازی سرمایهداران باشیم.
این فعال محیط زیست تصریح کرد: اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری همدان بارها اعلام میکنند که حافظ محیط زیست هستند ولی شورا و شهرداری مخرب محیط زیست محسوب میشوند.
وی با اشاره به اینکه این باغ شخصی است، اظهار داشت: مدیرعامل سازمان فضای سبز و پارکهای شهرداری همدان از سوی دیگر مدعی است این منطقه گردوزار بوده و هر درخت گردو برای رشد نیازمند ۱۵ متر فضاست که این درختان به همین سبب قطع شده است.
زندی با بیان اینکه این سخنان متناقض بوده و توجیهی درباره قطع این درختان است، گفت: متاسفانه داخل شهر همدان درختان را به بهانه هرس قطه کرده و آنها را از بین میبرند.
این فعالی محیط زیست با اشاره به اینکه هرس ناشیانه و غیرعلمی شهرداری همدان سبب خشکی درختان میشود، عنوان کرد: پس از هرس کردن باید درختان پانسمان شوند که متاسفانه این امر عملیاتی نشده و خشکی درختان را در پی دارد.
وی با اعلام اینکه فعالان محیط زیست و خبرنگاران منتظر پاسخ صریح و شفاف مدیریت شهری همدان در این باره هستند، گفت: قطع درختان با محوز نیز دارای مسئله و مشکل است چراکه این درختان خشک نبودند.
زندی با اشاره به اینکه این درختان نزدیک به ۱۵۰ متر با بند دره مرادبیگ فاصله دارد، تصریح کرد: برخی خشک شدن این درختان را به سبب آلودگی آب میدانند که اگر چنین بود تمام درختان منطقه باید خشک میشد.
درخت سبز قطع شده باشد با عوامل برخورد میشود
عضو شورای شهر همدان نیز در این باره در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: این درختان در کوی استادان و بخشی از دره مرادبیگ همدان قرار دارد که قبل از قطع کردن بنده از این منطقه بازدید کرده و تک تک درختان خشک شده علامتگذاری شدند.
علی اکبر نظری با اشاره به اینکه درختان خشک شده و پوست هم نداشتند، تصریح کرد: این درختان از رودخانه دره مرادبیگ تغذیه شده و آلودگی این رودخانه سبب خشکی درختان شده است.
وی با بیان اینکه کلیه درختان قطع شده صنوبر هستند، عنوان کرد: از تعداد درختان قطع شده اطلاعی در دست ندارم ولی سازمان فضای سبز و پارکهای شهرداری همدان باید درختان علامتگذاری شده را قطع میکرد.
عضو شورای شهر همدان با اشاره به اینکه در کنار درختان صنوبر درختان گردویی وجود داشت که ممکن بود از بین برود، عنوان کرد: برخی از درختان گردو در این ملک و ملکهای همجوار بخاطر آب آلوده خشک شدند.
وی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از خشک شدن درختان باید رودخانه را احیا و آب را از آلودگی خالی کرد، بیان کرد: فاضلاب دره مرادبیگ، سیلوار و روستاهای مسیر در این رودخانه تخلیه شده و سبب آلودگی میشود.
عضو شورای شهر همدان تاکید کرد: اگر یک مورد درخت سبز یا درخت دارای ساقه سبز قطع شده باشد با شدت و حدت تمام با سازمان فضای سبز و پارکهای شهرداری همدان برخورد میشود.
۴۰ اصله درخت خشک توسط سازمان قطع شد
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان اینکه وظایف سازمان احیا، اصلاح و حفظ باغات است، اظهار داشت: برخی باغات بیشهزار بوده و باغ نیستند که بیشتر در این اراضی درختان صنعتی پهن برگ وجود دارد.
معراج عاشورلو با اشاره به اینکه این درختان وقتی به سن مشخصی میرسند، میپوسند، تصریح کرد: اینگونه درختان از داخل پوسیده و بیش از ۳۰ متر ارتفاع پیدا میکنند که امکان سقوط آنها وجود دارد.
وی با بیان اینکه سالانه تعدادی از درختان خشک سقوط میکنند، عنوان کرد: درختان قطع شده توسط سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری همدان ۱۰۰ درصد خشک بودند به این معنا که ریشه نداشته و از تنه تغذیه میشدند.
عاشورلو بیان کرد: این درختان به سبب بیآبی خشک نشدند بلکه به خاطر اینکه آب رودخانه دره مرادبیگ حاوی فاضلاب روستاهای بالادست بوده اسیدی شده و پوسیدگی درختان را تسریع میبخشد.
وی با اشاره به لایحه ماده یک قانون حفظ و گسترش فضای سبز عنوان کرد: کمیسیون ماده ۷ موارد و تقاضای شهروندان و باغداران را بررسی کرده و از محل بازدید میکند تا براساس آن یک سوم از مساحت باغ را مجوز قطع درختان میدهد.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری همدان تاکید کرد: مالک باید برابر درختان قطع شده دو برابر درخت بکارد که در این زمینه تعهداتی به شهرداری همدان داده است.
عاشورلو با اشاره به اینکه در باغات گنجنامه و عباس آباد مجوز قطع درختان در قالب ۲۰۰ تا ۳۰۰ اصله صادر میشود ولی به دلیل اینکه جایگزین میشوند، زیاد محسوس نیست، عنوان کرد: مجوز قطع ۴۰ اصله درخت توسط کمیسیون ماده ۷ صادر شده که همگی خشک بودند و مالک باید آنها را جایگزین کند.
گزارش از سعید شاهسوند
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع