فردا؛ ۶ عضو جدید به شورای مرکزی جامعه روحانیت میپیوندند
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس ۱ شهریور ۹۵ 5۰34
[ad_1]
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری تسنیم، جلسه شورای مرکزی جامعه رو حانیت مبارز فردا(سه شنبه ۲ شهریور) تشکیل میشود.
بر اساس این گزارش، در این نشست ۶ عضو جدید شورای مرکزی این جامعه با حضور آیتالله موحدی کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز معارفه میشوند.
حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز پیشتر به تسنیم گفته بود که حجج الاسلام سید جمالالدین دینپرور مدیر بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه، محمدتقی رهبر امام جمعه اصفهان، منتظری دادستان کل کشور، محمدیعراقی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری و آیات آلهاشم امامجمعه تبریز، محسن قمی نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رهبری بهعنوان اعضای جدید به این جامعه پیوستند.
به گزارش تسنیم، زندگینامه و مهمترین فعالیتهای اعضای جدید جامعه روحانیت مبارز بهشرح زیر است:
**حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری
حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری در سال ۱۳۲۷ در قم متولد شد. پدرش اهل گلپایگان و مادرش اهل خمین است. پدرش در حوزه علمیه قم به تحصیل اشتغال داشته و وی تا ۶سالگی بههمراه خانواده در قم زندگی میکرد. بعد از آن آیت الله بروجردی پدر وی را بهعنوان نماینده خود به آشتیان میفرستند و تا سال ۱۳۴۰ در آنجا سکونت داشتهاند.
وی دوران تحصیلات ابتدایی را در آن شهر گذراند و پس از آن دوباره به قم بازگشت. پس از آن پدر وی مسئول دفتر آیت الله گلپایگانی شد. حجت الاسلام و المسلمین منتظری نیز بهسمت تحصیل علوم دینی رفت. پدر وی از سوی آیتالله گلپایگانی مأمور ایجاد حوزه علمیه در شهرستان سنقر کلیایی شد و حجت الاسلام منتظری در همان حوزه دوران طلبگی خود را آغاز کرد و تا سال ۱۳۴۶ در آنجا به تحصیل مشغول بود. سپس به مولد خود شهر قم برگشت و در حوزه علمیه قم اشتغال پیدا کرد و نزد استادانی چون آیتالله مشکینی، آیتالله سبحانی، آیتالله فاضل لنکرانی و آیتالله گلپایگانی تلمذ کرد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری توسط مرحوم آیت الله محمدی گیلانی در سال ۱۳۵۹ به همکاری در دادگاه انقلاب اسلامی در تهران دعوت شد و نخستین ابلاغ قضایی خود را در شهریورماه سال ۱۳۶۰ دریافت کرد.
وی شغل قضایی خود را از دادستانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۶۰ شروع، سپس از اعضای مؤسس سازمان قضایی نیروهای مسلح، معاون پارلمانی وزیر دادگستری در سال ۱۳۶۸، معاون اول دادستان کل کشور؛ در زمان آیتالله نمازی و آیتالله دری نجفآبادی و مشاور آیت الله شاهرودی زمان تصدی ریاست وی بر قوه قضائیه بوده است.
وی در سال ۱۳۶۷ در معیت رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح به تشکیل و راهاندازی آن سازمان که ترکیبی از دادستانیهای سپاه و ارتش بود اقدام کرد و در سال ۱۳۶۸ بنا به اقدام وزیر وقت دادگستری بهعنوان معاون پارلمانی این وزارتخانه منصوب شد. حجت الاسلام و المسلمین منتظری بهمدت ۴ سال در سمت معاون اول دادستان کل کشور خدمت نمود. بعد از آن بهعنوان مشاور آیت الله شاهرودی رئیس وقت قوه قضائیه به فعالیت خود ادامه داد. نامبرده یک بار در زمان ریاست آیت الله یزدی و یک بار در دوره ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی از سوی مقام معظم رهبری مسئولیت هیئتهای بررسی راههای ارتقای قوه قضائیه و بازرسی ویژه از آن قوه را عهدهدار شد. پس از انتصاب آیت الله آملی لاریجانی بهعنوان رئیس قوه قضائیه از شهریور سال ۸۸ بر مسند ریاست دیوان عدالت اداری تکیه زد و همزمان از سوی مقام معظم رهبری بهعنوان رئیس کل دادگاه ویژه روحانیت منصوب گردید. پس از اینکه حجت الاسلام و المسلمین رئیسی دادستان سابق کل کشور با حکم مقام معظم رهبری به سمت تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد، آیت الله آملی لاریجانی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین منتظری را به سمت دادستان کل کشور منصوب کرد.
** حجتالاسلام محسن قمی
حجت الاسلام محسن قمی در سال ۱۳۳۹ در روستای مامازند ورامین به دنیا آمد. وی در حال حاضر نمایندۀ مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری است.
معاون ارتباطات بین الملل دفتر رهبر انقلاب (از سال ۱۳۸۴ تاکنون)، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها (۱۳۸۴ــ۱۳۷۸)، نماینده تهران در سومین دوره و چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری (۱۳۷۷ تاکنون)، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی (با حکم رهبری)، عضو مجمع جهانی اهلبیت (١٣٨٧ تاکنون)، عضو هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی (١٣٨۵ تاکنون)، نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی در شورایعالی جوانان، عضو شورای نمایندگان رهبری در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور (با حکم رهبری)، دانشیار دانشگاه تخصصی باقر العلوم(ع) قم در گروه فلسفه، عضو هیئت نظارت بر مطبوعات (١٣٩٢ تاکنون)، عضو هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (با حکم رهبری)، تدریس در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه تهران، دانشگاه باقرالعلوم قم، مؤسسه آموزش پژوهشی امام خمینی، واحد تحقیقات و…، عضو افتخاری هیئت علمی جهاد دانشگاهی، عضو قراردادی هیئت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی، راهنمایی چندین پایاننامه سطح سه و چهار حوزه علمیه قم و کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاهی، ناظر طرح پژوهشی ارزیابی وضعیت فرهنگی کشور (دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی)، عضو هیئت نظارت و ارزیابی فرهنگی و علمی کشور (بهانتخاب شورای عالی انقلاب فرهنگی)، مدیر دایره المعارف علوم عقلی اسلامی وابسته به مؤسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی (۱۳۷۷ ــ ۱۳۷۵)، تدریس در مراکز و مناطق مختلف حوزه علمیه قم، عضو هیئت امنای مراکز مؤسسات پژوهشی کشور (منطقه ۲) از جمله سمتهای وی محسوب میشود.
**حجت الاسلام سید جمالالدین دینپرور
آیتالله سید جمالالدین دینپرور هماکنون رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه است.
آیت الله سید حسین دینپرور مشهور به جمالالدین دینپرور در سال ۱۳۱۷ در خانوادهای مذهبی و متدین در تهران به دنیا آمد. عشق وافر به علوم دینی پس از مدتی وی را بهسوی حوزه علمیه رهسپار کرد و پس از سالها تلاش و مجاهدت در راه علم و تحصیل به درجه اجتهاد نایل شد.
در دوران تحصیل خویش از محضر اساتید بزرگی چون مرحوم علامه طباطبائی، مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی، مرحوم آیت الله بروجردی، مرحوم آیت الله العظمی امام خمینی(ره) و … بهرهها برد. وی در دوران حیات علمی خویش تألیفات فراوانی به رشته تحریر درآورده است.
وی هماکنون در حوزههای علمیه تهران و دانشگاههای تهران به تدریس علوم ناب اسلامی مشغول است و در این راستا شاگردان فراوانی تربیت و تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
**حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر
حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی رهبر در تاریخ ۱۷ آذر ماه ۱۳۱۴ شمسی در زرینشهر لنجان از شهرستانهای تابعه اصفهان در خانواده متدین و متوسط متولد شد.
پس از طی دورههای تحصیلی موجود در منطقه به حوزه علمیه محمودیه زرینشهر (حوزه امام خمینی کنونی) راه یافت و به فراگیری علوم حوزوی صرف و نحو، منطق و اصول فقه از محضر اساتید آن حوزه پرداخت و پس از اتمام این دوره و اخذ گواهینامه درسی دانشگاهی تهران وارد حوزه علمیه قم شد.
وی از محضر بزرگان علم، فقاهت، فلسفه، تفسیر، عقاید و مذاهب همچون آیات عظام بروجردی، گلپایگانی، امام خمینی(ره)، مشکینی، مکارم شیرازی و علامه طباطبایی استفاده علمی برد و به درس خارج فقه و اصول پرداخت و در این حوزه به اخذ مدرک سطح ۳ با نمره عالی از مدیریت حوزه علمیه قم نائل آمد.
با شروع نهضت اسلامی در ایران بهرهبری امام خمینی(ره) در صف یاران نزدیک آن بزرگوار در آمد و در دوره اختناق ستمشاهی به نهضت اسلامی از طریق خطابه و منبر و نگارش در روند نهضت خدمتهای بسیاری کرد، بارها توسط ساواک و سازمانهای امنیتی رژیم پیشین تعقیب شد که پرونده قطور آن دوران، در مرکز اسناد انقلاب اسلامی موجود است. محرومیت از منبر، دستگیری و زندان بخشی از رفتار رژیم پیشین با وی بود.
با تبعید امام به ترکیه و سپس نجف اشرف به اصفهان آمد و در صف انقلابیون این استان به نهضت اسلامی یاری رساند. با انقلاب اسلامی و پیروزی در سال ۱۳۵۷ در کمیته و دادگاههای اولیه انقلاب خدمت کرد. در سال ۶۱ بهدعوت جامعه الصادق(ع) تهران راهی تهران شد و در طول سالهای اقامت در تهران در وزارت ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی و حج و زیارت و در دانشگاه امام صادق(ع) و سازمان سمت (تدوین کتب درسی) به تحقیق و تدریس و مطالعه پرداخت که محصول آن بیش از سی جلد کتاب چاپشده میباشد که در دانشگاهها تدریس میشود.
در دوره هفتم و هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی بهنمایندگی مردم اصفهان وظیفه خدمتگزاری را بهعهده گرفت. حجت الاسلام محمد تقی رهبر هماکنون امام جمعه موقت اصفهان و مشاور فرهنگی رئیس مجلس شورای اسلامی است.
**آیتالله محمدی عراقی
آیتالله محمدی عراقی مهرماه سال ۱۳۳۱ هجری شمسی در شهرستان کنگاور در خانوادهای روحانی متولد شد. وی فرزند “شهید حاج آقا بهاءالدین عراقی” از شاگردان حضرات “آیتاللهالعظمی بروجردی” و “حضرت امام خمینی(ره)” است، پدری که سالیانی چند در شهر کرمانشاه کرسی تدریس او و اقامه جماعتش در “مسجد اعتمادی” را مردم متدین و فرهنگدوست، خصوصاً اهل علم این دیار از خاطر نبردهاند؛ همانطور که سیره و منش رفتاری و اخلاقی پدربزرگ گرامیشان، “حاج آقا بزرگ محمدی عراقی” امام جمعه کنگاور، پس از چندین سال از رحلتش، هنوز زبانزد عام و خاص این منطقه است. مادر بزرگوار ایشان “حاجیه خانم هاجر ساری اصلانی” از خانوادههای اصیل استان کرمانشاه، استاد تعلیم قرآن بود.
وی از شاگردان مدرسه علمیه آیات شهید “بهشتی” و “علی قدوسی” است که دوره عمومی دروس و رشتههای تخصصی فلسفه و علوم قرآنی و همچنین دروس سطح حوزه را نزد آیات عظام و حجج اسلام آقایان: “مشکینی، خزعلی، احمدی میانجی، جنتی، حرمپناهی و آدینهوند” تلمذ و سپس برای گذراندن سطوح عالی حوزه و دروس خارج و علوم روز محضر حضرات آیات: “میلانی، علامه طباطبائی، جوادی آملی، میرزا علی آقا فلسفی، مصباح یزدی، حسنزاده آملی، حاج آقا مجتبی تهرانی، شهیدان بهشتی و قدوسی، امینی نجفآبادی و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) شرفیاب و کسب فیض کرده است.
از سوی دیگر، چون مرحوم حاج آقا بزرگ، از یاران امام(ره) به شمار میرفت، شهید محمدی عراقی، نیز بهموازات تحصیل علم و معرفت، به جرگه یاران نزدیک امام(ره) پیوست.
از خدمات شهید محمدی عراقی میتوان به “تقریرات درس اصول فقه حضرت امام خمینی(ره)”، “تأسیس کتابخانهای برای عموم مردم کرمانشاه”، “تدریس و تحقیق در حوزههای علمیه قم و کرمانشاه” و “تشکیل کلاسهای علمی و جلسات پرسش و پاسخ علوم دینی در بین جوانان و نوجوانان” اشاره کرد.
**آیتالله سید محمدتقی آلهاشم
آیتالله سید محمدتقی آلهاشم در سال ۱۳۱۳ شمسی برابر با ۱۳۵۳ قمری در خانوادهای اهل علم و تقوا در تبریز دیده به جهان گشود.
سید محمدتقی از سنین کودکی، قرآن و علوم دینی را از محضر بزرگانی چون آخوند ملا رسول ایمانی، ملا ابراهیم شکری، آخوند ملا احمد جعفری و آخوند ملا ابراهیم صدری آموخت. سپس بهطور رسمی وارد حوزه علمیه تبریز شد و مشغول تحصیل علوم دینی شد. وی پس از ده سال تحصیل در تبریز برای تکمیل دروس در سال ۱۳۷۵ هـجری قمری راهی حوزه علمیه نجف شد.
آیتالله آلهاشم پس از یک سال اقامت در نجف و بهرهمندی از علمای آن سامان به ایران بازگشت و در قم رحل اقامت افکند. وی در قم از محضر آیات عظام سید شهابالدین مرعشی نجفی، امام خمینی و سید حسین بروجردی استفاده کرد. آنگاه در مشهد اقامت گزید و نزد بزرگانی چون حضرات آیات: سید حسین فقیه سبزواری، سید محمدهادی میلانی و سید موسی اردبیلی به تکمیل دروس حوزوی پرداخت.
آیتالله سید محمد تقی آلهاشم هماکنون امام جمعه موقت تبریز است.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع