» سیاسی » نمایش پیشرفت شگرف ایران در عرصه پهپادی/ نمایش اولین بمب‌افکن ساخت سپاه + تصاویر
سیاسی

نمایش پیشرفت شگرف ایران در عرصه پهپادی/ نمایش اولین بمب‌افکن ساخت سپاه + تصاویر

۱۰ مهر ۹۵ 1۰60

[ad_1]

به گزارش خبنرگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، امروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نمایشگاه دیدنی از پهپادهای پیشرفته را با حضور دریابان علی شمخانی فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی کرد.

برپایی این نمایشگاه نشان داد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به خصوص نیروی هوافضا، پیشرفت‌های شگرفی در عرصه طراحی، تولید و حتی مهندسی معکوس پهپادهای پیشرفته داشته است.

** “MQ-1C” جاسوس پیشرفته آمریکایی در دام سپاه

امروز برای اولین بار نیروی هوافضای سپاه پاسداران اولین تصویر از پهپاد پیشرفته و غنیمتی MQ-1C متعلق به آمریکا را منتشر کرد. هم‌اکنون ارتش آمریکا و سازمان جاسوسی این کشور، از این پهپاد در حال استفاده هستند و هنوز مشخص نیست که سپاه این پهپاد را چگونه به غنیمت گرفته است.

پیش از این نیز، خبری مبنی بر دستیابی سپاه به چنین پهپادی منتشر نشده بود که حالا با نمایش این پهپاد در ایران، سپاه نشان داد که توان بالایی در جنگ الکترونیک و نفوذ به سیستم‌های پهپادهایی که هدایت چندگانه دارند، به دست آورده است.


پهپاد ام کیو ۱ سی آمریکا

فقط پیش از این گزارش شده بود که هواپیماهای سوخو ۲۵ سپاه در خلیج فارس به سوی یک فروند از این پهپادها تیر اخطار شلیک کرده که این پهپاد نیز مجبور به دورشدن از منطقه و بازگشت به پایگاهش، شده است.

** “RQ-170” شکار بزرگ سپاه

آذر ماه سال ۹۰، خبری حیرت انگیز در رسانه‌های ایرانی منتشر شد. “یگان‌هایی از ایران موفق شدند یک فروند پهپاد پیشرفته را سالم به زمین بنشانند.” این خبر به‌‌سرعت در رسانه‌های مطرح جهان بازنشر یافت و به خبر اول تمام رسانه‌های جهان تبدیل شد.

اگرچه در ساعات اولیه انتشار این خبر، مشخص نبود که پهپاد شکارشده، از کدام کشور به داخل خاک ایران فرستاده شده و علت این کار چه بوده است اما یک نکته را همه می‌دانستند که چنین پهپادی فقط در اختیار کشوری قدرتمند و پیشرفته در حوزه ساخت پهپادهاست. از آنجایی که افغانستان و عراق از چندین سال قبل توسط نظامیان آمریکایی و ناتو تحت اشغال بودند، پس قطعاً این پهپاد توسط یکی از این کشورها به داخل خاک ایران اعزام شده است.


بالا: پهپاد سیمرغ (نمونه ایرانی آرکیو ۱۷۰)/ پایین: پهپاد آرکیو ۱۷۰ آمریکایی

 

با گذشت چند روز، اطلاعات بیشتری از این پهپاد منتشر شد و مشخص شد که پهپاد شکارشده، RQ170 یا همان “جانور قندهار” نام داشت که کشور سازنده آن آمریکاست و هم‌اکنون در پایگاه هوایی آمریکا در افغانستان توسط این کشور، به‌کارگیری می‌شود.

این پهپاد هم اکنون در ایران، با رمزگشایی از تمام اطلاعتش، مهندسی معکوس شده و سپاه توانسته تاکنون ۲ مدل از این پهپاد را به نام‌های “سیمرغ و صاعقه” رسما تولید و رونمایی کند.

** صاعقه؛ نسل جدید آرکیو ۱۷۰ ایرانی

امروز همچنین پهپاد صاعقه به عنوان دومین محصول از کلاس پهپادهای سیمرغ سپاه رونمایی شد. پهپاد صاعقه، یک پهپاد دوربرد بوده و قادر به حمل ۴ بمب‌ هوشمند و نقطه‌زن است که پهپاد با استفاده از این بمب‌ها می‌تواند اهداف را با دقت بالا مورد اصابت قرار دهد.

این بمب‌ها همان بمب‌هایی هستند که پیش از این نیز روی بالگرد شاهد ۲۸۵ نصب شده بودند. این بمب‌ها، محصولاتی از کلاس موشک‌های سدید هستند که سپاه موفق شده بمب‌های این موشک‌ها را نیز تولید کند.


پهپاد صاعقه

“پهپاد صاعقه” از کلاس پهپادهای سیمرغ یا همان آرکیو۱۷۰ ایرانی است. سپاه پاسداران در آبان ماه سال ۹۳ و در جریان بازدید فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه، نخستین نمونه ایرانی از پهپاد غنیمت گرفته شده RQ-170 آمریکا را رونمایی کرد و چندی بعد نیز، فیلم‌هایی از پرواز این پهپاد را به نمایش گذاشت.

پهپاد RQ-170 آمریکایی در ۱۳ آذر ماه سال ۹۰ توسط نیروی هوافضای سپاه شناسایی و در شرق کشور سالم به زمین نشانده شده بود.

** “Shadow” اسیری که با تکنولوژی سپاه به بند کشیده شد

سپاه پاسداران، امروز همچنین از یک فروند پهپاد پیشرفته آمریکایی به نام شادو ۲۰۰ (SHADOW 200) نیز رونمایی کرد که این پهپاد نیز به اسارات نیروی هوافضای سپاه درآمده است اما زمان اسارتش هنوز مشخص نیست.

این پهپاد، یک پهپاد جاسوسی پیشرفته آمریکایی است که هم‌اکنون در بسیاری یگان‌های رزمی و غیررزمی ارتش آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است. این پهپاد در واقع نمونه ارتقاء یافته و تاکتیکی از پهپاد آر کیو ۲ است که در موتور، بدنه و بسیاری از سامانه‌های جانبی، به نسبت آر کیو ۲، ارتقا داده شده است.

آرکیو ۷ یا همان شادو ۲۰۰، با موتور روتوری ۲۸ کیلو واتی وانکل پرواز می‌کند و پهپادی بال بلند و بال بالا است.


چپ: پهپاد آر کیو ۷ یا همان شادو ۲۰۰ ایرانی

این پهپاد، مداومت پروازی ۴ ساعت داشته و ۱۰۰ کیلومتر می‌تواند یک‌ضرب پرواز کند. شادو ۲۰۰ با سامانه الکترواپتیک قدرتمندی کهبا خود حمل می‌کند، پهپادی مدرن برای جاسوسی به حساب می‌آید اما حالا سپاه توانسته آن را غنیمت بگیرد.

سپاه پاسداران توانسته این پهپاد را هم مهندسی معکوس کرده و نمونه‌ای ایرانی از این پهپاد را طراحی و تولید کند.

** هرمس ۴۵۰؛ سرباز اسرائیلی‌ها در دام سپاه

از دیگر دستاوردهایی که در این نمایشگاه به نمایش درآمد، پهپاد هرمس ۴۵۰ متعلق به ارتش اسرائیل بود. این پهپاد در دوم شهریور ماه سال ۹۳ توسط نیروی هوافضای سپاه در حوالی منطقه نطنز در “استان اصفهان” سرنگون شد و حالا سپاه توانسته یک نمونه ایرانی و با فناوری متفاوت از آن را طراحی و تولید کند.

هرمس یک پهپاد نه چندان بزرگ است که داده‌های نظامی و اکتشافی را به صورت واقعی بدون اینکه متاثر پردازش های خاصی شود، در اختیار پایگاه‌ زمینی خود قرار می‌دهد.

توانایی حمل تجهیزات به میزان ۱۵۰ کیلوگرم باعث شده تا این پهپاد جهت عملیات‌های ISTAR با قابلیت رله کردن ارتباطات در انواع ماموریت‌ها بسیار تاثیرگذار باشد.


بالا: هرمس ۴۵۰ اسرائیلی/ پایین: هرمس ۴۵۰ ایرانی

هرمس از سامانه‌های الکترونیکی هوایی متعددی بهره جسته و این یعنی پهپاد می‌تواند با برقراری ارتباط ماهواره‌ای و یا به طور مستقل و خودپرداز، ماموریت‌هایش را حداکثر ۲۰ ساعت انجام دهد. این پهپاد علاوه بر قابلیت انجام ماموریت‌های شناسایی، قابلیت‌های نظارت، هدایت آتش توپخانه، نظارت دریایی، ارزیابی خسارات وارده در جنگ و البته قابلیت رزمی نیز دارد.

یکی از مهمترین عملیات‌های هرمس، جنگ ۳۳ روزه بود. در این جنگ، صهیونیست‌ها به طور میانگین روزانه ۲۰ هواپیمای بدون سرنشین هرمس، خاک لبنان و مواضع حزب‌الله را رصد می‌کردند.

بیشینه زمان عملیاتی هرمس ۴۵۰، ۲۰ ساعت، ارتفاع عملیاتی ۵.۵ کیلومتر و سرعت بیشینه  آن نیز ۹۵ کیلومتر است، این برد در هرمس ۹۰۰ که اولین پروازش را در ۹ دسامبر سال ۲۰۰۹ انجام داده، افزایش یافته است.

** عقاب آمریکایی در تور سپاه

همچنین امروز، پهپاد اسکن ایگل آمریکایی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چهاردهم آذر ماه سال ۹۱ به اسارت سپاه درآمده بود، به نمایش گذاشته شد.

این پهپاد که با هدف شناسایی و جمع آوری اطلاعات در حال گشت زنی در منطقه عمومی خلیج فارس بود، به محض ورود به حریم فضای جمهوری اسلامی ایران در تور یگان های پدافندی و سامانه های کنترلی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گرفتار و در اختیار گرفته شد.

این پهپاد با ۱.۱۹ متر طول و ۳.۰۵ متر عرض (دو سر بال) و ۱۸ کیلوگرم وزن برای پرواز نیاز به باند ندارد و در عوض با یک سامانه هوای فشرده به بالا پرتاب می‌شود و برای فرود هم یک جرثقیل با طناب و قلاب آن را در میان هوا می‌گیرد که تفنگداران دریایی آن را از روی ناوهای خود به پرواز در می‌آورند.


بالا: اسکن ایگل آمریکایی/ پایین: اسکن ایگل ایرانی

پهپاد اسکن ایگل با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت و سقف پروازی ۱۶۰۰۰ پا می تواند بیش از ۲۰ ساعت استقامت پروازی داشته باشد. درحال حاضر اسکن ایگل مجهز به یک دوربین الکترو اپتیکال، یک دوربین مادون قرمز و یک برجک ثابت سبک وزن با دامنه ارتباطات بیش از ۱۰۰ کیلومتر و استقامت پرواز تا بیش از ۲۰ ساعت است.

خط تولید این پهپاد در نوزدهم بهمن ماه سال ۹۱ توسط سپاه رونمایی شده بود و بعدها، پهپادی با همین تکنولوژی در ایران با نام‌ کاوش رونمایی و به بهره‌برداری رسید.

** آر کیو ۱۱؛ کوچکترین شکار سپاه

در این نمایشگاه همچنین از یک فروند پهپاد آر کیو ۱۱ (AeroVironment RQ-11 Raven) غنیمتی نیز رونمایی شد. این پهپاد هم همچون دیگر پهپادها، آمریکایی است و در دام نیروی هوافضای سپاه درآمده است.

این پهپاد، دست پرتاب بوده و نخستین به کارگیرنده آن، ارتش آمریکا است.

 

گزارش از حسین دلیریان

انتهای پیام/

[ad_2]

لینک منبع

قالب وردپرس پوسته وردپرس پلاگین وردپرس وردپرس سئو وردپرس

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید